Recept Sluneční skvrny s broskvemi

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Sluneční skvrny s broskvemi

Úvod

Zdroj: Knihovnička Recepty

Těsto připomíná https://www.labuznik.cz/…alschnitten/

Postup

Bílky vyšlehejte se solí a po lžících do pěny zapracujte cukr a pak ocet. Dále do hutné a lesklé hmoty vmíchejte stěrkou mouku se solamylem i kypřícím práškem.

V jiné míse vyšlehejte žloutky a celé vejce s cukrem. Do pěny zašlehejte teplou vodu, pak olej a ještě 3 minuty šlehejte. Stěrkou lehce zapracujte směs mouky se solamylem a práškem do pečiva.

Polovinu bílkového těsta naložte po lžících do pekáčku 25×35cm do podoby hromádek v různých rozestupech a mezery vyplníte polovinou žloutkového těsta. Následuje bílkové těsto, opět v podobě hromádek, mezi které doplníte zbytek žloutkového těsta. Naplněným pekáčem klepněte o stůl a v troubě vyhřáté na 175°C základ upečte(35min). Hotový nechte zcela vychladnout.

V předstihu namočte želatinu v trošce vody. Kompot sceďte, ovoce pokrájejte na drobné kostičky a nálev dolijte vodou do 300ml.
Pudink promíchejte s cukrem, přilijte nálev z kompotu a uvařte hustý pudink. Po odstavení vmíchejte máslo a nabobtnalou želatinu a vymíchejte do hladkého krému. Přikryjte fólií a nechte vychladnout.

Zchladlý piškot prokrojte, spodní polovinu poklaďte pomocí lžíce pudinkem (opět hromádky) a do mezer doplňte kousky broskví. Přiklopte druhým plátem a nechte v chladu odležet.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 09.06.18 vloženo
  • 1217x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1h

Ingredience

  • Bílkové těsto:
  • 6 bílků
  • špetka soli
  • 150g krupicové cukru
  • 1 lžička octa
  • 30g hladké mouky
  • 30g solamylu
  • 1 lžička prášku do pečiva.
  • Piškotové těsto:
  • 6 žloutků
  • 1 celé vejce
  • 150g krupicového cukru
  • 2 lžíce teplé vody
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 130g hladké mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku.
  • Náplně:
  • 720g broskvového kompotu
  • 1 sáček vanilkové pudinku 40g
  • 3 lžíce krupicového cukru
  • 6g mleté čiré želatiny
  • 4 lžíce vody
  • 125g másla.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 09.06.18 19:55

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Sluneční skvrny s broskvemi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
daduuja
1143 příspěvků 27.06.18 14:43

@lydia Moc děkuji za pochvalu, ale i já jsem je dělala poprvé a výsledek nevyšel zcela podle původní fotografie. Určitě je vyzkouším ještě jednou a budu se víc snažit :-) Ale zmizely rychle, protože nejsou suché. Ovšem na Kardinálské řezy nemají ani náhodou, na ty se chystám, ale udělám je do dortové formy.
Lydio, měj se hezky, jsem ráda, že jsem tě zase po dlouhé době viděla :-) :mavam:

lydia
1227 příspěvků 25.06.18 17:59
Výborné řezy

@daduuja, konečně jsem tyto skvělé řezy upekla. Na víkend nebylo horko a byla příležitost se něčím novým pochlubit. Tvůj recept mě zaujal tou podobou s kardinálskými řezy, které jsem už dlouho nepekla. Mé skvrny nebyly sluneční, místo broskev jsem měla maliny, ale byly taky krásné :) Trochu jsem zazmatkovala u bílkového těsta, přehlédla jsem prášek do pečiva, ten jsem vmíchala na konec. U žloutkového těsta mi v ingrediencích chyběl solamyl (Maizena), tak jsem vzala 100 g mouky a 30 g Maizeny. Jelikož jsem měla kdysi potíže upéct piškotovou roládu (dnes už ji umím :D ), míchala jsem piškotové těsto 10 minut, abych si byla jistá, že se povede. Bílkové těsto bych příště udělala až po vyšlehání piškotového těsta. Bílky jsou rychleji vyšlehané. S hromádkami jsem měla taky trochu potíže, ale v konečném uměleckém díle to nebylo poznat. Jelikož jsem přehlédla, že je v receptu želatina a já stejně nerada s želatinou pracuji, tak nemám žádnou doma. Krém jsem udělala z 1 vanilkového pudinku, 400 ml mléka a 1 ušlehané šlehačky, kterou jsem vmíchala do skoro vychlazeného pudinku. Místo hromádek jsem natřela pudink na spodní díl, posypala malinami, které jsem lehce do pudinku vmáčkla.
Byla jsem připravená na to, že budu péct náhradní koláč, ale řezy byly jako malované a hlavně moc chutnaly. Po druhé už budu vědět jak na to. Takže přes všechny překážky, o kterých stejně nikdo nevěděl, jsem byla moc pochválená. Takže Ti, milá Daduujo, předávám tu větší část pochvaly :kytka: Řezy jsem nakrájela na kostky.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz