Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
daduuja Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Zdroj: Knihovnička Recepty
Těsto připomíná https://www.labuznik.cz/…alschnitten/
Bílky vyšlehejte se solí a po lžících do pěny zapracujte cukr a pak ocet. Dále do hutné a lesklé hmoty vmíchejte stěrkou mouku se solamylem i kypřícím práškem. V jiné míse vyšlehejte žloutky a celé vejce s cukrem. Do pěny zašlehejte teplou vodu, pak olej a ještě 3 minuty šlehejte. Stěrkou lehce zapracujte směs mouky se solamylem a práškem do pečiva. Polovinu bílkového těsta naložte po lžících do pekáčku 25x35cm do podoby hromádek v různých rozestupech a mezery vyplníte polovinou žloutkového těsta. Následuje bílkové těsto, opět v podobě hromádek, mezi které doplníte zbytek žloutkového těsta. Naplněným pekáčem klepněte o stůl a v troubě vyhřáté na 175°C základ upečte(35min). Hotový nechte zcela vychladnout. V předstihu namočte želatinu v trošce vody. Kompot sceďte, ovoce pokrájejte na drobné kostičky a nálev dolijte vodou do 300ml. Pudink promíchejte s cukrem, přilijte nálev z kompotu a uvařte hustý pudink. Po odstavení vmíchejte máslo a nabobtnalou želatinu a vymíchejte do hladkého krému. Přikryjte fólií a nechte vychladnout. Zchladlý piškot prokrojte, spodní polovinu poklaďte pomocí lžíce pudinkem (opět hromádky) a do mezer doplňte kousky broskví. Přiklopte druhým plátem a nechte v chladu odležet.
Recept je z kategorií: Ovocné moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Sluneční skvrny s broskvemi
1150 příspěvků 27.6.18 14:43
@lydia Moc děkuji za pochvalu, ale i já jsem je dělala poprvé a výsledek nevyšel zcela podle původní fotografie. Určitě je vyzkouším ještě jednou a budu se víc snažit
Ale zmizely rychle, protože nejsou
suché. Ovšem na Kardinálské řezy nemají ani náhodou, na ty se chystám,
ale udělám je do dortové formy.

Lydio, měj se hezky, jsem ráda, že jsem tě zase po dlouhé době viděla
1227 příspěvků 25.6.18 17:59
@daduuja, konečně jsem tyto skvělé řezy upekla. Na víkend nebylo horko a byla příležitost se něčím novým pochlubit. Tvůj recept mě zaujal tou podobou s kardinálskými řezy, které jsem už dlouho nepekla. Mé skvrny nebyly sluneční, místo broskev jsem měla maliny, ale byly taky krásné
Trochu jsem zazmatkovala u bílkového těsta,
přehlédla jsem prášek do pečiva, ten jsem vmíchala na konec.
U žloutkového těsta mi v ingrediencích chyběl solamyl (Maizena), tak jsem
vzala 100 g mouky a 30 g Maizeny. Jelikož jsem měla kdysi potíže upéct
piškotovou roládu (dnes už ji umím
), míchala jsem piškotové těsto 10 minut,
abych si byla jistá, že se povede. Bílkové těsto bych příště udělala
až po vyšlehání piškotového těsta. Bílky jsou rychleji vyšlehané.
S hromádkami jsem měla taky trochu potíže, ale v konečném uměleckém
díle to nebylo poznat. Jelikož jsem přehlédla, že je v receptu želatina a
já stejně nerada s želatinou pracuji, tak nemám žádnou doma. Krém jsem
udělala z 1 vanilkového pudinku, 400 ml mléka a 1 ušlehané šlehačky,
kterou jsem vmíchala do skoro vychlazeného pudinku. Místo hromádek jsem
natřela pudink na spodní díl, posypala malinami, které jsem lehce do pudinku
vmáčkla.
Řezy jsem nakrájela na
kostky.
Byla jsem připravená na to, že budu péct náhradní koláč, ale řezy byly jako malované a hlavně moc chutnaly. Po druhé už budu vědět jak na to. Takže přes všechny překážky, o kterých stejně nikdo nevěděl, jsem byla moc pochválená. Takže Ti, milá Daduujo, předávám tu větší část pochvaly