Recept Hrnkový bůček

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hrnkový bůček

Úvod

Bůčková roláda pečená pod sádlem.

Postup

Bůček osolíme, okořeníme, svineme do válečku a svážeme. Necháme den či dva v ledničce. Vložíme do nádoby a zalijeme rozpuštěným sádlem. Vložíme do trouby a pečeme 2 až 3 hodiny podle velikosti na 100°C a hodinu na 150°C. Sádlo se šťávou je ideální na chleba a maso k čemukoliv.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku

Nahlásit recept

  • 07.11.11 vloženo
  • 8259x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 hod + 2 dny

Ingredience

  • bůček bez kostí (nebo seříznutý z kostí) - velikost dle nádoby (plechový hrnek, nádoba na vaření šunky, menší hrnec)
  • kmín
  • pepř
  • sůl
  • špetka rychlosoli (Praganda)
  • volitelné koření - rozmarýn, majoránka či jiné

Doporučená příloha

  • bramborová kaše, salát, chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

macmac 08.11.11 09:43

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Hrnkový bůček

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jolana
5065 příspěvků 28.08.12 22:41

Toto sa mi tiez velmi pozdava, len sadlo nemam co je skoda velka prevelka..ale vytahujem aspon recept na svetlo tym kmomentom :)

kanibrk
31 příspěvků 08.11.11 09:06

Tohle vypadá skutečně nebezpečně dobře. Určitě vyzkouším.

macmac
8 příspěvků 07.11.11 21:49

Trvanlivost minimální, mizí za pár hodin

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Mrkvový salát Mrkvový salát
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz