Recept Confit z vepřového marinované po Portugalsku..

babi Portugalská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Rozmixovat, nebo utlouct v hmoždíři chile papričky se solí na kaši. Ve velké míse smíchat obsah hmoždíře s paprikou, česnekem a obojím vínem. Přidat maso a dobře ho ve všem obalit. Přikrýt mísu a nechat v chladničce po 24 hodin. Vyjmout maso z marinády. Na velkou pánev nalít sádlo, vložit tam maso, osolit a opepřit ho a vložit do předem předehřáté trouby na 190°C na 1 hodinu. Maso často otáčet, aby se nevysušilo. Snížit teplotu na 160°C a péct dalších 15 - 20 minut, až je maso pěkně hnědé. Podávat s portugalskými fazolemi. Dobré však samotné s kukuřičným chlebem ke snídani ;o)

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 28.02.07 vloženo
  • 5073x zobrazeno

Ingredience

  • 225 g pálivých červených chille papriček, bez semeníku a stopky
  • 1 lžíce soli
  • 4 lžíce sladké mleté papriky, ale může být i pálivá podle chuti
  • 10 stroužků česneku posekaných
  • 110 ml bílého vína
  • 4 lžíce červeného vína
  • 1 kýta tak 1.8 kg bez kosti a nakrájená na 8 kousků
  • 110 ml kukuřičného oleje, nebo sádlo
  • sůl a černý mletý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Confit z vepřového marinované po Portugalsku..

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz