Recept Jilbena

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jilbena

Úvod

tento recept znam z alzirska . Je vice kombinaci jak varit jilbenu :) zaklad je vetsinou stejny jen se obmenuje jeste pridanim zampionu nebo treba oliv . Je jedno z jakeho masa delate :) muzete pouzit jakekoliv / krome mleteho / kureci , skopove , hovezi …

Postup

ja varim v papinaku , tak si dam zpenit cibulku pridam maso , koreni , cesnek , protlak a za chvilku zaliji vodou ... zavru hrnec a varim cca 30 min potom pridam ty brambory kdyz nechci hranolky + mrkev a dam jeste tak 15 min varit , posledni pridavam hrasek a zampiony a varim uz otevrena aby se i trochu voda odparila cca taky 15 minut . jinak brambory se davaji v alzirsku dvema zpusoby , bud na ctvrtky nakrajene a vlozi se do toho a nebo se nakraji jako hranolky , osmazi a potom se pridaji na konci do te omacky - zni to divne ale je to moc dobre Ale i kdyz davam az do hotoveho ragu ty hranolky tak stejne jednu malou bramboru varim s omackou :) protoze ta brambora tu omacku moc dobre zahusti :)

Nahlásit recept

  • 31.07.14 vloženo
  • 3927x zobrazeno

Ingredience

  • maso
  • 1 malá cibule
  • 4 stroužky česneku
  • mrkev
  • hrasek
  • zampiony / nebo misto zampionu olivy /
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • paliva paprika
  • ras el hanout / je to smes /
  • voda
  • brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 9.8.14 18:34

Dala som 2 kusy kuracích pŕs, 1 zemiak - nakrájaný nadrobnejšie, 1 mrkvu, 4 šampiňóny, hrášok, koreniny uvedené v recepte.

Rýchle, jednoduché, výborné.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

Jasmina Ben 31.7.14 00:06

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Jilbena

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jilbena

Jasmina Ben
71 příspěvků 10.8.14 23:22

Lydusko moje tchyne rika ze cerne olivy by se nemeli dlouho varit, nebo zhorkne to jidlo. Nevim co je na tom pravdy ale vylozene v omackach mam jen zelene. A cerne jen na ozdobu nebo do peciva :) nebo se pridaji uplne na konci kdyz je jidlo dovarene :) :roll:

Jasmina Ben
71 příspěvků 10.8.14 23:20

Dekuji Jolano hned to zkusim :) :hug:

jolana
5068 příspěvků 10.8.14 20:33

Jasmin, ak kliknes na uvodnu fotku pri recepte a pak klikas na dalsia foto a dalsia foto tak sa zobrazi aj ta tvoja originalna..vlastne cela fotogaleria nielen tvoja ale aj tych co radi podla tvojho receptu navarili a sfotili.. :mavam:

Lyduska
371 příspěvků 10.8.14 20:16

Je to výborné. Nabudúce vyskúšam s olivami. Na Tvojich foto vidím zelené olivy. Zvykneš dávať len zelené?

Jasmina Ben
71 příspěvků 10.8.14 20:13

:lol: tak snad na to prijdeme :) jinak jsem rada ze chutnalo :*

Lyduska
371 příspěvků 10.8.14 20:10

Ja neviem, prečo sa foto vymenilo :-(

Jasmina Ben
71 příspěvků 10.8.14 20:08

Mam dotaz :) proc neni jako hlavni fotka u receptu moje?? Nejde me tam vratit :O :(

jolana
5068 příspěvků 2.8.14 15:14

..a zabudla som napisat ze sa to varilo v pomalem hrnci.. :mavam:

Jasmina Ben
71 příspěvků 2.8.14 12:57

Jee tak jsem rada ze chutnalo :hug: :srdce: ano to mas pravdu, smes je jina z trhu a jina z obchodu :) a rozdil je urcite i v zemich :)
:mavam:

jolana
5068 příspěvků 2.8.14 12:50

Jasmin, chutne to bolo prevelice..vdaka :kytka:

ras hanut sa lisi od oblasti, od domu do domu..kupovane je daco, mlete na trhu ine.. :mavam:

Jasmina Ben
71 příspěvků 31.7.14 22:29
Ras el hanout

[* *]

cervene co mam a pouzivam do jilbeny obsahuje: sůl, kajenský pepř, kmín, fenykl, pepř, zázvor, pepř, pískavice, česnek, koriandr

Jasmina Ben
71 příspěvků 31.7.14 22:25

No tak ja mam doma 2 druhy ras el hanout / je to marocke koreni / a teda tolik toho neobsahuji :D

jolana
5068 příspěvků 31.7.14 18:07

.. :lol:..ja rozumela ze jilbena= ragu.. to jilbena =hrasek…dik :lol:..korenie
http://www.labuznik.cz/…s-el-hanout/

Příspěvek upraven 31.07.14 v 18:10

Jasmina Ben
71 příspěvků 31.7.14 16:33

Vsak jsem psala jilbena - hrasek :D

jolana
5068 příspěvků 31.7.14 12:21

..jj..kastrolik/tajin…ale mna zaujima co znaci samotne slovo Jilbena v preklade.. :mavam:..a budem sa opakovat, tieto klasicke ludove recepty su uchvatne, vdaka..:)

Jasmina Ben
71 příspěvků 31.7.14 10:01

Tajine jilbena neboli jelbana je neco jako ragu s hraskem. Jinak tak rikaji i primo hrasku u nas :) Tak urcite dej vedet jak chutnalo, ja to mam moc rada :)
A souhlasim, sice je to nezvyk davat do takoveho ragu uz smazene hranolky ci brambory ;) ale je to chutove moc dobre, ba i lepsi nez kdyz by tam byli ty brambory uvarene…
:) :*

jolana
5068 příspěvků 31.7.14 08:40

Jasmin, a co znamena Jilbena?..inac s tymi hranolkami si myslim ze to je ozaj chutnejsie..iransky recept ktory casto robievam je tiez navrch hranolky a je uzasny..
PS: na vsetko mam chut, ako to mam vsetko stihnut? :lol:..ale tento robim zajtra na stopro, vdaka :kytka: :mavam:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz