Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
tea63 Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Tvaroh smícháme s moukou, přidáme vejce, sůl, polovinu nasekaného kopru a vypracujeme těsto. Necháme asi 10 minut odpočinout. Do osolené vařící vody přidáme olej a naházíme z těsta vyrobené halušky. Pomalu vaříme. Uvařené halušky propláchneme teplou vodou, rozdělíme na talíře, posypeme nakrájenou rozškvařenou slaninou, polijeme smetanou a posypeme zbývajícím koprem. Zdroj: R. Murgová, Š. Murga : Slovenská kuchyně
Recept je z kategorií: Těstoviny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
11.6.12 15:15
Překvapivě velice chutné jídlo
Jen jsem přidala k té slanině ještě osmahnout i cibulku - výborně to
ladilo
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Cikánské halušky
2302 příspěvků 23.8.12 17:49
I bez kopru byly vynikající. Doporučuju!
Jolano, to se ti ani nedivím, že jsi na nich závislá… jsou tak dobré, že příště budou z dvojité dávky





Včera jsem našla recept, ale nebyla slanina… Takže dnes ráno hned do konzumu, pak trochu projednotit kopr a šup na to
Mně se i líbí, jak to provoní celý dům… Muž dorazil z práce (kopr miluje snad ještě víc než já, ožírá ho hned ze záhonu…) a hned čuchal a pravil, že to jsou jistě ty halušky, co jsme na ně včera koukali
Uhodl, no… byly to ony
Všem, kdo také tak rádi vše „zelené“, co se dá kde „orvat a sežrat“ (jak říkávala naše babička) toto jídlo vřele doporučuju
Soused kopr vyhazuje na kompost… To u nás se semena i rok co rok dokupují, neboť u nás nestihnou nikdy dozrát - jsou snězeny dřív, než se vůbec stihnou udělat…
5068 příspěvků 11.6.12 17:14
..na tychto haluskach som zavisla..to je fakt..dobru chut Zuzko
.. tea by mala radost ze vam chutilo .. 
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Koukám, že rok se sešel s rokem a Jolanka zase něco našla..:-) A já se musím stydět, protože jsem zatím halušky nevyrobila. Ale mám pádný důvod - nemohu sehnat kopr. Ten supermarketový vůbec nevoní.:-( Jolanko, nezbývá mi, než otevřít knihovnu a kuchařku a poděkovat autorům za Tvoji závislost.:-)) Jen aby je pak nezabásli.....:-))) T.
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
…ja som takéto halušky z tvarohového cesta jedla v Maďarsku ako prílohu k nejakému perkeltu…
Príjemný deň všetkým!
5068 příspěvků 4.10.08 19:17
je to strasne navykove..;-))…zdravim teo..:))
5068 příspěvků 25.1.09 03:43
…nechala som srandicky a utekala varit…trvalo to sice trochu
.....v tom jedle je vsetko co milujem/e
vsetci…to je proste dokonale jedlo Teo..:)) …d a k u j e m ..;))
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Díky za obětování se a vyzkoušení receptu.:-) Teď už aspoň víme, že je to poživatelné. Ahojky, Tea.
Nechte už těch srandiček a běžte si to uvařit. Je to docela mňamka. Byly k obědu a jen se po nich zaprášilo. Všem bylo úplně jedno jak se to jmenuje. Díky za recept. Použil jsem balený nízkotučný tvaroh a musel jsem přidat asi 100 ml mléka, aby se to těsto spojilo. Jinak bez problémů.
23 příspěvků 25.1.09 03:43
renard tak to mi teda vysvětli, co je vlastně slanina jinýho, když ne maso.
20 příspěvků 25.1.09 03:43
Slanina zpravidla roste na mase, ale račte prominout, maso to není. A pokud jde o ty „romské halušky“, spoléhal jsem, že má poznámka bude pochopena tak, jak byla myšlena, tedy jako vtip. Zřejmě marně. Buď se někomu smyslu pro tento druh humoru nedostává a nebo je skokanem na slaninu, pardon, na špek. A nebo obojí.
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Svého času jsem vyráběla " cikánské tkanice", takové barevné tkané pruhy.
A " rómské tkanice ", to by taky teda nešlo.:-)))… A nechcete to raději někdo zkusit uvařit ?… Napište, jak to šlo, nemám vyzkoušeno a ráda recept upravím. T.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Omlouvám se za ta malá písmena!
Dík za shovívavost. B.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Vždyť i na jídelních lístcích nebo v masně se setkáme s názvy Cikánská pečeně atd. Na tom doba nic nezměnila…
?
Nakonec i „cikánko, ty krásná…“ zní líp než „romko, ty krásná…“, ne
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Rómské halušky. To by snad přišlo směšné i Rómovi, ne?
23 příspěvků 25.1.09 03:43
renard myslíš že slanina roste na stromě?
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak je to v těstovinách a knedlíkách. Lepší?:-)…renard, „romské halušky“ jak by to znělo?
To se nedá !!
Do názvu pokrmu se určitě víc hodí "
cikánské". Vždyť to není nic hanlivého a já s dobou nejdu.
Ahoj.
20 příspěvků 25.1.09 03:43
Je možné, že někdo (s výjimkou nepoctivých řezníků) považuje slaninu za maso? Také doporučuji zvážit změnu názvu receptu na „romské halušky“, abychom šli s dobou
935 příspěvků 25.1.09 03:43
841 příspěvků 25.1.09 03:43
Teo,
???
bezmasé jídlo se slaninou
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
děkuju:-), snad to půjde protlačit tím sítem („haluškovníkem“), které obvykle používám, ale i když ne, zkusím co nejdřív!! Bohužel se na mě teď práce valí… tolik nových (i starších) bezva receptů…a tak málo času:-(
Krásnou dobrou noc B.
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak tady to máš.
Jak jsem koupila, tak prodávám. Nevím, jaké
je to těsto konzistencí, ale na obrázku to vypadá, že je házené do vody
lžičkou…to jsem zase na něco narazila, asi zítra půjdu koupit tvaroh a
shánět kopr..:-) Papa.