Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Maso dáme do mísy a zalijeme červeným vínem. Na noc vložíme do ledničky uležet. 2. Oloupaný česnek i olivy najemno nasekáme. Smícháme se strouhankou a se 3 lžícemi oleje. Ochutíme solí a pepřem. Troubu předehřejeme na 200 °C. 3. Pekáč vymažeme olejem. Rajčata oloupeme, nakrájíme a naskládáme do pekáče. Vmícháme protlak. Kýtu necháme okapat a pak ji naplníme olivovou pastou. Vložíme do pekáče a v troubě asi 45 min. zapečeme. 4. Propláchneme vinné listy a vysušíme je. Cibulku omyjeme a nahrájíme na kousky, které přimícháme k rajčatům. Osolíme a opepříme. Pečeme dalších 45 min. Nakrájíme na plátky.
Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jehněčí kýta s olivovou náplní
Jídélko mi minule zachutnalo, i když jsem nepoužila jehněčí kýtu, ale kýtu krůtí, kterou jsem vykostila a zarolovala. Teď jsem si na to vzpomněla a vytáhla další velekrůtí stehno. Ale zapomněla jsem, čím se to vlastně potíralo a že se to marinovalo ve víně. A v neděli ráno jsem teprve začala studovat a zjistila jsem, že jsem opomněla přípravu. Tak jsem improvizovala a udělala něco úplně jiného: kýtu jsem bohatě poplácala pestem, zarolovala, ušněrovala, šupsla na olej do pekáče, když se zatáhla a kůže začala chytat barvu, tak jse podlila vínem - pro změnu bílým a hezky pekla, polévala, pekla, polévala… Bylo to prima. Něco úplně jiného, než co říká recept, ale inspirace byla pepíčkova, jen ta pamětˇ… (ta byla moje).