Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Milan04 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Velký citrón vymačkáme co nejvíce (může být i trochu dužniny); pozor, abychom nerozdrtili zrníčka - ta musíme pečlivě odstranit (kvůli Angostuře). Přidáme trošku vinného octa (z bílého vína nejlépe, ale není podmínkou) a malý střik Angostury. Používáme do salátů (zeleninových i masových) nebo do omáček k masu (teplých i studených) či jako součást různých marinád. POZNÁMKA: totéž je možné udělat ze šťávy limetkové... limetky aspoň dvě...
Recept je z kategorií: Omáčky
není přílohy - toto je pouze součást k dochucování…
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Citrónová šťáva na dochucování omáček, mas, salátů... atd..
54 příspěvků 25.1.09 03:43
děkuji za radu, Underberg zkusím.
Mixtionnant - Problém s angosturou řeším tak, že používám Underberg. Chuťově jsem to porovnal a skoro nebyl znát rozdíl.
54 příspěvků 25.1.09 03:43
Snad bych to i zkusila, ale kde sehnat Angosturu? To tedy v supermarketu není!
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Angostura je likér, používaný zejména k přípravě míchaných nápojů (je VELMI hořký), tedy pochopitelně obsahuje alkohol. Byť je stříknutí Angostury skutečně jen v minimálním množství (kdo dělá míchané nápoje, ví, o čem mluvím), tak přesto při použití ve studené kuchyni bych varoval třeba lidi s epilepsií a podobně. Pokud se použije šťáva tak, že přejde varem, není třeba se obávat.