Recept Medový bůček

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Medový bůček

Postup

1. Troubu předehřejeme na 160°C (bůček se bude péci poměrně zvolna). Ostrým nožem mělce nařízneme kůži na bůčku v rozestupech přibližně dvoucentimetrových. Cibule rozpůlíme a nakrájíme na plátky. 2. Na dno pekáčku rozložíme všechnu pokrájenou cibuli. Povrch masa mírně potřeme olejem, osolíme, opepříme a lehce do masa vmasírujeme. Položíme na cibuli (kůží nahoru) a pečeme 1 hodinu. 3. Vyndáme pekáček z troby a přelijeme maso vypečenou šťávou. Zároveň cibuli podlijeme 4-5 lžícemi vody, aby se zbytečně nepřipalovala. Pečeme další jednu a půl hodiny, přitom přeléváme a podle potřeby i podléváme každých 15-20 minut. 4. Vyndáme maso z trouby a zvýšíme teplotu na 190°C. Povrch masa polijeme medem, vrátíme do trouby a dopékáme ještě asi 30 minut. Přeléváme vypečenou šťávou každých 10 minut. 5. Upečené maso necháme asi čtvrt hodiny odpočinout. Pekáček s cibulí mezitím přendáme na vařič, přidáme 2-3 lžíce vody a za stálého míchání na mírném ohni necháme rozpustit přípečky. Servírujeme společně s masem.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku

Nahlásit recept

  • 06.04.05 vloženo
  • 14124x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 min + 3 hod peĂ

Ingredience

  • cca 1 kg vepřového bůčku, vykostěného, ale pokud možno s kůží
  • aspoň 5 velkých cibulí
  • olej
  • 2 lžíce medu
  • sůl a pepř

Doporučená příloha

  • bramborová kaše

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 24.02.19 17:41

Vynikající!
Jen jsem výjimečně četla i postup… Tak jsem si to jen trochu zjednodušila (vynechala jsem pánvičku na konci - podávali jsme přímo z pekáče) a nekazila jsem to zmíněným olejem, k vepřovému se podle mě prostě nehodí, sádlo je sádlo… ;)
Foto v komentáři.

Odkaz na uvaření

Jari 19.01.14 14:15

.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Medový bůček

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Zuzka1973
2315 příspěvků 24.02.19 17:48

Vynikající! :kytka: :palec:
Jen jsem výjimečně četla i postup… Tak jsem si to jen trochu zjednodušila (vynechala jsem pánvičku na konci - podávali jsme přímo z pekáče) a nekazila jsem to zmíněným olejem, k vepřovému se podle mě prostě nehodí, sádlo je sádlo… ;)
U bůčku se držím zásady, že maso musí držet pohromadě, ale po vložení do úst se nemusí kousat… jen „rozplývat“ (neumím to lépe definovat, ale docílí se to jen hodně pomalým a šetrným pečením. Barva není „připálenina“ - to má na svědomí med, ale to zkušenějším kuchtíkům netřeba zdůrazňovat.
Fotky mi zbyly jen dvě - jedna focená s bleskem, druhá bez… Ale na talíři to vypadalo v podstatě stejně, jako úvodní foto, tak se nic neděje ;)
Normálně nemám ráda „mastné“, ale dobře upravený bůček patří k mým občasným „hříškům“ (cca pětkrát do roka potěší chuťové buňky dokonale…) :srdce:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz