Recept Citrónová šťáva na dochucování omáček, mas, salátů... atd..

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Velký citrón vymačkáme co nejvíce (může být i trochu dužniny); pozor, abychom nerozdrtili zrníčka - ta musíme pečlivě odstranit (kvůli Angostuře). Přidáme trošku vinného octa (z bílého vína nejlépe, ale není podmínkou) a malý střik Angostury. Používáme do salátů (zeleninových i masových) nebo do omáček k masu (teplých i studených) či jako součást různých marinád.

POZNÁMKA: totéž je možné udělat ze šťávy limetkové… limetky aspoň dvě…

Recept je z kategorií: Omáčky


Reklama

Nahlásit recept

  • 04.11.07 vloženo
  • 3591x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 minuty

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • šťáva z jednoho většího citrónu
  • vinný ocet (nejlépe z bílého vína) - malinko (půl kávové lžičky maximálně)
  • střik Angostury

Doporučená příloha

  • není přílohy - toto je pouze součást k dochucování…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Citrónová šťáva na dochucování omáček, mas, salátů... atd..

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
mixtionnant
54 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Citrónová šťáva na dochucování - Nero

děkuji za radu, Underberg zkusím.

 
Nero
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Citrónová šťáva na dochucování omáček, mas, salátů... atd...

Mixtionnant - Problém s angosturou řeším tak, že používám Underberg. Chuťově jsem to porovnal a skoro nebyl znát rozdíl.

 
mixtionnant
54 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Citrónová šťáva na dochucování omáček, mas, salátů... atd...

Snad bych to i zkusila, ale kde sehnat Angosturu? To tedy v supermarketu ne­ní!

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Citrónová šťáva na dochucování - POZNÁMKA K RECEPTU:

Angostura je likér, používaný zejména k přípravě míchaných nápojů (je VELMI hořký), tedy pochopitelně obsahuje alkohol. Byť je stříknutí Angostury skutečně jen v minimálním množství (kdo dělá míchané nápoje, ví, o čem mluvím), tak přesto při použití ve studené kuchyni bych varoval třeba lidi s epilepsií a podobně. Pokud se použije šťáva tak, že přejde varem, není třeba se obávat.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Chilli con carne Chilli con carne
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz