Recept Habanův letní salát podle Dany Š

(Hodnoceno 1x) habana Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Habanův letní salát podle Dany Š

Postup

Okurku pokrájíme na kostky cca 10x10 mm. Šunkový salám pokrájíme na kostičky cca 1x1 cm. Oloupaná vejce pokrájíme kostky. Eidam pokrájíme na drobné kostičky cca 5x5 mm. Rajská pokrájíme na kousky. Tavený sýr pokrájíme na kousky a slaný sýr na velké nehtíky. Výše uvedené a pokud možno předem vychlazené ingredience smísíme jemně ve větší míse dohromady, nejlépe se k promíchání osvědčily dva jídelní nože. Při kouskování taveného sýra se snažíme, aby se nám kousky opět neslepily dohromady, krájíme je přímo do mísy, do jogurtu. Salát na závěr dochutíme provensálskými bylinami a osolíme slaným sýrem. Pro zapracování do salátu použijeme pouze polovinu slaného sýra, druhou polovinu dáme k dispozici strávníkům, pro případné dosolení na stůl, odděleně. Mísu se salátem doporučuji nechat stát před konzumací minimálně 3-4 hodiny v lednici odležet, aby se salát vychladil a aby se chutě vyrovnaly a smísily. Poznámka: Výše uvedené množství salátu (cca 2,2 kg) postačí na jedno jídlo pro průměrně rozvětvenou romskou rodinu. Pro standardní tříčlennou rodinu českého Gadžy doporučuji uvedená množství ingrediencí dělit dvěma. Salát vydrží v lednici ve vynikající kondici 2-3 dny a druhý den chutná nejlépe. Také bych tímto chtěl poděkovat jedné své minulé pranebožce, Daně Š., která mne tento salát naučila dělat. Je to fakt skvost mezi skvosty (ten salát). ;-)

Recept je z kategorií: Sýrové saláty

Nahlásit recept

  • 13.08.04 vloženo
  • 5441x zobrazeno

Ingredience

  • 650 g okurka salátová, oloupaná ( = 750 g neoloupané okurky)
  • 250 g salám šunkový, plátky
  • 4 kusy vejce natvrdo
  • 150 g eidam
  • 2-3 ks rajské jablko (cca 300-400 g)
  • 380 g jogurt smetanový (nejlépe Choceňský)
  • 3 lžíce tatarská omáčka (nejlépe Boneco)
  • 7 - 8 kusů tavený sýr – trojúhelníčky (nejlépe co nejměkčí- např. Land Froh)
  • 50 g slaný sýr (např. Balkán)
  • 1 špryc olivový olej, panenský
  • provensálské bylinky
  • 50 g slaný sýr (např. Balkán), na dosolení

Doporučená příloha

  • bílé pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 5.8.14 16:10

.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Habanův letní salát podle Dany Š

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Habanův letní salát podle Dany Š

Eja
3880 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Habanův letní salát podle Dany Š.

Většinou se moc nedržím receptu a dělám od oka, ale tohle je tak propracovaný recept, že snad budu suroviny opravdu vážit, aby to bylo přesně ono - hned zítra ho vyzkouším, vypadá mooooc dobře.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz