Recept Finský punč

aneb Švédský punč

Finská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Finský punč

Úvod

Horký punč chutná nejvíce především v zimě, po dlouhé procházce v mrazivém počasí. Ve Finsku mu říkají Glögg a pije se především o vánočních svátcích.

Postup

Šťávu z černého rybízu nalejeme do hrnce a rozředíme 1/4 l vody. Přidáme pomerančovou kůru, plátky citronu a ostatní koření, necháme 5 minut mírně vařit.

Přidáme víno a koňak, ale nevaříme. Osladíme podle chuti a procedíme.

Rozinky spaříme horkou vodou a necháme okapat. Do vhodných sklenic vhodíme vždy několik rozinek a mandlí a dolejeme punčem.

Servírování:
Punč se podává horký a protože se dolévá, horký ho také udržuje. Nabídněte k němu pikantní pochoutky a bude Vám tento punč chutnat i mimo vánoční období.

Poznámka:
Užívejte si, a vyjímečně nemyslete na kalorie!

Čerpáno z kartičkové kuchařky.

Recept je z kategorií: Teplé alkoholické

Nahlásit recept

  • 02.04.04 vloženo
  • 14925x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 16 porcí

Ingredience

  • 1/8 l šťávy z černého rybízu
  • 2 ks pomerančové kůry
  • 1 citron
  • 1 KL hřebíčku
  • 2 ks celé skořice
  • 4 tobolky kardamonu
  • 1/4 l červeného vína
  • 1/8 l koňaku
  • cukr
  • rozinky bez pecek
  • oloupané mandle.

Doporučená příloha

  • pikantní jednohubky, křehké pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Finský punč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Uzené se zelím a hruškami

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Hruškový koláč Hruškový koláč
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Štika na smetaně Štika na smetaně
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz