Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
UKOCOURADOMA Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Což takhle dát si špenát? Špenát je oblíbená pochoutka, také u nás doma. Máme speciální postup a do špenátu tak trochu netradičně přidáváme i mrkev a brambory. Špenát dostane jemnější chuť.
1. Připravíme si větší hrnec, dno zalijeme olejem a přidáme do něho na kousky nakrájenou, oloupanou cibuli. To však ještě není všechno. Zatímco se cibule smaží, přidáváme k ní oloupané, na malé kousky nakrájené brambory, utřený česnek a najemno nastrouhanou očištěnou mrkev. 2. Zeleninu za míchání necháme na oleji zezlátnout, zlatavou barvu dodá zejména mrkev. Jakmile má zelenina pěknou barvu, zalijeme ji vodou a dusíme. Potřebujeme, aby změkly brambory. Až změknout, přidáme další vodu (případně mléko) a špenát. Vše posolíme, popepříme a přivedeme k varu. Špenát stačí povařit jen krátce, zachová se tak maximum vitamínů. Špenát totiž není jen pochoutka, je to i česká superpotravina s velkou dávkou živin, vitamínů a minerálů. Zdaleka nejde jen o notoricky známé železo. Více o špenátu tu: ** 3. Až nakonec přidáme do špenátu ještě další dávku česneku, aby ho řádně provoněl. Ani česnek však není pouze pro vůni, představuje silné přírodní antibiotikum a dokonce má pomáhat i proti střevním parazitům. Více tady: ** 4. Gurmáni mohou před podáváním špenát polít i trochou smetany, která ho zjemní. Hustotu špenátu dodají rozvařené brambory, ale je možné ho ještě zahustit klasickou jíškou, bez té jsme se my u kocoura obešli. Dobrou chuť! *Edit admin – odstraněn odkaz*
vařené brambory
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Dušený špenát od kocoura, špenát tak trochu jinak
@Eja Díky za komentář, Ejo. Každému dle libosti, chutí a možností. My u kocoura aktuálně koketujeme hlavně s mangoldem, tak třeba časem přibude i nějaký další recept na „tak trochu jiný špenát - nebo jeho alternativy“.:-)
Předpokládám, že mraženým špenátem kocour nemyslí mražený špenátový protlak, ale mražený listový špenát
Ale za mne hlavně v tuto roční dobu
čerstvý špenát, přidat do hotového základu jen na chvilku…ztracené
vajco do talíře navrch…jo… 