Recept Dýňové gnocchi s rozmarýnem, tymiánem, česnekem a ruccolou Veg

Evropská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Jednoduché jídlo pro toho, komu se chce trochu pracněji vařit.

Originál tady, já jsem si trochu pozměnila.

Postup

Kousky dýně nastrouháme na jemném struhadle, osolíme a necháme odstát. Poté důkladně vymačkáme přebytečnou vodu.
(Když jsem zjistila, kolik nádherné žluté „vody“ bych vylila, přišlo mi to líto a nastrouhanou dýni jsem hodila na trochu olivového oleje a krátce podusila, aby se jen odpařila voda a dobroty zůstaly).

Do nastrouhané dýně přidáme žloutky (já dala celá vejce), mouku podle potřeby (záleží na množství vody v dýni), sůl, pepř a špetku nastrouhaného muškátového oříšku. Vše rukama důkladně promísíme a vypracujeme těsto.

Na pomoučeném vále tvarujeme z těsta válečky, které nožem nasekáme na malé dílky. Pokud je těsto řidší, můžeme noky tvarovat pomocí dvou kávových lžiček a házet rovnou do vroucí vody.

Noky po malých dávkách vaříme v osolené vodě cca 5 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Poté děrovanou lžící vylovíme a ihned vhodíme do vedle připravené studené vody s olejem. (Oleje nebylo třeba).

Zchlazené noky slijeme a necháme okapat. V pánvi rozehřejeme máslo (olej) přidáme do něj nasekaný rozmarýn, tymián, česnek a necháme zavonět. Poté přidáme noky a chvíli zprudka restujeme. Nakonec vsypeme listy rukoly,stáhneme teplotu a ještě chvíli v pánvi opékáme.

Hotové noky servírujeme posypané strouhaným parmazánem a přidáme plátek citrónu.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Přílohy Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 14.08.12 vloženo
  • 4905x zobrazeno

Čas přípravy

  • náročnější na čas

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g syrové očištěné dýně zbavené slupky (Hokkaido)
  • 2 žloutky (dala jsem celá vejce)
  • 3 – 4 hrnky polohrubé mouky
  • sůl, čerstvě mletý barevný pepř, muškátový oříšek
  • trochu oleje
  • čerstvá rukola
  • čerstvý rozmarýn, tymián
  • 2 stroužek česneku
  • máslo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

glama 14.08.12 17:15

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Dýňové gnocchi s rozmarýnem, tymiánem, česnekem a ruccolou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
babi
6360 příspěvků 21.08.12 21:43

Zchladle, oschle samotne noky se mohou oddelene zmrazit na plechu a takto zmrazene nasypat do sacku a zamrazit pro strejcka prihodu. Delam casto, ancto pro jednoho se tezko vari, ale nakonec to je prakticke take pro nenadalou navstevu. Glamo, urcite vyzkousim…

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 16.08.12 18:39

To je hezky napad, s tim odparenim vody z dyne. Az budou ty poradne dynove kolosy, urcite noky udelam. Hokkaido je na me moc sladka.

 
veseleboruvky
28 příspěvků 15.08.12 10:02

Geniální nápad! díky za recept :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Šamorínský rožeň

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Reveňový koláč Reveňový koláč
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz