Recept Jelení z vídeňského lesa ve smetanové omáčce

(Hodnoceno 1x) babi Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jelení z vídeňského lesa ve smetanové omáčce

Postup

Plec prošpikujeme slaninou a vložíme do mořidla do druhého dne. Mořidlo: Vodu s octem a červeným vínem, plátky kořenové zeleniny, na kolečka pokrájenou cibuli, a koření vaříme půl hodiny. Vychladlé mořidlo nalijeme na maso. Pozor, do mořidla nepřidáváme sůl, maso by zčervenalo. Naložené maso dáme okapat. Mořidlo přecedíme a jak tekutinu, tak zeleninu uschováme pro další použití. Plec osušíme, důkladně potřeme solí a pepřem, svážeme motouzkem na úhlednou rolku a opečeme ji na rozpáleném tuku po všech stranách do hněda. Přidáme kousky slaniny a slaninovou kůži, kořenovou zeleninu, vše krátce osmahneme, zaprášíme moukou a opražíme do hněda. Zalijeme částí mořidla a kyselou smetanou. Přidáme posekané kapary a citronovou šťávu, osolíme, opepříme a přikryté dusíme do měkka. Občas maso podlijeme mořidlem, nebo bílým vínem, aby omáčka nebyla příliš hustá. Pak maso vyjmeme, odstraníme motouz a nakrájíme na plátky. Ty rozložíme na mísu, hustou omáčku prolisujeme, ochutíme a nalijeme na maso. Podáváme s knedlíkem vařeným v ubrousku podle receptu "ZDE":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=16775 , nebo s houskovým knedlíkem podle receptu "ZDE":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=10432 , nebo kroketami podle receptu "ZDE":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=9586 , také máslové nudle s petrželkou jsou dobré a brusinkovým kompotem.

Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk

Nahlásit recept

  • 13.01.07 vloženo
  • 9924x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1000 g jelení plece bez kosti
  • plátky slaniny
  • Mořidlo:
  • 1/2 l vody
  • 1/16 jemného vinného octa
  • 1/8 červeného vína
  • 100 g kořenové zeleniny
  • 1 malá cibule
  • citronová kůra
  • pepř, nové koření, jalovec, tymián, rozmarýn, bobkový list, šalvěj, bazalka
  • tuk
  • slanina
  • kůže ze slaniny
  • lžička mouky
  • 4 lžíce kyselé smetany, nebo podle chuti
  • bílé víno
  • citronová šťáva
  • 1/2 lžičky kaparů

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 15.3.18 12:48

Jelení plec krkonošská ze www.selavita.cz, výborný recept :-)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Jelení z vídeňského lesa ve smetanové omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jelení z vídeňského lesa ve smetanové omáčce

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jelení z vídeňského lesa ve smetanové omáčce - lucianko,

děkuji Ti za přečtení receptu a zájem o něj. Mám jich ještě několik odzkoušených, protože zde sice nedostaneme koupit mořské potvorky, ale divočinu zajisté ano......

Přeji Ti příjemnou neděli!

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jelení z vídeňského lesa ve smetanové omáčce.

Babi * to vypadá skvěle. Zítra dělám srnčí svíčkovou, ale kus zvěřiny v mrazáku ještě čeká, takže… Děkuji za předpis!

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz