Recept Hovězí žebra s BBQ omáčkou, pečeným bramborem a pažitkovou smetanou.

Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hovězí žebra s BBQ omáčkou, pečeným bramborem a pažitkovou smetanou.

Úvod

tak jak je vaří James Martin

Postup

Do pánve dáme nakrájenou půlku cibule, česnek, badyán, fenykl, žebra a zakryjeme je druhou půlkou cibule.
Zalijeme vodou, přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme 3h, dokud nebudou žebra měkká.

Troubu rozehřejeme na 200°C.
Brambory potřeme olejem. Plech vyložíme papírem na pečení, nasypeme 4 kopečky mořské soli, položíme na ni brambory a pečeme 1-11/2h.

Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, smažíme 4-5 minut.
Přidáme cukr, chilli a koření a vaříme dokud se cukr nerozpustí.
Přidáme kečup, sójovou omáčka a vaříme 5 minut.
Přecedíme a rozmixujeme a dochutíme.

Omáčku vlijeme do pekáčku, přidáme žebra a pečeme zároveň s bramborama doměkka 20 minut.

Smetanu smícháme s pažitkou a citrónovou šťávou, dochutíme.
Brambor podélně nakrojíme, vložíme plátek másla a přidáme smetanu.

Recept je z kategorií: Pečené hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.05.15 vloženo
  • 3254x zobrazeno

Čas přípravy

  • 4,5h

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 hovězí žebra
  • 1 cibule nasekaná
  • 1 hlavička česneku překrojená
  • 1 lžíce fenyklových semínek
  • 2 badyány
  • 4 pečené brambory
  • olej
  • mořská sůl
  • pepř
  • 200ml zakysané smetany
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 3 lžíce pažitky.
  • Omáčka:
  • 25g másla
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 červené chilli
  • 1 lžíce fenyklových semínek
  • 2 badyány
  • 150g hnědého cukru
  • 300g dobrého kečupu
  • 150g uzeného chilli kečupu
  • 50ml tmavé sójové omáčky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 03.05.15 22:17

Uvaření se již líbí 9 labužníkům

Diskuse k receptu Hovězí žebra s BBQ omáčkou, pečeným bramborem a pažitkovou smetanou.

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
parles
299 příspěvků 03.05.15 23:03

To musí být dobrota! Úplně živě si to umím představit. Jen nemám v dosahu řezníka, který by mi prodal použitelná ( masitá ) hovězí žebra.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz