Recept Jemný tvarohový koláč z drobenky

(Hodnoceno 3x) Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jemný tvarohový koláč z drobenky

Postup

Z mouky, másla, cukru, vanilkového cukru, skořice, soli a vejce připravíme drobenku. Formu v průměru 26 cm dobře vymažeme máslem. Víc než polovinu drobenky namačkáme stejnoměrně na dno formy tak, aby nebyly žádné mezery a dáme do chladna.
Tvaroh, creme fraiche a cukr utřeme, přidáváme postupně vejce, šlehačku a cukr. Přes síto vmícháme pudinkové prášky a nakonec rozpuštěné máslo.
Na drobenku ve formě natřeme povidla, tak aby zůstal asi 1 cm široký okraj volný. Na povidla nalijeme tvarohový krém.
Pečeme v rozehráté troubě na 170-175°C asi 60 minut. Asi po 30 minutách pečení nasypeme na koláč zbytek drobenky.
Upečený koláč necháme v lehce otevřené, vypnuté troubě asi 10 minut odpočívat.
Koláč podáváme úplně vychladlý.

Nechte si chutnat

Recept je z kategorií: Koláče

Nahlásit recept

  • 26.02.15 vloženo
  • 3404x zobrazeno

Ingredience

  • Těsto:
  • 300 g polohrubé mouky
  • 125 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 175 g másla
  • 1 vejce
  • 1 PL skořice
  • špetka soli
  • Náplň:
  • 500g tvarohu
  • 200-250 g creme fraiche (podle balení)
  • 100 ml šlehačky
  • 2 pudinkové vanilkové prášky
  • 3 vejce
  • 300 g povidel
  • 180 g cukru
  • 100 g rozpuštěného másla
  • máslo na vymazání formy

Doporučená příloha

  • káva, čaj a dobrá pohoda

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 28.03.15 17:53

Pro změnu „štrúdlová“ náplň - jablka na plátky, lehce prohnané na pánvi se skořicovým cukrem, citronovou šťávou a místo rozinek brusinky. Nová čtvercová forma 24×24, tu jsem trochu nevychytala. Foto po odříznutí přismahlého kraje, ale ten byl moc dobrý.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

tettka 07.03.15 12:42

S domácími švestkovými povidly

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

Eja 04.03.15 16:11

Povidlí jedlíci nemají v oblibě, takže rybízová marmeláda, nepřidána skořice, ale do náplně strouhnuta pomerančová kúra. K horní vrstvě drobenky ještě trocha mandlových plátků.Je ještě vlažný, ale neodolala jsem.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

Jenofefa 02.03.15 10:25

Koláč má jedinou chybu - zřejmě se po něm nehubne

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Jemný tvarohový koláč z drobenky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
lydia
1227 příspěvků 30.03.15 18:45

Tettko a Ejo, dík za vyzkoušení. :kytka: S rebarborou by taky mohl být dobrý.

 
lydia
1227 příspěvků 05.03.15 13:25

Jeno, velmi elegantně řečeno :lol: Díky za vyzkoušení a krásné obrázky. :kytka:
Ejo, může se dát, co komu chutná, i skořice nemusí být. Mně se tam hodila proto, že jsem dala povidla. Hlavně, že chutnalo. ;) Díky za vyzkoušení.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz