Recept Jehněčí po francouzsku (mouton a la francaise)

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Jehněčí maso hrubě umeleme, opepříme a vložíme na 5 minut na olej smíchaný s kouskem másla. Přidáme 2 pokrájené cibulky a 2 stroužky česneku utřeného se solí a osmažíme na másle dorůžova. Poprášíme moukou a za stálého míchání přidáme šálek teplé vody a lžíci rajčatového protlaku. Spojíme s masem a vše dusíme na mírném ohni 15 minut.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 4859x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 700 g jehněčího masa
  • šálek olivového oleje
  • máslo (jako ořech)
  • 2 cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl
  • pepř
  • trochu mouky

Doporučená příloha

  • Podáváme s vařenou suchou rýží.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí po francouzsku (mouton a la francaise)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz