Recept Jarní sváteční jehněčí hřbet nebo kýta

(Hodnoceno 1x) babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Vykostit hřbet a svázat ho do úhledného válečku. Vše pro marinádu vložit do hrnce a přivést do varu. Pomalinku povařit asi 30 minut. Nechat vystydnout. Přidat sherry, brandy a víno. Dovnitř vložit maso a marinovat ho v chladničce do druhého dne. Vyjmout maso, uschovat marinádu. Do masa udělat malé šikmé záředy a ty vyplnit rozmarýnem s česnekem. Položit maso do pekáče a nahoru nalít olivový olej. Přikrýt. Péct v předem předehřáté troubě na 180°C asi 2 1/2 hodiny. Je-li nutné, tak podlít trochou marinády. Ke konci pekáč odekrýt a maso nechat hodně zhnědnout. Sem tam zalít výpekem. Marinádu povařit tak dlouho, až trochu zhoustne. Přecedit ji a zamíchat dovnitř džem z červeného rybízu. Omáčku podávat k masu nakrájenému na silnější plátky. Výborná příloha je Bramborovo - pórková Galette. TIP: Takto lze připravit i jehněčí kýtu.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 04.04.07 vloženo
  • 18980x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 2.5 kg jehněčího hřbetu
  • 750 ml červeného vína
  • 4 lžíce sherry
  • 4 lžíce brandy
  • 12 snítek rozmarýnu
  • 6 stroužků česneku rozkrojených napůl
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 navršené lžíce rybízového rosolu, nebo propasírovaného džemu
  • Marináda:
  • 1 oloupaná mrkev na drobno nakrájená
  • 2 cibulke na jemno posekané
  • 4 snítky petrželky
  • 1 snítka tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 6 celých pepřů
  • 2 hřebíčky
  • špetka muškátového květu
  • 4 lžíce sladového octa
  • 110 ml vody

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

zachma 24.10.12 13:28

výborné, mohu jen doporučit - a to jsem to trochu „ošidila“. z časových důvodů jsem nemohla naložit den dopředu.

Odkaz na uvaření

pegginka13 19.3.11 11:25

Dobry den, rada bych Vam podekovala za tento skvely recept. Varime uz po nekolikate a je to opravdu luxusni:-)
Vsichni se olizujeme:-)P.

Diskuse k receptu Jarní sváteční jehněčí hřbet nebo kýta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jarní sváteční jehněčí hřbet nebo kýta

klaaarka
222 příspěvků 9.4.12 20:10

Dando, díky :-) A hlavně tobě babi za skvělý recept samozřejmě :-) Dneska se po jehněčí kýtě na tenhle způsob jen zaprášilo, sosík si všichni chválili a můj táta, který maso nijak nevyhledává a jehněčí už vůbec ne, tak si dokonce přidal :potlesk:

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 8.4.12 23:04

Klarko, osol ho hned a sůl pořádně vetři, doporučuju svázat, lépe se potom krájí i vypadá. Před dokončením ochutnej a popřípadě dosol :-)

klaaarka
222 příspěvků 8.4.12 20:49

Prosím, kdy se to maso osolí? Díky :-)

babi
6360 příspěvků 20.3.11 02:48

pegginko, to mam obrovskou radost 8-) Takze neni zbytecne psat recepty…moc Ti/Vam dekuji za odzkouseni receptu :palec:

pegginka13
5 příspěvků 19.3.11 11:25

Dobry den, rada bych Vam podekovala za tento skvely recept. Varime uz po nekolikate a je to opravdu luxusni:-)
Vsichni se olizujeme:-)P.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz