Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vykostit hřbet a svázat ho do úhledného válečku. Vše pro marinádu vložit do hrnce a přivést do varu. Pomalinku povařit asi 30 minut. Nechat vystydnout. Přidat sherry, brandy a víno. Dovnitř vložit maso a marinovat ho v chladničce do druhého dne. Vyjmout maso, uschovat marinádu. Do masa udělat malé šikmé záředy a ty vyplnit rozmarýnem s česnekem. Položit maso do pekáče a nahoru nalít olivový olej. Přikrýt. Péct v předem předehřáté troubě na 180°C asi 2 1/2 hodiny. Je-li nutné, tak podlít trochou marinády. Ke konci pekáč odekrýt a maso nechat hodně zhnědnout. Sem tam zalít výpekem. Marinádu povařit tak dlouho, až trochu zhoustne. Přecedit ji a zamíchat dovnitř džem z červeného rybízu. Omáčku podávat k masu nakrájenému na silnější plátky. Výborná příloha je Bramborovo - pórková Galette. TIP: Takto lze připravit i jehněčí kýtu.
Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
24.10.12 13:28
výborné, mohu jen doporučit - a to jsem to trochu „ošidila“. z časových důvodů jsem nemohla naložit den dopředu.
Líbí se mi19.3.11 11:25
Dobry den, rada bych Vam podekovala za tento skvely recept. Varime uz po
nekolikate a je to opravdu luxusni:-)
Vsichni se olizujeme:-)P.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jarní sváteční jehněčí hřbet nebo kýta
222 příspěvků 9.4.12 20:10
Dando, díky
A hlavně tobě babi za skvělý
recept samozřejmě
Dneska se po jehněčí kýtě na tenhle způsob
jen zaprášilo, sosík si všichni chválili a můj táta, který maso nijak
nevyhledává a jehněčí už vůbec ne, tak si dokonce přidal 
Klarko, osol ho hned a sůl pořádně vetři, doporučuju svázat, lépe se potom krájí i vypadá. Před dokončením ochutnej a popřípadě dosol
222 příspěvků 8.4.12 20:49
Prosím, kdy se to maso osolí? Díky
pegginko, to mam obrovskou radost
Takze neni zbytecne psat recepty…moc Ti/Vam
dekuji za odzkouseni receptu 
5 příspěvků 19.3.11 11:25
Dobry den, rada bych Vam podekovala za tento skvely recept. Varime uz po nekolikate a je to opravdu luxusni:-)
Vsichni se olizujeme:-)P.