Recept Jehněčí kýta s olivovou náplní

pepicek Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jehněčí kýta s olivovou náplní

Postup

1. Maso dáme do mísy a zalijeme červeným ví­nem. Na noc vložíme do ledničky uležet. 2. Oloupaný česnek i olivy najemno nasekáme. Smícháme se strouhankou a se 3 lžícemi oleje. Ochutíme solí a pepřem. Troubu předehřejeme na 200 °C. 3. Pekáč vymažeme olejem. Rajčata oloupeme, nakrájíme a naskládáme do pekáče. Vmícháme protlak. Kýtu necháme okapat a pak ji naplníme olivovou pastou. Vložíme do pekáče a v troubě asi 45 min. zapečeme. 4. Propláchneme vinné listy a vysušíme je. Cibulku omyjeme a nahrájíme na kousky, které přimícháme k rajčatům. Osolíme a opepříme. Pečeme dalších 45 min. Nakrájíme na plátky.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 21.02.02 vloženo
  • 9722x zobrazeno

Čas přípravy

  • 100 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g jehněčí kýty (bez tuku)
  • 1/2 l červeného vína
  • 2 stroužky česneku
  • 70 g vypeckovaných zelených oliv
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce strouhanky
  • sůl
  • pepř
  • 1 kg rajčat
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 50 g naložených vinných listů
  • svazek jarní cibulky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí kýta s olivovou náplní

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jehněčí kýta s olivovou náplní

Jenofefa
1315 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jehněčí kýta s olivovou náplní

Jídélko mi minule zachutnalo, i když jsem nepoužila jehněčí kýtu, ale kýtu krůtí, kterou jsem vykostila a zarolovala. Teď jsem si na to vzpomněla a vytáhla další velekrůtí stehno. Ale zapomněla jsem, čím se to vlastně potíralo a že se to marinovalo ve víně. A v neděli ráno jsem teprve začala studovat a zjistila jsem, že jsem opomněla přípravu. Tak jsem improvizovala a udělala něco úplně jiného: kýtu jsem bohatě poplácala pestem, zarolovala, ušněrovala, šupsla na olej do pekáče, když se zatáhla a kůže začala chytat barvu, tak jse podlila vínem - pro změnu bílým a hezky pekla, polévala, pekla, polévala… Bylo to prima. Něco úplně jiného, než co říká recept, ale inspirace byla pepíčkova, jen ta pamětˇ… (ta byla moje).

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz