Recept Citrónová šťáva na dochucování omáček, mas, salátů... atd..

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Velký citrón vymačkáme co nejvíce (může být i trochu dužniny); pozor, abychom nerozdrtili zrníčka - ta musíme pečlivě odstranit (kvůli Angostuře). Přidáme trošku vinného octa (z bílého vína nejlépe, ale není podmínkou) a malý střik Angostury. Používáme do salátů (zeleninových i masových) nebo do omáček k masu (teplých i studených) či jako součást různých marinád. POZNÁMKA: totéž je možné udělat ze šťávy limetkové... limetky aspoň dvě...

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 04.11.07 vloženo
  • 3775x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 minuty

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • šťáva z jednoho většího citrónu
  • vinný ocet (nejlépe z bílého vína) - malinko (půl kávové lžičky maximálně)
  • střik Angostury

Doporučená příloha

  • není přílohy - toto je pouze součást k dochucování…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Citrónová šťáva na dochucování omáček, mas, salátů... atd..

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
mixtionnant
54 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Citrónová šťáva na dochucování - Nero

děkuji za radu, Underberg zkusím.

Nero
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Citrónová šťáva na dochucování omáček, mas, salátů... atd...

Mixtionnant - Problém s angosturou řeším tak, že používám Underberg. Chuťově jsem to porovnal a skoro nebyl znát rozdíl.

mixtionnant
54 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Citrónová šťáva na dochucování omáček, mas, salátů... atd...

Snad bych to i zkusila, ale kde sehnat Angosturu? To tedy v supermarketu není!

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Citrónová šťáva na dochucování - POZNÁMKA K RECEPTU:

Angostura je likér, používaný zejména k přípravě míchaných nápojů (je VELMI hořký), tedy pochopitelně obsahuje alkohol. Byť je stříknutí Angostury skutečně jen v minimálním množství (kdo dělá míchané nápoje, ví, o čem mluvím), tak přesto při použití ve studené kuchyni bych varoval třeba lidi s epilepsií a podobně. Pokud se použije šťáva tak, že přejde varem, není třeba se obávat.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz