Recept Dušený špenát od kocoura, špenát tak trochu jinak Veg Linie

UKOCOURADOMA Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Dušený špenát od kocoura, špenát tak trochu jinak

Úvod

Což takhle dát si špenát? Špenát je oblíbená pochoutka, také u nás doma. Máme speciální postup a do špenátu tak trochu netradičně přidáváme i mrkev a brambory. Špenát dostane jemnější chuť.

Postup

1. Připravíme si větší hrnec, dno zalijeme olejem a přidáme do něho na kousky nakrájenou, oloupanou cibuli. To však ještě není všechno. Zatímco se cibule smaží, přidáváme k ní oloupané, na malé kousky nakrájené brambory, utřený česnek a najemno nastrouhanou očištěnou mrkev. 2. Zeleninu za míchání necháme na oleji zezlátnout, zlatavou barvu dodá zejména mrkev. Jakmile má zelenina pěknou barvu, zalijeme ji vodou a dusíme. Potřebujeme, aby změkly brambory. Až změknout, přidáme další vodu (případně mléko) a špenát. Vše posolíme, popepříme a přivedeme k varu. Špenát stačí povařit jen krátce, zachová se tak maximum vitamínů. Špenát totiž není jen pochoutka, je to i česká superpotravina s velkou dávkou živin, vitamínů a minerálů. Zdaleka nejde jen o notoricky známé železo. Více o špenátu tu: ** 3. Až nakonec přidáme do špenátu ještě další dávku česneku, aby ho řádně provoněl. Ani česnek však není pouze pro vůni, představuje silné přírodní antibiotikum a dokonce má pomáhat i proti střevním parazitům. Více tady: ** 4. Gurmáni mohou před podáváním špenát polít i trochou smetany, která ho zjemní. Hustotu špenátu dodají rozvařené brambory, ale je možné ho ještě zahustit klasickou jíškou, bez té jsme se my u kocoura obešli. Dobrou chuť! *Edit admin – odstraněn odkaz*

Nahlásit recept

  • 24.05.18 vloženo
  • 1113x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • - balení mraženého špenátu (případně adekvátní množství čerstvého, lze použít i kopřivy nebo mangold)
  • - česnek dle chuti a preferencí (cca 3 stroužky)
  • - větší cibule
  • - 2x mrkev
  • - 3x brambory
  • - pepř a sůl
  • - olej
  • - voda, případně mléko

Doporučená příloha

  • vařené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

UKOCOURADOMA 24.5.18 10:14

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Dušený špenát od kocoura, špenát tak trochu jinak

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Dušený špenát od kocoura, špenát tak trochu jinak

UKOCOURADOMA
2 příspěvky 28.5.18 13:56

@Eja Díky za komentář, Ejo. Každému dle libosti, chutí a možností. My u kocoura aktuálně koketujeme hlavně s mangoldem, tak třeba časem přibude i nějaký další recept na „tak trochu jiný špenát - nebo jeho alternativy“.:-)

Eja
3871 příspěvků 26.5.18 09:33
Kocoure

Předpokládám, že mraženým špenátem kocour nemyslí mražený špenátový protlak, ale mražený listový špenát :think: Ale za mne hlavně v tuto roční dobu čerstvý špenát, přidat do hotového základu jen na chvilku…ztracené vajco do talíře navrch…jo… :palec:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz