Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
OciS Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Ve větším hrnci rozpustíme jednu lžíci másla s olivovým olejem přidáme slunečnicová semínka, nakrájenou slaninu, cibulku, česnek, chleba. Vše 2-3 minutky restujeme, přidáme koření, další minutku na mírném ohni promícháváme. Zalejeme vývarem a necháme bublat cca 10-15 minut, než se chléb rozvaří, můžem si pomoci štouchadlem na brambory. Před dokončením vaření přidáme do hrnce sýr, smetanu a počkáme než se sýr rozpustí. Odstavíme z kamen (nevaříme) a vložíme druhou lžíci másla.
Recept je z kategorií: Krémové polévky Pokrmy z jednoho hrnce Polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
21.6.11 23:43
Polévku po uvaření rozmixuju, ale nechám kousky chleba rozvařeného.
Přidávám buď sýr nebo smetanu sojovou gran cucinu. Semínka dávám až na
konec, opražená a zakápnutá olejem z pražených dýní a opečený chleba
na hladinu
Variant je jistě dost a já ráda obměnuji. Třeba na suchá, opražená
semínka kápnu olej sezamový, i je dobré pokapat polévku rybí omáčkou
(tou thajskou, co není cítit po rybách).
Strouhaný sýr různých chutí, nebo posypat smaženou cibulkou.
Chlebový, základ ponechávám jak je popsán v receptu.
Vynikající polévka pro labužníky !
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Chlebová polévka (smetanovo-sýrovo-slunečnicová)
Dneska jsem delala chlebovou polivku se slepickama
5068 příspěvků 22.6.11 09:27
hmm..nezaznavajte stare kusky ..aj tak su najkrajsie..
Jojo, talire mam take takove, vcetne desertnich a rada je pouzivam, i kdyz do krasy maji daleko
OciS, i tady je vic receptu na chlebovou polevku, staci vyhledat. Kazdy si pak „postavi“ polevku podle svych chuti , nekdo obmenuje, jiny ne. Ale urcite prastary napad, udelat ze zbyleho chleba polevku je hodny oceneni .
5 příspěvků 22.6.11 07:27
… nebo si dát jen hrnek horké vody a chleba přikusovat
…
Variant je opravdu velká škála, ať už při výběru chleba pečeného doma podle vlastních receptů s nekonečnou variací poměru muk (pšeničná, žitná, ovesná,…), tekutin (voda, mléko, pivo,…) a dalších a dalších ingrediencích nebo obměnou kombinací základu z másla, sádla a několika olejů.
No, taky toho co je zrovna na skladě a po ruce…
P.S. koukám, že máme stejné talíře
Příspěvek upraven 22.06.11 v 07:29
Polévku po uvaření rozmixuju na hladký, výborný krém, ale nechám kousky chleba rozvařeného. Přidávám buď sýr nebo smetanu sojovou gran cucinu. Semínka dávám až na konec, opražená a zakápnutá olejem z pražených dýní a opečený chleba na hladinu
Variant je jistě dost a já ráda obměnuji. Třeba na suchá, opražená semínka kápnu olej sezamový, i je dobré pokapat polévku rybí omáčkou (tou thajskou, co není cítit po rybách).
Strouhaný sýr různých chutí, nebo posypat smaženou cibulkou.
Chlebový, základ ponechávám jak je popsán v receptu.
Vynikající polévka pro labužníky !
Příspěvek upraven 21.06.11 v 23:52