Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Joris Do oblíbených Chci uvařit Tisk
V originálním receptu bylo ještě 60 g moučkového cukru, který se přidal svařit společně s mlékem, máslem a vanilkovou esencí . Já jsem cukr vynechal. Podle mně byly lanýže dostatečně sladké i bez cukru.
Do kastrůlku se silným dnem nalijeme smetanu, přidáme máslo a vanilkovou esenci. Pomalu zahříváme, občas promíchneme. Těsně před tím než začne směs vařit ji sundáme z ohně, přidáme polovinu čokolády rozlámané na kousky. Mícháme dokud se čokoláda nerozpustí, pak přidáme druhou polovinu čokolády a mícháme do úplného rozpuštění, dohladka. Kandovaný zázvor nakrájíme na malé kousky, přidáme k čokoládové směsi a dobře promícháme. Necháme vychladnout, zakryjeme potravinářskou fólií a dáme alespoň na 2 hodiny do lednice. Po ztuhnutí lžičkou ukrajujeme malé kousky, v dlaních rychle tvarujeme nepravidelné kuličky, které obalujeme v kakau. Lanýže dáme do uzaviratelné krabičky a dáme opět vychladit do lednice.
Recept je z kategorií: Bonbóny Čokoláda Cukroví Moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Čokoládové lanýže s kandovaným zázvorem