Recept Jarní sváteční jehněčí hřbet nebo kýta

(Hodnoceno 1x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vykostit hřbet a svázat ho do úhledného válečku. Vše pro marinádu vložit do hrnce a přivést do varu. Pomalinku povařit asi 30 minut. Nechat vystydnout. Přidat sherry, brandy a víno. Dovnitř vložit maso a marinovat ho v chladničce do druhého dne. Vyjmout maso, uschovat marinádu. Do masa udělat malé šikmé záředy a ty vyplnit rozmarýnem s česnekem. Položit maso do pekáče a nahoru nalít olivový olej. Přikrýt. Péct v předem předehřáté troubě na 180°C asi 2 1/2 hodiny. Je-li nutné, tak podlít trochou marinády. Ke konci pekáč odekrýt a maso nechat hodně zhnědnout. Sem tam zalít výpekem. Marinádu povařit tak dlouho, až trochu zhoustne. Přecedit ji a zamíchat dovnitř džem z červeného rybízu. Omáčku podávat k masu nakrájenému na silnější plátky. Výborná příloha je Bramborovo - pórková Galette. TIP: Takto lze připravit i jehněčí kýtu.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 04.04.07 vloženo
  • 18054x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 2.5 kg jehněčího hřbetu
  • 750 ml červeného vína
  • 4 lžíce sherry
  • 4 lžíce brandy
  • 12 snítek rozmarýnu
  • 6 stroužků česneku rozkrojených napůl
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 navršené lžíce rybízového rosolu, nebo propasírovaného džemu
  • Marináda:
  • 1 oloupaná mrkev na drobno nakrájená
  • 2 cibulke na jemno posekané
  • 4 snítky petrželky
  • 1 snítka tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 6 celých pepřů
  • 2 hřebíčky
  • špetka muškátového květu
  • 4 lžíce sladového octa
  • 110 ml vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

zachma 24.10.12 13:28

výborné, mohu jen doporučit - a to jsem to trochu „ošidila“. z časových důvodů jsem nemohla naložit den dopředu.

Odkaz na uvaření

pegginka13 19.03.11 11:25

Dobry den, rada bych Vam podekovala za tento skvely recept. Varime uz po nekolikate a je to opravdu luxusni:-)
Vsichni se olizujeme:-)P.

Diskuse k receptu Jarní sváteční jehněčí hřbet nebo kýta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
klaaarka
222 příspěvků 09.04.12 20:10

Dando, díky :-) A hlavně tobě babi za skvělý recept samozřejmě :-) Dneska se po jehněčí kýtě na tenhle způsob jen zaprášilo, sosík si všichni chválili a můj táta, který maso nijak nevyhledává a jehněčí už vůbec ne, tak si dokonce přidal :potlesk:

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 08.04.12 23:04

Klarko, osol ho hned a sůl pořádně vetři, doporučuju svázat, lépe se potom krájí i vypadá. Před dokončením ochutnej a popřípadě dosol :-)

klaaarka
222 příspěvků 08.04.12 20:49

Prosím, kdy se to maso osolí? Díky :-)

babi
6360 příspěvků 20.03.11 02:48

pegginko, to mam obrovskou radost 8-) Takze neni zbytecne psat recepty…moc Ti/Vam dekuji za odzkouseni receptu :palec:

pegginka13
5 příspěvků 19.03.11 11:25

Dobry den, rada bych Vam podekovala za tento skvely recept. Varime uz po nekolikate a je to opravdu luxusni:-)
Vsichni se olizujeme:-)P.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Mrkvový salát Mrkvový salát
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz