Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Máslo rozetrete s cukrem. Do této hmoty vmíchejte zloutky, jeden po druhém. Do tohoto vmíchejte presátou mouku s práskem do peciva, strídave s mlékem. Pekác (asi 2½ l) vymazte tukem, rozprostrete do nej testo a pecte v troube vyhráté na 170 st. C ca. 15 minut. Na kolác rozetrete jahodovou zavareninu. Z bílku uslehejte pevný sníh, veslehejte do nej cukr a tuto hmotu rozetrete na jahodovou zavareninu. Pecte dalsích 15 minut pri stejné teplote az je povrch koláce zlatavý.
Recept je z kategorií: Moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Dědečkův vous
Oni tyhle moučníky se zapečeným sněhem jsou všechny božské. Mňam..
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
…ja vieeem, ze uz tu bol ale ked okrem toho ze sa tak krasne vola je aj bozsky … tentokrat merunkovy dzem a merunky okapane z kompotu…
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
…dobrota to je rychla p r e v e l i k a … na zavareninu som pokladla nasekane merunky susene (namocene v sirupe chvilu) a nasekane orechy a tak sneh a dala zapiect…chutnalo sa este teple a vela toho neostalo.. planovala som vraj mam napecene do piatku vraj…diky spiser
46 příspěvků 25.1.09 03:43
Krásný název, ještě hezčí obrázek a dobrota to bude určitě veliká. Jen si asi dovolím zaměnit jahodovou za rybízovou, uvidíme výsledek. Děkuji za novou pochutinu/medvídek Pú, oblíbenec našich dětí říká polízaninu/.