Recept Kardinálské řezy (Kardinalschnitten)

(Hodnoceno 3x) Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kardinálské řezy (Kardinalschnitten)

Postup

Piškotové těsto: vejce a žloutky s cukrem šleháme, nejlépe ve šlehači asi 15 minut. Potom lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva. Zároveň šleháme bílky s cukrem, také asi 15 minut na tuhý sníh. Nakonec přidáme lžíci octa. Na vyšší plech, v rozměru asi 40x30, položíme papír na pečení a nastříkáme podélně 5 pruhů šlehaného sněhu. Mezi pruhy vynecháváme mezeru asi 2,5-3 cm. Na nastříkané pruhy stříkáme další vrstvu sněhu (podle velikosti vajíček může být i 3 vrstva, je to lepší). Do mezer mezi sněhové pruhy nalejeme piškotové těsto, má být též 5 pruhů. Pečeme v mírně vyhřáté troubě při 150°C asi 20 - 25 minut. Necháme na plechu vychladnout. Potom v půli (t.j. 5 pruhů), těsto opatrně (jde to lehce) rozřízneme (zase podélně) a papír rozstříhneme. Jeden díl otočíme na pocukrovaný plech nebo papír a pomažeme zředěnou marmeládou. Na marmeládu navrstvíme ušlehanou šlehačku a opět potřeme marmeládou. Druhý díl oddělíme od papíru a opatrně (kdo je šikovný zvládne to sám, kdo je méně šikovný, potřebuje ještě jedny ruce, nebo díl přeřízne) a položíme na šlehačkou a marmeládou pomazaný díl. Tento díl nepřevracíme. Pocukrujeme a před podáváním nakrájíme (nejlépe elektrickým) nožem na řezy. Pro obměnu se může do tekuté šlehačky rozmíchat trocha instantní kávy. Zdá se to být složité, (mně to musela ukázat sousedka :)) ale řezy jsou vynikající. A tady je "postup":http://muj.labuznik.com/zaznam_denicku.php?c=1134&l=Florentyna

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 28.03.04 vloženo
  • 66787x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Ingredience

  • Piškotové těsto:
  • 3 celá vejce
  • 7 žloutků
  • 6 dkg krystalového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 6 dkg hrubé mouky
  • na špičku nože prášek do pečiva
  • Bílé těsto (=šlehané bílky):
  • 20 dkg krystalového cukru
  • 7 bílků
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 PL octa
  • Náplň:
  • 2 šlehačky, ale úplně stačí i 1 šlehačka
  • 1 sklenka meruňkové marmelády (může být i jiná pikantní)

Doporučená příloha

  • dobrá vídeňská káva a dobrá společnost

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Ivana00 28.02.14 15:51

-

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

la.fea 23.11.12 15:47

uz dlouho nebylo o tomto receptu slyset a to je skoda, protoze v tom mnostvi skvelych receptu by ti novi „labuznici“ mohli prijit o „perlu“!

Odkaz na uvaření

danda 04.09.08 00:00

Recept Lydie, co k němu dodat ? Pekla jsem předminulou neděli a minulou neděli a stále jsem skoro neochutnala, tak budu i příští neděli :-)
Recept tisknu pro sousedy i kamarády. Neváhejte, pečte, stojí to za to :-)

Přeji všem dobrou chuť a na kalorie nehleďte. Po tom, co Vám chutná, tak neztloustnete :-)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Stránka:  1 2 3 Další »

Diskuse k receptu Kardinálské řezy (Kardinalschnitten)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
daduuja
1145 příspěvků 27.02.14 21:27

Potřebovala jsem něco luxusního a přitom nenáročného, tak jsem po dvou letech vytáhla tento recept.
Měla jsem opravdu velká vejce, takže stačilo jen 6 žloutků na piškot a 6 bílků na bílé těsto.
Piškotové těsto doporučuji šlehat určitě 15 minut, zesvětlá, hodně nabyde a konzistencí bude jen o málo řidší než sníh.
Prášek do pečiva jsem nepřidala.
Na plech stříkám do středu dva pruhy těsně vedle sebe, potom po délce mezi nimi rozkrojím a pláty spojím šlehačkou. Šlehačku používám jednu rostlinnou a jednu živočišnou, lépe a déle drží tvar.
Do kvalitního meruňkového džemu jsem přidala kousek strouhaného zázvoru.
Lydia, díky za skvělý recept :hug:

Příspěvek upraven 27.02.14 v 21:29

goralka
272 příspěvků 07.09.13 22:32
Zmazaný príspevok

Až po odoslaní som si všimla, še diskusia má tri strany…

Příspěvek upraven 07.09.13 v 22:36

Ačraj
697 příspěvků 06.09.13 15:35

Tak tento precizní postup, jedním slovem špica, :palec: tak to už pochopí i malé dítě, budu muset také vyzkoušet :kytka:

1irena
594 příspěvků 06.09.13 15:15
tady, prosím
casino
4488 příspěvků 06.09.13 11:02
Rád bych nově příchozí labužníky navedl...

… na toto LABUŽNÍKOVO zlato :)
Jedním slovem je to špica! :palec:
Jen škoda, že odkaz na „postup“ v závěru postupu je jaksi, asi z vyšší moci, mimo provoz… ;)

EvkaNov
2 příspěvky 28.02.13 19:11

Mockrát děkuji za tenhle recept :potlesk: :potlesk: Poprvé jsem ho ochutnala asi před půl rokem v Rakousku a od té doby marně sháním recept.Hned v sobotu ho vyzkouším a dám vědět. ještě jednou moooc děkuji :kytka:

Anitta
521 příspěvků 05.12.12 00:11

Tak jsem ted neco objevila a myslim, ze vyzkousim :D
http://video.pbs.org/…/2250837955/ … i ty karamelovy kosicky :mavam:

lydia
1227 příspěvků 04.12.12 16:14

la.fea, děkuji a těší mě, že i v Anglii chutnají :)

Zuzka1973
2300 příspěvků 25.11.12 19:23

Vypadá to fakt pěkně, opravdu to vidím rovnou na dva, vajíček je dost… Doufám, že se mi to povede… :kytka:

Ačraj
697 příspěvků 25.11.12 18:06

Zuzko, tak upeč rovnou dva, co to je 20 ks vajec, když nám je slepičky prděj. Nemusíme kupovat, ale já to také vyzkouším, nejdříve s pěti pruhy, jak je to na fotce, uvidíme.. 8) :mavam:

Zuzka1973
2300 příspěvků 25.11.12 15:32

Díky za přání i za rady :kytka:
Doufám, že se mi řezy povedou a nebudu mít u mladých ostudu :D
Vypadá to, že upeču rovnou dva plechy dle tvé rady, vypadá to úžasně… :palec:

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.11.12 20:06

Zuzko, už předem gratuluji a přeji hodně štěstí vám všem :-)

Kdysi tu byl krásný fotonávod od Flo, který nafotila s mrňouskem.

V postupu Lydie uvádí 5 pruhů sněhového těsta. Jenže se mi 5 pruhů uprostřed špatně dělilo, tak jich stříkám 6. Nejdříve uprostřed plechu po délce těsně vedle sebe dva, potom jeden po krajích a nakonec mezi. Vychází to +- na 2cm mezery, které se vylévají piškotem. Mezi středovými pruhy nakonec rozkrojím.
Piškotové těsto se mi osvědčilo stříkat igelitovým cukrářským sáčkem s víc ustřiženou špičkou.
Nejlepší je upéct rovnou 2×, jsou výborné :-)

Zuzka1973
2300 příspěvků 24.11.12 19:17

Díky za tip… Zanedlouho se mám prvně setkat s nastávající ženou mého syna, tak snad ji tyto řezy na uvítanou potěší…
Zaslouží si to - díky ní prý zanedlouho budu babička :kytka:

anickav
2904 příspěvků 24.11.12 18:38
Tento múčnik

Je u nás stále TOP.
A rada ťa vidím po dlhej dobe… :*

la.fea
94 příspěvků 23.11.12 16:04

…a protoze uz tu dlouho nikdo nenapsal, jaka tohle je dobrota, tak vam napisu ja muj nejovejsi zazitek: …jiz delsi dobu ziji v Anglii - v tuto chvili pominu zdejsi „kuchyn“ je pro mne dost nepozivatelna :D, ale budu se venovat „cukrarenskym vyrobkum“…jednim slovem - mufiny na mnoho zpusobu, ostatni dortiky jedine v hlubokozmrazenem stavu…takze - cukrarny proste NEJSOU…nostalgie me tu prepada dost casto, proto obcas upecu „neco naseho“ a donesu to do prace…a kdyz jsem minuly tyden prinesla Kardinálské řezy - nez jsem sse stacila otocit, bylo vsechno snedene…kratce - vsichni byli uneseni, dokonce jedna divenka prisla, ze az se bude vdavat, TOHLE chce ode mne jako hlavni desert…delam je prolozene s cerstvymi jahodami

cupran
4 příspěvky 16.06.11 13:15

Lydia,moc děkuji za odpověď, o víkendu peču.Přeji pěkný den. :-P

casino
4488 příspěvků 15.06.11 22:20

lydia,
mě jen baví, hrát si se slovy :-) Asi se to zdá zábavné jen mně samotnému, ale zlákal mě jeden z významů slova „kardinální“ = velký, ohromný :-D
Původně (snad italský recept) prý to byly (podle božské chuti a podle barevnosti základní verze, která je stejná jako vlajka Vatikánu), PAPEŽSKÉ (Svatý otec je úřadující zástupce Nejvyššího na Zemi) ŘEZY ale avšak Svatému stolci to nepřišlo echt a posléze se uchytil název Kardinálské řezy…

lydia
1227 příspěvků 15.06.11 11:51

Glamo :-D
Casino, nějdřív děkuji za ta světýlka. Bohužel mi nikdo nikdy nemohl říct, proč se řezům říká právě Kardinalschnitten. Proč jsem nepřeložila kardinální? Já znám výraz kardinální chyba, kardinální číslo apod., tedy základní. Tyto řezy, jak sám píšete jsou nebeské, proto kardinalské. Odvodila jsem od Kardinál = eminence, eminentní = skvělý, úžasný, vynikající. A řezy, jak jste sám potvrdil jsou skvělé, úžasné, proto kardinálské :-) :-) .

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.06.11 22:21

Lydie..já vím…jen jsem nečetla první příspěvek cupran..až tak jsem byla rychlá.. :roll: :mrgreen:

casino
4488 příspěvků 14.06.11 22:16

Nevím, zda se neztratilo v překladu (už neumím německy), ale řekl bych, že chuťově jsou spíše KARDINÁLNÍ, než KARDINÁLSKÉ :palec:
Rozhodně v současnosti u nás nejoblíbenější zákusek :potlesk:
Ale avšak, když jej paní domu tvořila prvně, tak soudě podle počtu “panenek“ a dalších svatých co se nesli z kuchyně, bych řezy nazval NEBESKÉ :mrgreen:
Za sebe dávám receptu pět světýlek nebeských…

lydia
1227 příspěvků 14.06.11 13:42

Cupran děkuji, snažila jsem se napsat postup tak, aby ho ti „stejně šikovní“ :-) jako já pochopili. Já jsem si dlouho na ty řezy netroufala, až se jedna kamarádka slitovala a uspořádala pro několik takových jako já u mne kurs na pečení kardinálských řezů.
Já jsem se od ní naučila dělat z 10 pruhů. Začnu sněhovým, nastříkám 5 pruhů a na konci plechu nechám místo na piškotový pruh. Takto upečené řezy sice nejsou rovnoměrné, tzn., že sníh není na sněhu a piškot na piškotu, ale určitě to na chuti ani vzhledu neubere. Nahoru dám tu hezčí polovinu. Nebo můžeš udělat tak, jak ukazuje Florentyna, tzn., že udělá uprostřed 2 sněhové pruhy vedle sebe a po upečení je v prostředku rozřízne. Nebo udělej takto:

http://www.youtube.com/watch?…

Ve videu ukazuje cukrář nejdříve krémové řezy, potom kardinálské. Taky je ještě před upečením posype práškovým cukrem, to já nedělám, nedávám ani do šlehačky cukr a posypu řezy až jsou hotové cukrem. Taky nedávám do šlehačky ztužovač, ale neznám konzistenci ušlehané šlehačky u vás. Do šlehačky můžeš právě teď, když je sezóna jahod přidat na kousky nakrájené jahody.
Existuje spousta receptů na kardinálské řezy, já jsem se naučila tak, jak jsem popsala. Konec konců ale chutnají všechny stejně dobře.
Doufám, že jsem ti trochu pomohla a přeji ti úspěšné pečení :-) :-)

Glamo, postup od Florentyny jsem přidala už tehdy, po jejím svolení do receptu. Je na konci receptu :-)

Doufám, že se mi podaří komentář uložit, ten první se mi nějak ztratil, asi jsem se nevědomky odhlásila :oops:

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.06.11 18:16

Podívej se na fotopostup… :wink:

http://muj.labuznik.com/…_denicku.php?…

Příspěvek upraven 13.06.11 v 18:17

cupran
4 příspěvky 13.06.11 16:34

V receptu je uvedeno, že se vedle sněhového těsta nalije také 5 piškotových pruhů.Nevychází mi to ani matematicky a ani z fotograf. návodu není zřejmé, že se jedná o 5 pruhů, ale jen čtyři.Jak to tedy je?Recept mne velmi zaujal a chci jej zkusit. :-P

cupran
4 příspěvky 05.04.11 15:51

Bezvadně popsaný recept,na víkend se pokusím upéct.Autorce moc děkuji.A nafocený postup je vynikající. :-P :-P :-P

anickav
2904 příspěvků 19.07.10 18:09
Re: Kardinálské řezy (Kardinalschnitten),Míšo,

ja som presvedčená, že neexistuje človek, ktorému by tento múčnik nechutil…osobne ho považujem za „naj“ sladkosť na svete…a keby sem lydie nič iné nepridala, za toto ju musím mať rada!

Sylvie
2302 příspěvků 19.07.10 02:12
Re: Kardinálské řezy (Kardinalschnitten)

Dnes jsem si dodala odvahy a pustila se do nich. Výsledek je efektní, podávala jsem zákusek se znuděným výrazem (chřípí se mi dmulo pýchou).
Díky Lydii a poučným komentářům badatelek.
 Míša

Labužník Kim02
16 příspěvků 03.06.10 01:48
Re: Kardinálské řezy (Kardinalschnitten)

Naprosto jednoduché, dělala jsem už třikrát a výsledek je excelentní. Dnes budu dělat opět dceři k narozeninám. Moc chutná.

hafca
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Kardinálské řezy (Kardinalschnitten)

Tak teoreticky už to mám nastudované snad 100×. Teď jen sebrat odvahu a jít do toho. Pokaždé když jdu na Labužníka, koukám na tenhle recept a říkám si, tenhle víkend se do toho pustím a zase nic. Nakonec to skončí u muffins co sem dala delisa. Teď to nemyslím ironicky, jsou vynikající, ale ty řezy…

toffo
244 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kardinálské řezy (Kardinalschnitten)

Vyzkoušela jsem a celou přípravu jsem si užívala, poprvé jsem se cítila jak „mistr cukrář“. Sníh naprosto fantastický, i když jsem měla pochybnosti, zda cukr dát opravdu na začátku šlehání. Třetí vrstvu sněhu na sněhové pruhy bych příště doplnila až po vyplnění mezer piškotovým těstem. Třívrstvové pruhy se mi totiž začaly bortit. Hotové řezy vypadají skvěle, až luxusně, neudělají ostudu žádnému svátečnímu stolu.

myska2
144 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kardinálské řezy (Kardinalschnitten), Anicko, Lydie,

ja si to dam jako cil. Az se vratim domu, bude to prvni vec do ktere se pustim. A nakonec zvitezim :)).

anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kardinálské řezy,myska2,

ono to len komplikovane vypada, je v podstate jednoduche. Ked uz sa to mne podarilo na prvykrat…
Ale urcite je to jeden z TOP mucnikov na Lab., vyzera aj chuti nadherne a lydie je celkovo v tejto oblasti macher. Niekto ju urcite nosi na rukach za to…
 A.

myska2
144 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kardinálské řezy (Kardinalschnitten)

Lydie, ja vim - to byl jen pokus o spatny vtip, ktery se vztahoval k tomu, ze uz desnou dobu jim stravu bez chuti a tudiz ji spis nejim.¨Snad nekdy dostanu odvahu a pustim se do toho, budu ted mit casu habadej.

lydia
1227 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kardinálské řezy (Kardinalschnitten)

Dando, jsou krásné, děláš mi chutě. Jako každý obrázek od Tebe:-). Díky .
Mysko , řezy nejsou na hlad, ale na chuť:-). Troufni si, složitě to jenom vypadá, ale řezy Tě za tu práci odmění. Já je dělám, když mám více hostů, protože bych je jinak snědla asi sama:-)
Pěkný večer.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Kardinálské řezy (Kardinalschnitten) - mysko2 :-)

určitě zvládla, postup je perfektně popsaný, peču je dva roky a jsou mnohem hezčí, než tyhle prvotiny na fotce :-), jsou opravdu úžasně dobré, už na ně zase mám chuť :-)

myska2
144 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kardinálské řezy (Kardinalschnitten)

Jaaaa chci taky, ja mam hlad! To neni fair. Ale ze to tedy umis krasne udelat. to bych nezvladla ani nahodou.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Kardinálské řezy (Kardinalschnitten)

chybička se vloudila :-), toto

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Kardinálské řezy (Kardinalschnitten)

Už ani nespočítám kolikrát jsem pekla, je prostě úžasný

hafca
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Kardinálské řezy (Kardinalschnitten)

HelcaK
To jsem celej já, vidím chybu a dál už to nezkoumám.
 Dík

HelcaK
960 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kardinálské řezy (Kardinalschnitten) - hafco,

pokud myslíš chybovou hlášku v deníčku Flo, tak sjeď dolů, pod tou hláškou je spousta volného místa, ale dole je opravdu ten postup.
A jestli ti nejde vůbec dostat se do deníčku, tak ti zřejmě dočasně nejde Můj labužník, standardní problémy s připojením…

hafca
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Kardinálské řezy (Kardinalschnitten)

Jde někomu ten odkaz na postup od Florentyny? Mě to hází jen chybovou hlášku.

HelcaK
960 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kardinálské řezy (Kardinalschnitten)

Do rána se dobrota rozležela, je to skvělé, i když se to upeče ne zcela designově dokonale. Už se po ní zaprášilo… Ještě že byla jen z poloviční dávky, uffff :-))

HelcaK
960 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kardinálské řezy (Kardinalschnitten)

tak jsem to zkusila z té poloviční dávky, leč (asi díky troubě) neúspěšně… Výsledky v deníčku :-). Ale přeslazené to opravdu není..

lydia
1227 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kardinálské řezy (Kardinalschnitten)-Helco

já jsem se zatím poloviční dávkou nezabývala, protože mám řezy hrozně ráda:-)Proto je raději často nedělám:-). Když se ti vejdou pruhy na celý plech, tak se nic nestane, jinak musíš udělat třeba s folií nějak takový „Rand“, aby se to nerozjelo - myslím, že by to neudrželo jinak formu. Ale nemám zkušenosti. Myslím jenom, že z poloviční dávky by to nebylo tvarově ono. Ale zkus a dej vědět. Nebo počkej až budeš mít více hostů a udělěj tak jak je v receptě, nebo podle té menší dávky, jak jsem dole psala a neber velká vejce.

HelcaK
960 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kardinálské řezy (Kardinalschnitten) - lydia

No, já myslela, že bych udělala poloviční počet pruhů a rozřízla je napříč místo podéleně, takže by byly kratší - nebo myslíš že se to při pečení rozjede?

lydia
1227 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kardinálské řezy (Kardinalschnitten)

Helco, když budeš dělat z poloviční dávky, tak udělej řezy na menší plech, jinak nebudou tak hezky vypadat.
Nejsou přeslazené, jak píše Florentyna. Do šlehačky nedávám cukr, můžeš přidat do šlehačky cappuccino prášek, nebo kakao, můžeš vmíchat rozmačkané maliny.
Nebo trochu méně vajec: 4 žloutky, 2 celá vejce, 100 g mouky, 100 g práškového cukru, špetka prášku do pečiva. Na bílkové: 4 bílky a 250 g cukru krystal.
Do náplně stačí jenom 1 šlehačka.
A věř mi, určitě to není tlamolep, ale něco velmi jemného :-)

HelcaK
960 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kardinálské řezy (Kardinalschnitten)

Tož já to zkusím, ale z poloviční dávky, vzhledem k chřipkové epidemii nečekáme žádnou sešlost…:-)

Florentyna
439 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kardinálské řezy (Kardinalschnitten)

Zmuzle: řezy zkompletuješ tak, že třetinu papíru odloupneš a „otočíš do protisměru“ čili směrem k ještě neodlepenému papíru. Tu část řezů, kde jsi už papír odloupla, položíš na dolní díl se šlehačkou, zbytek s papírem držíš v ruce. Pak už jen táhneš za odloupnutý konec a postupně také pouštíš horní díl na spodní. Jakmile je papír venku, tak i horní díl sedí na místě.

HelčoK: určitě nejsou přeslazené. Sladké ano, ale nijak přehnaně. Jak píše anička, 200g cukru na 7 bílků ještě pusinkovou hmotu neudělá.

anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kardinálské řezy, HelcaK,

u nás sa tieto rezy zaradili medzi TOP. Ak to tak vezmeš, na 7 bielkov 200 g cukru nie je až tak veľa, nie je to také „pusinkové“. Žlté cesto nie je tiež presladené a do šľahačky dávam máličko cukru. Odskúšaj piecť z polovičnej dávky a uvidíš, kde čo ubrať, každý z nás má hranicu sladenia inde…

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kardinálské řezy (Kardinalschnitten)

Helčo, tuším, že kdysi Flo říkala, že sladké jsou … a dost. Ale nevím, já je osobně nepekla. ;o)

HelcaK
960 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kardinálské řezy (Kardinalschnitten)

Mám dotaz na ty, co je pečou - není to moc sladké? Pořád kolem nich kroužím a nemám odvahu zkusit, děsí mě ty „pusinkové“ pruhy - je to pro jakékoli konzumenty nebo jen pro milovníky „tlamolepů:-) “?

Vložit nový komentář
Stránka:  1 2 3 Další »

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz