Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Finská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Horký punč chutná nejvíce především v zimě, po dlouhé procházce v mrazivém počasí. Ve Finsku mu říkají Glögg a pije se především o vánočních svátcích.
Šťávu z černého rybízu nalejeme do hrnce a rozředíme 1/4 l vody. Přidáme pomerančovou kůru, plátky citronu a ostatní koření, necháme 5 minut mírně vařit. Přidáme víno a koňak, ale nevaříme. Osladíme podle chuti a procedíme. Rozinky spaříme horkou vodou a necháme okapat. Do vhodných sklenic vhodíme vždy několik rozinek a mandlí a dolejeme punčem. *Servírování:* Punč se podává horký a protože se dolévá, horký ho také udržuje. Nabídněte k němu pikantní pochoutky a bude Vám tento punč chutnat i mimo vánoční období. *Poznámka:* Užívejte si, a vyjímečně nemyslete na kalorie! Čerpáno z kartičkové kuchařky.
Recept je z kategorií: Teplé alkoholické
pikantní jednohubky, křehké pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Švédský punč