Recept Medový bůček

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Medový bůček

Postup

1. Troubu předehřejeme na 160°C (bůček se bude péci poměrně zvolna). Ostrým nožem mělce nařízneme kůži na bůčku v rozestupech přibližně dvoucentimetrových. Cibule rozpůlíme a nakrájíme na plátky. 2. Na dno pekáčku rozložíme všechnu pokrájenou cibuli. Povrch masa mírně potřeme olejem, osolíme, opepříme a lehce do masa vmasírujeme. Položíme na cibuli (kůží nahoru) a pečeme 1 hodinu. 3. Vyndáme pekáček z troby a přelijeme maso vypečenou šťávou. Zároveň cibuli podlijeme 4-5 lžícemi vody, aby se zbytečně nepřipalovala. Pečeme další jednu a půl hodiny, přitom přeléváme a podle potřeby i podléváme každých 15-20 minut. 4. Vyndáme maso z trouby a zvýšíme teplotu na 190°C. Povrch masa polijeme medem, vrátíme do trouby a dopékáme ještě asi 30 minut. Přeléváme vypečenou šťávou každých 10 minut. 5. Upečené maso necháme asi čtvrt hodiny odpočinout. Pekáček s cibulí mezitím přendáme na vařič, přidáme 2-3 lžíce vody a za stálého míchání na mírném ohni necháme rozpustit přípečky. Servírujeme společně s masem.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku

Nahlásit recept

  • 06.04.05 vloženo
  • 13727x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min + 3 hod peĂ

Ingredience

  • cca 1 kg vepřového bůčku, vykostěného, ale pokud možno s kůží
  • aspoň 5 velkých cibulí
  • olej
  • 2 lžíce medu
  • sůl a pepř

Doporučená příloha

  • bramborová kaše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 24.02.19 17:41

Vynikající!
Jen jsem výjimečně četla i postup… Tak jsem si to jen trochu zjednodušila (vynechala jsem pánvičku na konci - podávali jsme přímo z pekáče) a nekazila jsem to zmíněným olejem, k vepřovému se podle mě prostě nehodí, sádlo je sádlo… ;)
Foto v komentáři.

Odkaz na uvaření

Jari 19.01.14 14:15

.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Medový bůček

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Zuzka1973
2295 příspěvků 24.02.19 17:48

Vynikající! :kytka: :palec:
Jen jsem výjimečně četla i postup… Tak jsem si to jen trochu zjednodušila (vynechala jsem pánvičku na konci - podávali jsme přímo z pekáče) a nekazila jsem to zmíněným olejem, k vepřovému se podle mě prostě nehodí, sádlo je sádlo… ;)
U bůčku se držím zásady, že maso musí držet pohromadě, ale po vložení do úst se nemusí kousat… jen „rozplývat“ (neumím to lépe definovat, ale docílí se to jen hodně pomalým a šetrným pečením. Barva není „připálenina“ - to má na svědomí med, ale to zkušenějším kuchtíkům netřeba zdůrazňovat.
Fotky mi zbyly jen dvě - jedna focená s bleskem, druhá bez… Ale na talíři to vypadalo v podstatě stejně, jako úvodní foto, tak se nic neděje ;)
Normálně nemám ráda „mastné“, ale dobře upravený bůček patří k mým občasným „hříškům“ (cca pětkrát do roka potěší chuťové buňky dokonale…) :srdce:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hermelín ve víně

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz