Recept Jilbena

(Hodnoceno 1x) Jasmina Ben Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jilbena

Úvod

tento recept znam z alzirska . Je vice kombinaci jak varit jilbenu :) zaklad je vetsinou stejny jen se obmenuje jeste pridanim zampionu nebo treba oliv . Je jedno z jakeho masa delate :) muzete pouzit jakekoliv / krome mleteho / kureci , skopove , hovezi …

Postup

ja varim v papinaku , tak si dam zpenit cibulku pridam maso , koreni , cesnek , protlak a za chvilku zaliji vodou ... zavru hrnec a varim cca 30 min potom pridam ty brambory kdyz nechci hranolky + mrkev a dam jeste tak 15 min varit , posledni pridavam hrasek a zampiony a varim uz otevrena aby se i trochu voda odparila cca taky 15 minut . jinak brambory se davaji v alzirsku dvema zpusoby , bud na ctvrtky nakrajene a vlozi se do toho a nebo se nakraji jako hranolky , osmazi a potom se pridaji na konci do te omacky - zni to divne ale je to moc dobre Ale i kdyz davam az do hotoveho ragu ty hranolky tak stejne jednu malou bramboru varim s omackou :) protoze ta brambora tu omacku moc dobre zahusti :)

Nahlásit recept

  • 31.07.14 vloženo
  • 4116x zobrazeno

Ingredience

  • maso
  • 1 malá cibule
  • 4 stroužky česneku
  • mrkev
  • hrasek
  • zampiony / nebo misto zampionu olivy /
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • paliva paprika
  • ras el hanout / je to smes /
  • voda
  • brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 9.8.14 18:34

Dala som 2 kusy kuracích pŕs, 1 zemiak - nakrájaný nadrobnejšie, 1 mrkvu, 4 šampiňóny, hrášok, koreniny uvedené v recepte.

Rýchle, jednoduché, výborné.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

Jasmina Ben 31.7.14 00:06

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Jilbena

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jilbena

Jasmina Ben
71 příspěvků 10.8.14 23:22

Lydusko moje tchyne rika ze cerne olivy by se nemeli dlouho varit, nebo zhorkne to jidlo. Nevim co je na tom pravdy ale vylozene v omackach mam jen zelene. A cerne jen na ozdobu nebo do peciva :) nebo se pridaji uplne na konci kdyz je jidlo dovarene :) :roll:

Jasmina Ben
71 příspěvků 10.8.14 23:20

Dekuji Jolano hned to zkusim :) :hug:

jolana
5068 příspěvků 10.8.14 20:33

Jasmin, ak kliknes na uvodnu fotku pri recepte a pak klikas na dalsia foto a dalsia foto tak sa zobrazi aj ta tvoja originalna..vlastne cela fotogaleria nielen tvoja ale aj tych co radi podla tvojho receptu navarili a sfotili.. :mavam:

Lyduska
380 příspěvků 10.8.14 20:16

Je to výborné. Nabudúce vyskúšam s olivami. Na Tvojich foto vidím zelené olivy. Zvykneš dávať len zelené?

Jasmina Ben
71 příspěvků 10.8.14 20:13

:lol: tak snad na to prijdeme :) jinak jsem rada ze chutnalo :*

Lyduska
380 příspěvků 10.8.14 20:10

Ja neviem, prečo sa foto vymenilo :-(

Jasmina Ben
71 příspěvků 10.8.14 20:08

Mam dotaz :) proc neni jako hlavni fotka u receptu moje?? Nejde me tam vratit :O :(

jolana
5068 příspěvků 2.8.14 15:14

..a zabudla som napisat ze sa to varilo v pomalem hrnci.. :mavam:

Jasmina Ben
71 příspěvků 2.8.14 12:57

Jee tak jsem rada ze chutnalo :hug: :srdce: ano to mas pravdu, smes je jina z trhu a jina z obchodu :) a rozdil je urcite i v zemich :)
:mavam:

jolana
5068 příspěvků 2.8.14 12:50

Jasmin, chutne to bolo prevelice..vdaka :kytka:

ras hanut sa lisi od oblasti, od domu do domu..kupovane je daco, mlete na trhu ine.. :mavam:

Jasmina Ben
71 příspěvků 31.7.14 22:29
Ras el hanout

[* *]

cervene co mam a pouzivam do jilbeny obsahuje: sůl, kajenský pepř, kmín, fenykl, pepř, zázvor, pepř, pískavice, česnek, koriandr

Jasmina Ben
71 příspěvků 31.7.14 22:25

No tak ja mam doma 2 druhy ras el hanout / je to marocke koreni / a teda tolik toho neobsahuji :D

jolana
5068 příspěvků 31.7.14 18:07

.. :lol:..ja rozumela ze jilbena= ragu.. to jilbena =hrasek…dik :lol:..korenie
http://www.labuznik.cz/…s-el-hanout/

Příspěvek upraven 31.07.14 v 18:10

Jasmina Ben
71 příspěvků 31.7.14 16:33

Vsak jsem psala jilbena - hrasek :D

jolana
5068 příspěvků 31.7.14 12:21

..jj..kastrolik/tajin…ale mna zaujima co znaci samotne slovo Jilbena v preklade.. :mavam:..a budem sa opakovat, tieto klasicke ludove recepty su uchvatne, vdaka..:)

Jasmina Ben
71 příspěvků 31.7.14 10:01

Tajine jilbena neboli jelbana je neco jako ragu s hraskem. Jinak tak rikaji i primo hrasku u nas :) Tak urcite dej vedet jak chutnalo, ja to mam moc rada :)
A souhlasim, sice je to nezvyk davat do takoveho ragu uz smazene hranolky ci brambory ;) ale je to chutove moc dobre, ba i lepsi nez kdyz by tam byli ty brambory uvarene…
:) :*

jolana
5068 příspěvků 31.7.14 08:40

Jasmin, a co znamena Jilbena?..inac s tymi hranolkami si myslim ze to je ozaj chutnejsie..iransky recept ktory casto robievam je tiez navrch hranolky a je uzasny..
PS: na vsetko mam chut, ako to mam vsetko stihnut? :lol:..ale tento robim zajtra na stopro, vdaka :kytka: :mavam:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Zeleninová pomazánka

Nejlepší recepty

Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz