Recept Chlebová polévka se smetanou podle babičky

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Chlebová polévka se smetanou podle babičky

Postup

Do hrnce dáme vařit vodu, pak přidáme pokrájenou cibuli na kostičky, chleba na kostičky a necháme chléb rozvařit - chléb se musí kvedlíkem rozkvedlat. Já nedávám kůrky, po rozvaření chleba přidáme trochu kmínu, sůl, podravku masox - dle chuti. Pak přidáme vajíčka a nakonec zaléváme smetanou.

Polévka se musí co nejdříve sníst, dlouho nevydrží (zkysne). Přeji všem dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Krémové polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.02.11 vloženo
  • 7829x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min

Ingredience

  • starší chleba - cca půlka
  • smetana ke šlehání 30%
  • 2 cibule
  • kmín
  • podravka
  • masox nebo hovězí bujon
  • 4 vejce
  • máslo pro zjemnění

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bradhal 24.09.13 20:06

Zdravím.
Zrovna jsem ji uvařila, ze zvědavosti. Příště bych asi nedala cibuli, ale stroužky česneku, místo smetany jsem dala mléko a myslím, že to stačilo. Přidala jsem mrkev, maličkou mladou cuketu a jeden zbylý párek. Taková „jiná kmínová“ polévka, kterou normálně vaříme. Určitě recept znova použiju, když mi zbude větší množství chleba, jako alternativu k běžnému zpracování formou topinek. Díky.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Chlebová polévka se smetanou podle babičky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.02.11 21:52

No jak jsem psal už v prvním komentáři, já jí znám ještě z vojny.
A k podravce, já ji taky nepoužívám, je v tom na dohnání chutě MSG a to je opravdu náhražka chuti která se dá docílit i jinak.
I když zase, už jsem ji viděl i bez té chemie. Já radši sáhnu po přírodních zdrojích chutí, teda cibuli mrkvi celeru a petrželi. Vždyť je to totéž.
Ale proti gustu žádný dišputát, však nás nikdo nenutí k použití. My bychom se nedali, žejo. :twisted:

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.02.11 21:44

Mlada babicka a chlebova polivka? No dobre, ale tak jako tak, ta podravka polivku devalvuje ( je jedno, ze ji nemam rada) . Takova jemna, vyborna polevka , starsi babicky by tam nikdy neco takoveho nedaly ! Je to jako dat podravku do krkonoskeho kysela :mrgreen:

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.02.11 21:30

Byla to kouzelná babička. Nebo zas nebyla tak stará, vždyť já Podravku pamatuju ještě z Čech, takž to muselo být před rokem 1984. Bože, vždyť já už jsem dědek a ani jsem si nevšim. :lol:

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.02.11 20:37

Kde vzala babicka podravku? :mrgreen:

 
Lara1981
7 příspěvků 27.02.11 19:20

Máte pravdu oba,jednak se u nás hned sní-děti jí milují,ale do druhého dne v lednici vám vydrží,ale třeba jako rybí polévka je nejlepší 2-3 den,tak tahle ne rádo to zkysne,takže doporučuji co nejdříve sníst!!!

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.02.11 18:49

Ale neee, Drobku…recept byl doplněn o mnou žádané vysvětlení…Má domněnka byla potvrzena :-)
Já dělávala také polévku chlebovou, ale jinou a pro mimina. S určitými úpravami by ale mohla chutnat i dospělým http://www.labuznik.com/recipe.php?…
:mrgreen:

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.02.11 18:10

Asi jí někdo sní :lol:

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.02.11 18:08

Mě by zajímalo, proč nevydrží dlouho…? Resp. třeba do druhého dne je dlouho??
Co se stane…polévka kvasí..nebo co se s ní stane?

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.02.11 18:05

Pro krinda pána, tohle nám vařili na vojně a byla to strašlivá dobrota! :potlesk:
Takže už jsem to nejedl, počítám-li dobře 42 let a trochu! Už to tisknu, starej chleba je připravenej, aspoň vím co s ním, když už jsem ho upek. Smetana je zatím v obchodě v lednici, ale to není zas překážka, žejo. Děkuju moc a moc. :palec:

Příspěvek upraven 27.02.11 v 18:06

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Bramborové placky s jablky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz