Recept Česká houbová smaženice tak trochu po italsku Veg

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Česká houbová smaženice tak trochu po italsku

Postup

Houby očistíme, nakrájíme. Cibulku nadrobno necháme zesklovatět na másle, přidáme houby, osolíme, podusíme. Když jsou houby hotové, sundáme z plamene, přidáme posekané bylinky, vejce, sýr, promícháme, vrátíme na plamen a pomalu za stálého míchání necháme vejce ztuhnout. Na talíři můžeme ještě posypat sýrem a ozdobit lístkem bazalky.

Klasický český kváskový chléb jako přílohu nedoporučuji, je příliš chuťově výrazný k jemné sýrové chuti, spíše jemné bílé pečivo nebo nic a raději sklenku vína…

Recept je z kategorií: Houby


Reklama

Nahlásit recept

  • 07.07.11 vloženo
  • 6078x zobrazeno

Ingredience

  • čerstvé houby
  • cibulka
  • bazalka
  • vejce
  • strouhaný parmazán (postačí takový ten levný pytlík s "parmazánem")
  • sůl

Doporučená příloha

  • bílé pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Ačraj 26.07.12 13:38

V televizi říkali, že tento týden se na houby bude chodit s kosou, ale v našem okolí zatím bez kosy.
Smaženice byla, na sádle si také orestuji cibuli, potom podusím houby s kmínem, solí a pepřem, zahustím, ale nejen vejci, v trošce mléka namočím asi 1 lžíci krupičky+vejce, dle počtu strávníků, takto to máme rádi my, jiného nepřidávám.:-))

Pozor na houby! Ing.mykolog Jiří Baier upozorňuje : Babky vůbec nesbírat, obsahují radioaktivní látky, na kloboučku v těch prasklinách sídlí parazitická houba „nedohub“ celá plodina je jedovatá obsahuje toxiny, ani nesušit s ostatními houbami-nakazily by se také, hnědé hřiby loupat, bedly nesbírat na smetišti - jsou jedovaté, nesbírat kolem lesních školek!!! Modrající hřiby hodně tepelně upravovat!! Hrozí i rakovina slinivky a pod.;-)

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Česká houbová smaženice tak trochu po italsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz