Recept Klasicky labužnický snadný dezert - Coeur à la Crème Pra

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Klasicky labužnický snadný dezert - Coeur à la Crème

Postup

Mušelínem vyložit 0.5 litrovou formu, nebo 4 malé 110 ml formičky tak, aby převyšoval okraj. Ve velké míse našlehat crème fraîche (nebo šlehačku s tvarohem), až drží pevné kopečky. Našlehat bílky a lehce vložit 1/4 do krémové hmoty a potom tam vložit zbytek. Naplnit velkou připravenou formu, nebo malé formičky, přeložit převislý mušelín nahoru krému, formičky poskládat na plech s okrajem a vložit do chladničky na 8 - 36 hodin. Hodinu před podáváním vyjmout krémy z chladničky a opatrně je vyklopit na servírovací mísu (velkou formu), nebo individuální talířky (malé formičky). Ozdobit je ovocem a snítkou máty. Podávat s miskou cukru a crème fraîche. P.S. Coeur à la Crème je velice starý francouzský dezert z Loire, nejenom elegantní, ale také jednoduchý vhodný pro jakoukoliv příležitost. Je připraven během 5 minut a to dopředu, takže před podáváním se jenom dá na talířky a ozdobí se. Přesto, že je tak snadný, vždycky ohromí svým vzhledem a chutí. Tradičně se podává s červeným bobulovitým ovocem, ale moderní verze dezertu používají i jiné ovoce. Mimo ovoce se dezert podává jenom s cukrem a krémem, ale také s ovocnou omáčkou a likérem. TIP: Než jsem si pořídila formičky, připravovala jsem v srdíčkové silikonové formě na muffinky, do kterých jsem na dně udělala dírky ;o) Tvar může být jiný než srdíčka... Časem přidám i jiné recepty.

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 18.03.07 vloženo
  • 8785x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g crème fraîche , nebo 375 ml neušlehané šlehačky a 110 g krémového tvarohu
  • 4 bílky
  • čerstvé jahody, nebo maliny
  • vanilkový cukr
  • crème fraîche na podávání, nabo našlehaná šlehačka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

labuznik 7.12.10 19:20

Diskuse k receptu Klasicky labužnický snadný dezert - Coeur à la Crème

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Klasicky labužnický snadný dezert - Coeur à la Crème

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Klasicky labužnický snadný dezert - Coeur à la Crèm

zmuzle, možná jsem měla říct kuchyňská gáza (ještě jsem se v ČR po ni nedívala, tak nevím jak se vlastně jmenuje). Formičky se vykládají gázou proto, aby ta nasála tekutinu z krému. Proto také ty formičky mají dole dírky, aby ta tekutina mohla odtíkat/odkapávat. Jak jsem již napsala, mám těch receptů povíc a nějaký je již na Labu. Jeden se dokonce dělá v cedníku a to je pro ty, co formičky nemají (přidám ho, OK?). Vznikne tak polokoule ze které se u stolu krájí porce. Původní formičky přímo k přípravě tohoto dezertu jsou ty porcelánové na obrázku. S tím silikonem jsem improvizovala. Zde je však silikon možná drahý a tak lze vymyslet něco jiného, jako i vymyté malé konzervy s provrtanými dírkami ve dně atd ;o))) A ještě mě napadá, určitě zde mají plastické formičky na dělání čokolády a ejhle, podívej, co jsem Ti našla ;o)
Zdraví Tě,

zmuzle
39 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Klasicky labužnický snadný dezert - Coeur à la Crèm

Babi,
to vypada fakt skvele. Jen mi neni jasne to vylozeni formicek muselinem. To je latka, ci co? Asi hloupy dotaz, ale nevim jak na to. Ty vyfocene formicky na obrazku jsou primo na to a nebo ty silikonove s dirkama? A ty dirky jsou dulezite proc? Chtela bych to vyzkouset a nevim jakou formicku pouzit. Moc dekuji

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz