Recept Dýňové gnocchi s rozmarýnem, tymiánem, česnekem a ruccolou Veg

Evropská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Jednoduché jídlo pro toho, komu se chce trochu pracněji vařit.

Originál tady, já jsem si trochu pozměnila.

Postup

Kousky dýně nastrouháme na jemném struhadle, osolíme a necháme odstát. Poté důkladně vymačkáme přebytečnou vodu.
(Když jsem zjistila, kolik nádherné žluté „vody“ bych vylila, přišlo mi to líto a nastrouhanou dýni jsem hodila na trochu olivového oleje a krátce podusila, aby se jen odpařila voda a dobroty zůstaly).

Do nastrouhané dýně přidáme žloutky (já dala celá vejce), mouku podle potřeby (záleží na množství vody v dýni), sůl, pepř a špetku nastrouhaného muškátového oříšku. Vše rukama důkladně promísíme a vypracujeme těsto.

Na pomoučeném vále tvarujeme z těsta válečky, které nožem nasekáme na malé dílky. Pokud je těsto řidší, můžeme noky tvarovat pomocí dvou kávových lžiček a házet rovnou do vroucí vody.

Noky po malých dávkách vaříme v osolené vodě cca 5 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Poté děrovanou lžící vylovíme a ihned vhodíme do vedle připravené studené vody s olejem. (Oleje nebylo třeba).

Zchlazené noky slijeme a necháme okapat. V pánvi rozehřejeme máslo (olej) přidáme do něj nasekaný rozmarýn, tymián, česnek a necháme zavonět. Poté přidáme noky a chvíli zprudka restujeme. Nakonec vsypeme listy rukoly,stáhneme teplotu a ještě chvíli v pánvi opékáme.

Hotové noky servírujeme posypané strouhaným parmazánem a přidáme plátek citrónu.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Přílohy Zeleninová jídla


Reklama

Nahlásit recept

  • 14.08.12 vloženo
  • 4752x zobrazeno

Čas přípravy

  • náročnější na čas

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g syrové očištěné dýně zbavené slupky (Hokkaido)
  • 2 žloutky (dala jsem celá vejce)
  • 3 – 4 hrnky polohrubé mouky
  • sůl, čerstvě mletý barevný pepř, muškátový oříšek
  • trochu oleje
  • čerstvá rukola
  • čerstvý rozmarýn, tymián
  • 2 stroužek česneku
  • máslo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

glama 14.08.12 17:15

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Dýňové gnocchi s rozmarýnem, tymiánem, česnekem a ruccolou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 21.08.12 21:43

Zchladle, oschle samotne noky se mohou oddelene zmrazit na plechu a takto zmrazene nasypat do sacku a zamrazit pro strejcka prihodu. Delam casto, ancto pro jednoho se tezko vari, ale nakonec to je prakticke take pro nenadalou navstevu. Glamo, urcite vyzkousim…

 
zébulon  16.08.12 18:39

To je hezky napad, s tim odparenim vody z dyne. Az budou ty poradne dynove kolosy, urcite noky udelam. Hokkaido je na me moc sladka.

 
veseleboruvky
28 příspěvků 15.08.12 10:02

Geniální nápad! díky za recept :)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz