Recept Karamelové vepřové masíčko posypané křupavou opraženou cibulkou - MUU WA

Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do vysoké pánve nebo kvalitní pánve WOK (ne za 160 kaček) nalijte dostatečně vysokou vrstvu kvalitního oleje (asi 3-4 cm), nechte rozpálit, vhoďte cibuli a opražte dokud nezhnědne, nespalte (5 minut max). Vyjměte drátěnou naběračkou nebo něčím podobným a nechte okapat na ubrousku. Olej slijte, v pánvi nechte tak dvě tři lžíce oleje. Osmažte česnek dokud nezhnědne, přidejte nasekané či nakrájené vepřové maso. Přilijte směs ústřicové omáčky, lehké sojové omáčky, rybí omáčky, cukru a bílého pepře (umíchejte předem) a restujte zhruba 5 minut dokud se voda nevypaří a nezůstane hustá karamelová forma. Servírujte na velký talíř a zasypte křupavou cibulkou. Ozdobte zeleninou dle představivosti. Opravdu moc dobré.

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 13.12.06 vloženo
  • 4797x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10 aĹľ 15 minu

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Vynikající zpestření pro ty kdo už mají dost omáčkovité čínsko-evropské kuchyně plné glutamátu sodného a nečerstvé zeleniny.
  • Ingredience:
  • 1 bílá cibule (větší) - nasekat na hrubo, spíše plátky
  • 6 stroužků česneku, lepší je čínský hlavičkový, nasekat na drobno
  • 500 g vepřových plátků, nakrájet na proužky nebo nasekat v robotu
  • 1 - 2 polévkové lžíce ústřicové omáčky (oyster sauce)
  • 1 - 2 pl světlé sojové omáčky (light soy sauce)
  • 1 - 2 pl rybí omáčky (fish sauce) - velmi důležitá - místo soli
  • 4 lžičky třtinového cukru nebo prostě cukru, dle chuti
  • 1 lžička mletého bílého pepře, nejlépe čerstvého

Doporučená příloha

  • Jasmínová rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Karamelové vepřové masíčko posypané křupavou opraženou cibulkou - MUU WA

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník Denda02
213 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Karamelové vepřové masíčko posypané křupavou opraženou cibulk

To je docela zajimavy, jak se Denisovi.Rath podarilo ulozit recept jako ja??? Cucim na to jako blazen a navic - veprovy maso uz 20 roku nejim… ;-)

Denis.Rath
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Karamelové vepřové masíčko posypané křupavou opraženou cibulk

jsem se špatně zaregistroval takže sem tenhle recept daroval nějaký kalifornance :-)) jenom doplnění, je to opravdu rychlé, použijte mixér a čerstvou zeleninu, servírujte s ledovým zářivě zeleným salátem, proužky mrkve nebo okurky.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz