Recept Jehněčí ragú na koriandru

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jehněčí ragú na koriandru

Postup

1. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kos­tičky a opečeme na oleji. Vyjmeme je a od­ložíme stranou. Na šťávě podusíme oloupané šalotky a česnek. 2. Kardamomová semena uvolníme z lusků a přidáme je s ostatním kořením k šalotce s česnekem. Přimícháme maso a sušené meruňky. Podlijeme vývarem. 3. Přidáme octovou esenci a zvolna dusíme asi 70 min. Omyjeme a očistíme mrkve a jarní cibule. Nakrájené na kousky je přidáme asi po 60 min, dušení do ra­gú. Lze posypat sekaným čerstvým koriandrem.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 15.10.02 vloženo
  • 6365x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 780 kcal, 39 g bílkovin, 52 g tuků, 35 g sacharidů
  • 750 g vykostěné jehněčí kýty
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 150 g šalotek
  • 3 stroužky česneku
  • 8 kardamomových lusků
  • 1 svitek skořice
  • 1 badyán
  • 2 lžičky drceného koriandru
  • 150 g sušených meruněk
  • 500 ml silného masového vývaru (z kostky)
  • 2-3 lžíce octové esence
  • 300 g mrkve
  • 1 svazek jarní cibule

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí ragú na koriandru

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz