Recept Citrónová šťáva na dochucování omáček, mas, salátů... atd..

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Velký citrón vymačkáme co nejvíce (může být i trochu dužniny); pozor, abychom nerozdrtili zrníčka - ta musíme pečlivě odstranit (kvůli Angostuře). Přidáme trošku vinného octa (z bílého vína nejlépe, ale není podmínkou) a malý střik Angostury. Používáme do salátů (zeleninových i masových) nebo do omáček k masu (teplých i studených) či jako součást různých marinád.

POZNÁMKA: totéž je možné udělat ze šťávy limetkové… limetky aspoň dvě…

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 04.11.07 vloženo
  • 3643x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 minuty

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • šťáva z jednoho většího citrónu
  • vinný ocet (nejlépe z bílého vína) - malinko (půl kávové lžičky maximálně)
  • střik Angostury

Doporučená příloha

  • není přílohy - toto je pouze součást k dochucování…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Citrónová šťáva na dochucování omáček, mas, salátů... atd..

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
mixtionnant
54 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Citrónová šťáva na dochucování - Nero

děkuji za radu, Underberg zkusím.

 
Nero
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Citrónová šťáva na dochucování omáček, mas, salátů... atd...

Mixtionnant - Problém s angosturou řeším tak, že používám Underberg. Chuťově jsem to porovnal a skoro nebyl znát rozdíl.

 
mixtionnant
54 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Citrónová šťáva na dochucování omáček, mas, salátů... atd...

Snad bych to i zkusila, ale kde sehnat Angosturu? To tedy v supermarketu ne­ní!

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Citrónová šťáva na dochucování - POZNÁMKA K RECEPTU:

Angostura je likér, používaný zejména k přípravě míchaných nápojů (je VELMI hořký), tedy pochopitelně obsahuje alkohol. Byť je stříknutí Angostury skutečně jen v minimálním množství (kdo dělá míchané nápoje, ví, o čem mluvím), tak přesto při použití ve studené kuchyni bych varoval třeba lidi s epilepsií a podobně. Pokud se použije šťáva tak, že přejde varem, není třeba se obávat.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz