Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Florentyna Do oblíbených Chci uvařit Tisk
1. Troubu předehřejeme na 160°C (bůček se bude péci poměrně zvolna). Ostrým nožem mělce nařízneme kůži na bůčku v rozestupech přibližně dvoucentimetrových. Cibule rozpůlíme a nakrájíme na plátky. 2. Na dno pekáčku rozložíme všechnu pokrájenou cibuli. Povrch masa mírně potřeme olejem, osolíme, opepříme a lehce do masa vmasírujeme. Položíme na cibuli (kůží nahoru) a pečeme 1 hodinu. 3. Vyndáme pekáček z troby a přelijeme maso vypečenou šťávou. Zároveň cibuli podlijeme 4-5 lžícemi vody, aby se zbytečně nepřipalovala. Pečeme další jednu a půl hodiny, přitom přeléváme a podle potřeby i podléváme každých 15-20 minut. 4. Vyndáme maso z trouby a zvýšíme teplotu na 190°C. Povrch masa polijeme medem, vrátíme do trouby a dopékáme ještě asi 30 minut. Přeléváme vypečenou šťávou každých 10 minut. 5. Upečené maso necháme asi čtvrt hodiny odpočinout. Pekáček s cibulí mezitím přendáme na vařič, přidáme 2-3 lžíce vody a za stálého míchání na mírném ohni necháme rozpustit přípečky. Servírujeme společně s masem.
Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku
bramborová kaše
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
24.2.19 17:41
Vynikající!
Jen jsem výjimečně četla i postup… Tak jsem si to jen trochu
zjednodušila (vynechala jsem pánvičku na konci - podávali jsme přímo
z pekáče) a nekazila jsem to zmíněným olejem, k vepřovému se podle mě
prostě nehodí, sádlo je sádlo…
Foto v komentáři.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Medový bůček
Vynikající!




Jen jsem výjimečně četla i postup… Tak jsem si to jen trochu zjednodušila (vynechala jsem pánvičku na konci - podávali jsme přímo z pekáče) a nekazila jsem to zmíněným olejem, k vepřovému se podle mě prostě nehodí, sádlo je sádlo…
U bůčku se držím zásady, že maso musí držet pohromadě, ale po vložení do úst se nemusí kousat… jen „rozplývat“ (neumím to lépe definovat, ale docílí se to jen hodně pomalým a šetrným pečením. Barva není „připálenina“ - to má na svědomí med, ale to zkušenějším kuchtíkům netřeba zdůrazňovat.
Fotky mi zbyly jen dvě - jedna focená s bleskem, druhá bez… Ale na talíři to vypadalo v podstatě stejně, jako úvodní foto, tak se nic neděje
Normálně nemám ráda „mastné“, ale dobře upravený bůček patří k mým občasným „hříškům“ (cca pětkrát do roka potěší chuťové buňky dokonale…)