Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
glama Evropská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Jednoduché jídlo pro toho, komu se chce trochu pracněji vařit.
Originál tady, já jsem si trochu pozměnila.
Kousky dýně nastrouháme na jemném struhadle, osolíme a necháme odstát. Poté důkladně vymačkáme přebytečnou vodu. (Když jsem zjistila, kolik nádherné žluté "vody" bych vylila, přišlo mi to líto a nastrouhanou dýni jsem hodila na trochu olivového oleje a krátce podusila, aby se jen odpařila voda a dobroty zůstaly). Do nastrouhané dýně přidáme žloutky (já dala celá vejce), mouku podle potřeby (záleží na množství vody v dýni), sůl, pepř a špetku nastrouhaného muškátového oříšku. Vše rukama důkladně promísíme a vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále tvarujeme z těsta válečky, které nožem nasekáme na malé dílky. Pokud je těsto řidší, můžeme noky tvarovat pomocí dvou kávových lžiček a házet rovnou do vroucí vody. Noky po malých dávkách vaříme v osolené vodě cca 5 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Poté děrovanou lžící vylovíme a ihned vhodíme do vedle připravené studené vody s olejem. (Oleje nebylo třeba). Zchlazené noky slijeme a necháme okapat. V pánvi rozehřejeme máslo (olej) přidáme do něj nasekaný rozmarýn, tymián, česnek a necháme zavonět. Poté přidáme noky a chvíli zprudka restujeme. Nakonec vsypeme listy rukoly,stáhneme teplotu a ještě chvíli v pánvi opékáme. Hotové noky servírujeme posypané strouhaným parmazánem a přidáme plátek citrónu.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Přílohy Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Dýňové gnocchi s rozmarýnem, tymiánem, česnekem a ruccolou
Zchladle, oschle samotne noky se mohou oddelene zmrazit na plechu a takto zmrazene nasypat do sacku a zamrazit pro strejcka prihodu. Delam casto, ancto pro jednoho se tezko vari, ale nakonec to je prakticke take pro nenadalou navstevu. Glamo, urcite vyzkousim…
To je hezky napad, s tim odparenim vody z dyne. Az budou ty poradne dynove kolosy, urcite noky udelam. Hokkaido je na me moc sladka.
Geniální nápad! díky za recept