Recept Katalánský krém

Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Vanilkový lusk rozpůlíme a vydlabeme dřeň. Obojí krátce povaříme v mléce s kouskem skořicové kůry. Sejmeme z plotny. 2. V kovové míse ušleháme do pěny vejce, bílky a 80 g cukru. Do krému opatrně vmícháme vlažné mléko. 3. Nádobu postavíme do vodní lázně a ručním šlehačem asi 15 min. šleháme do hustého, ale stále tekutého krému. 4. Krémem naplníme čtyři dezertní misky, necháme trochu zchladnout a na 30 min. dáme do chladničky. 5. Ze zbylého cukru a 125 ml vody uvaříme na mírném ohni karamelovou polevu, kterou nalijeme na vanilkový krém. Chladíme asi 30 min. **Tip:** Místo karamelové polevy můžeme podávat dezert s hruškami dušenými v červeném víně.

Recept je z kategorií: Krémy

Nahlásit recept

  • 8087x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 vanilkový lusk
  • 500 ml mléka
  • 1 skořicová kůra
  • 2 vejce
  • 4 žloutky
  • 180 g cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Katalánský krém

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz