Recept Krémy - šlehačka (sladké krémy pro tartelety)
penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Želatinu namočíme a dobře okapanou rozpustíme ve vodní lázni. Horkou rozpuštěnou želatinu zamícháme do tekuté smetany ke šlehání a dáme chladit. Opereme a očistíme jahody. Prolisujeme je sítem nebo rozšleháme v mixéru. Osladíme podle chuti. Jakmile smetana začne želírovat, ušleháme ji ručním šlehačem dotuha. Jahodový protlak do ní lehce vmícháme. *Obměny:* Týmž způsobem můžeme šlehačkový krém ochutit i jiným ovocem nebo přísadou: 1. Citrónová šlehačka Do smetany ke šlehání s rozpuštěnou želatinou zamícháme *šťávu z 1 citronu* a běžným způsobem dohusta ušleháme. 2. Ostružinová šlehačka Jako v základním předpisu. Místo jahod použijeme *ostružiny*. 3. Rybízová šlehačka *Červený nebo černý rybíz* rozmělníme a prolisujeme sítem. Dále zpracujeme podle základního předpisu. 4. Tvarohová šlehačka *250 g dobře vymačkaného měkkého tvarohu* podle chuti osladíme a prolisujeme sítem. Lehce vmícháme do šlehačky. 5. Kávová šlehačka Do ztužené smetany ke šlehání zamícháme *5 polévkových lžic silné kávy*. Dobře vychlazenou smetanu ušleháme běžným způsobem. *Rady kolem šlehačky:* Smetanu šleháme dotuha vždy dobře vychlazenou, nejlépe ve vychlazené kovové nádobě, která chlad udrží. Cukr přidáme až ke konci, jinak by tuhnutí šlehačky zpomalil. Raději použijeme moučkový cukr, protože se nejrychleji rozpouští. Ušlehanou šlehačku ihned použijeme, jinak se opět rozteče. *Vodní lázeň na želatinu:* Namočené a dobře vyždímané plátky želatiny dáme do velké naběračky a ponoříme ji do nádoby s mírně vroucí vodou. Kovová naběračka dobře vodí teplo, a tak se želatina snadno rozpustí. Dáváme pozor, aby do naběračky nešplíchla voda.
Recept je z kategorií: Krémy
- 06.04.04 vloženo
- 26349x zobrazeno
Ingredience
- *Neradostnou vlastností šlehačky je to, že se za poměrně krátkou dobu opět rozteče, byť byla sebelépe ušlehaná. Zde je několik způsobů, jak ji nejen chuťově obohatit, ale jak jí prodloužit život, aby přečkala i sebedelší šlehačkovou válku.. :-))*
- Jahodová šlehačka (základní předpis)
- 4 plátky želatiny
- 3/4 l smetany ke šlehání
- 500 g jahod
- 4-5 PL cukru
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Krémy - šlehačka (sladké krémy pro tartelety)
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Krémy - šlehačka (sladké krémy pro tartelety)