Recept Srnčí medajlonky "Vídeňský les"

babi Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Medajlonky protkneme křížem nudličkami slaniny, osolíme, opepříme, a obalíme v mouce. Rychle je opečeme na másle. Maso vyjmeme a uschováme v teple. Na zbytku másla osmahneme plátky žampionů. Osolíme a opepříme je a ochutíme koriandrem a citronem. Zaprášíme moukou, krátce osmahneme a zalijeme smetanou a trochou vývaru. Krátce povaříme a ochutíme koňakem. Na nahřáté talíře nalijeme houbovou omáčku a nahoru položíme kopeček máslových širokých nudlí. O kopeček opřeme dva medajlonky. Vše posypeme drobně posekanou petrželkou a ihned podáváme.

Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk

Nahlásit recept

  • 17.11.06 vloženo
  • 11074x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 srnčích medajlonků každý asi 80 g
  • nudličky slaniny
  • sůl a pepř
  • mouka
  • 80 g másla
  • 150 g žampionů
  • citronová šťáva
  • koriandr
  • 4 lžíce 33% smetany
  • vývar nebo voda podle potřeby
  • koňak, nebo brandy
  • petrželka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Srnčí medajlonky "Vídeňský les"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Staročeské kotlety

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Jahodový pohár Jahodový pohár
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz