Recept Harissa

penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Harissa

Postup

Feferonky očistíme od stopek, dáme je do připraveného hrnce, nepatrně podlijeme vodou a krátce podusíme, aby změkly. Pak je rozmixujeme, dáme znovu do hrnce, přidáme ostatní ingredience a za stálého míchání povaříme do husté pasty. Směs naplníme do malých skleniček a zavaříme nebo uchováme na chladném místě. Používáme na ochucení omáček, dipů, masa apod. (Př. použití "recept 1":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=11359 , "recept 2":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=6137 , "recept 3":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=11366 .) *Poznámka:* Zdroj neuvádí teplotu a dobu sterilace, ale podle zavařování feferonek tipuji tak 15-20 minut při 85 °C (1/4-1/2 litrové sklenice). Čerpáno z časopisu Překvapení.

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny

Nahlásit recept

  • 03.10.04 vloženo
  • 12481x zobrazeno

Ingredience

  • 400 g feferonek
  • 150 ml kečupu
  • 2 PL octa
  • 1 ČL soli
  • 6 utřených nebo prolisovaných stroužků česneku.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Harissa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Harissa

DanaJ
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Harissa

Mno, to je nádhera. Díky, to jsem potřebovala. Jestli letos vyrostou feferonky, tak to zkusím.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz