Recept Karamelový krém

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Karamelový krém

Postup

1. Na polevu necháme zkaramelizovat 150 g cuk­ru se 2 - 3 lžícemi vody. Do 4 formiček nalijeme ka­ramel a dáme je do chladu. Troubu předehřejeme na 180 °C.

2. Z vanilkového lusku vyškrabeme dřeň a obojí svaříme s mlékem. Rozšleháme 80 g cukru s vejci a za stálěho míchání přiléváme mléko. Přidáme po­merančovou kůru. Hmotu nalijeme do formiček.

3. Formičky zakryjeme alobalem; vložíme do horké vodní lázně a necháme v troubě asi 30 - 35 min. tuhnout. Dáme vychladnout a přes noc postavíme do chladničky. Nožem opatrně objedeme okraj formiček a krém vyklopíme na talíř.

Podáváme s karamelovou omáčkou.

Tip: Mléko lze při přípra­vě krému nahradit stejným množstvím smetany nebo mlé­kem a smetanou.

Recept je z kategorií: Krémy

Nahlásit recept

  • 15.06.04 vloženo
  • 16418x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 350 kcal, 10 g bílkovin, 8 g tuků, 57 g sacharidů
  • 230 g cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 550 ml mléka
  • 4 vejce
  • na špičku nože strouhané pomerančové kůry (chem. neošetřené)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Karamelový krém

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz