Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Milan04 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Oloupeme jednu okurku (střední velikosti) nakrájíme na malé kostičky; nakrájíme nať zelené petrželky. Tvrdý tvaroh nakrájíme na co nejmenší krychličky. Kuřecí prsní plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, promícháme s moukou a vajíčkem, opečeme krátce a zprudka na oleji. Vyjmeme z oleje (nejlépe dírkovanou lžící). Nakrájíme na drobno cibuli. Osmahneme lehce do hněda v tomtéž oleji. Přidáme vinný ocet (z červeného vína), trochu soli - nic víc! Mícháme, dokud nezredukujeme na hustotu přiměřenou omáčce. Přilijeme deci vína. V té chvíli přidáme ostatní ingredience (okurka, tvaroh, petrželka). Velmi krátce, nicméně intenzivně podusíme (tvaroh SE NESMÍ ROZPUSTIT; MUSÍ ZŮSTAT KRYCHLIČKY!). Polijeme kuřecí plátky vzniklou omáčkou... VARIANTA: Lze to i s cuketou či s patisonem - všechny možnosti prověřeny; patison mnohokrát!
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
vařené brambory, případně dušené zelené fazolky (+ zbytek vína)…
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jenom trochu masa, jenom trochu zeleninky..