Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
lesni_bytost Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Houby očistíme, nakrájíme. Cibulku nadrobno necháme zesklovatět na másle, přidáme houby, osolíme, podusíme. Když jsou houby hotové, sundáme z plamene, přidáme posekané bylinky, vejce, sýr, promícháme, vrátíme na plamen a pomalu za stálého míchání necháme vejce ztuhnout. Na talíři můžeme ještě posypat sýrem a ozdobit lístkem bazalky. Klasický český kváskový chléb jako přílohu nedoporučuji, je příliš chuťově výrazný k jemné sýrové chuti, spíše jemné bílé pečivo nebo nic a raději sklenku vína....
Recept je z kategorií: Houby
bílé pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
26.7.12 13:38
V televizi říkali, že tento týden se na houby bude chodit s kosou, ale
v našem okolí zatím bez kosy.
Smaženice byla, na sádle si také orestuji cibuli, potom podusím houby
s kmínem, solí a pepřem, zahustím, ale nejen vejci, v trošce mléka
namočím asi 1 lžíci krupičky+vejce, dle počtu strávníků, takto to
máme rádi my, jiného nepřidávám.:-))
Pozor na houby! Ing.mykolog Jiří Baier upozorňuje : Babky vůbec nesbírat, obsahují radioaktivní látky, na kloboučku v těch prasklinách sídlí parazitická houba „nedohub“ celá plodina je jedovatá obsahuje toxiny, ani nesušit s ostatními houbami-nakazily by se také, hnědé hřiby loupat, bedly nesbírat na smetišti - jsou jedovaté, nesbírat kolem lesních školek!!! Modrající hřiby hodně tepelně upravovat!! Hrozí i rakovina slinivky a pod.;-)
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkoviOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Česká houbová smaženice tak trochu po italsku