Recept Confit z vepřového marinované po Portugalsku..

Portugalská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rozmixovat, nebo utlouct v hmoždíři chile papričky se solí na kaši. Ve velké míse smíchat obsah hmoždíře s paprikou, česnekem a obojím vínem. Přidat maso a dobře ho ve všem obalit. Přikrýt mísu a nechat v chladničce po 24 hodin. Vyjmout maso z marinády. Na velkou pánev nalít sádlo, vložit tam maso, osolit a opepřit ho a vložit do předem předehřáté trouby na 190°C na 1 hodinu. Maso často otáčet, aby se nevysušilo. Snížit teplotu na 160°C a péct dalších 15 - 20 minut, až je maso pěkně hnědé. Podávat s portugalskými fazolemi. Dobré však samotné s kukuřičným chlebem ke snídani ;o)

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 28.02.07 vloženo
  • 4241x zobrazeno

Ingredience

  • 225 g pálivých červených chille papriček, bez semeníku a stopky
  • 1 lžíce soli
  • 4 lžíce sladké mleté papriky, ale může být i pálivá podle chuti
  • 10 stroužků česneku posekaných
  • 110 ml bílého vína
  • 4 lžíce červeného vína
  • 1 kýta tak 1.8 kg bez kosti a nakrájená na 8 kousků
  • 110 ml kukuřičného oleje, nebo sádlo
  • sůl a černý mletý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Confit z vepřového marinované po Portugalsku..

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz