Recept Jehněčí kýta s olivovou náplní

Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jehněčí kýta s olivovou náplní

Postup

1. Maso dáme do mísy a zalijeme červeným ví­nem. Na noc vložíme do ledničky uležet. 2. Oloupaný česnek i olivy najemno nasekáme. Smícháme se strouhankou a se 3 lžícemi oleje. Ochutíme solí a pepřem. Troubu předehřejeme na 200 °C. 3. Pekáč vymažeme olejem. Rajčata oloupeme, nakrájíme a naskládáme do pekáče. Vmícháme protlak. Kýtu necháme okapat a pak ji naplníme olivovou pastou. Vložíme do pekáče a v troubě asi 45 min. zapečeme. 4. Propláchneme vinné listy a vysušíme je. Cibulku omyjeme a nahrájíme na kousky, které přimícháme k rajčatům. Osolíme a opepříme. Pečeme dalších 45 min. Nakrájíme na plátky.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 21.02.02 vloženo
  • 9343x zobrazeno

Čas přípravy

  • 100 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g jehněčí kýty (bez tuku)
  • 1/2 l červeného vína
  • 2 stroužky česneku
  • 70 g vypeckovaných zelených oliv
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce strouhanky
  • sůl
  • pepř
  • 1 kg rajčat
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 50 g naložených vinných listů
  • svazek jarní cibulky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí kýta s olivovou náplní

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Jenofefa
1315 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jehněčí kýta s olivovou náplní

Jídélko mi minule zachutnalo, i když jsem nepoužila jehněčí kýtu, ale kýtu krůtí, kterou jsem vykostila a zarolovala. Teď jsem si na to vzpomněla a vytáhla další velekrůtí stehno. Ale zapomněla jsem, čím se to vlastně potíralo a že se to marinovalo ve víně. A v neděli ráno jsem teprve začala studovat a zjistila jsem, že jsem opomněla přípravu. Tak jsem improvizovala a udělala něco úplně jiného: kýtu jsem bohatě poplácala pestem, zarolovala, ušněrovala, šupsla na olej do pekáče, když se zatáhla a kůže začala chytat barvu, tak jse podlila vínem - pro změnu bílým a hezky pekla, polévala, pekla, polévala… Bylo to prima. Něco úplně jiného, než co říká recept, ale inspirace byla pepíčkova, jen ta pamětˇ… (ta byla moje).

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz