Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
V míse ušleháme 6 celých vajec s cukrem, vanilkovým cukrem a medem. Když jsou vejce napěněná, přidáme horkou vodu a ještě chvíli šleháme. Pak pomalu přiléváme olej a po částech přisypeme smíchanou mouku s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Hluboký pekáč (součást elektrické trouby), pokryjeme pečícím papírem a nalijeme na něj ušlehanou hmotu. Poklademe nakrájenými hruškami a posypeme připravenou žmolenkou. Protože mně zbylo rozehřáté máslo, přimíchala jsem rum a celou plochu neupečeného koláče jsem pokropila. Pečeme 40 - 50 minut. 10 minut jsem pekla na 200 °C. Dále 150 - 160 °C. Jediné co doma scházelo, byla dýňová semínka. Ale ještě vlahé se podávalo s Creme fraiche ... úžasná dobrota. Dýňová žmolenka: do mísy vložíme změklé máslo, cukr, med, hrubou mouku, strouhanou housku, sekaná dýňová semínka a rukama zpracujeme.
Recept je z kategorií: Koláče
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Hruškový koláč s dýňovou žmolenkou
lydia děkuji za prima odkaz, je to již několikátý recept z tohoto webu, i když si je trochu upravuji.