Recept Chlapácké klobásy na česneku,víně a cizrně ala Papaj

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Slaninu nakrájíme na obdélníčky,česnek nasekáme na hrubo,klobásky nařežeme na „ježka“ ze všech stran,cibuli na kolečka.

Klobásy poklademe do pekáče,a naházíme kolem nich slaninu,cizrnu,ci­bulku,česnek,všechno pečlivě rovnoměrně rozmístíme.
opatrně zalijeme polovinou vína a lehce posypeme mletou uzenou paprikou,přiklo­píme.

Pečeme na 180st asi 30 min přikryté,poté odkryjeme,pečeme 15 min odkryté,klobásy otáčíme a směs promícháváme,nás­ledně přilijem zbytek vína a dopečem na 200st cca 5-10 min.

Ozdobíme petrželkou a podáváme s čerstvým chlebem se špetkou křenu.
Bon apetit

Recept je z kategorií: Uzenářské výrobky


Reklama

Nahlásit recept

  • 17.08.08 vloženo
  • 5943x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1-1,5 Kg kvalitních klobás (ne čabajkových)
  • Česneku kolik kdo snese (hodně)
  • 1 velká cibule
  • 4dl bílého vína
  • uzená paprika (koření)
  • konzerva cizrny (červené fazole)
  • 200g slaniny

Doporučená příloha

  • Čerstvý chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chlapácké klobásy na česneku,víně a cizrně ala Papaj

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
iva  25.01.09 03:43
Re: Chlapácké klobásy na česneku,víně a cizrně ala Papaj

Soňo, připisuji do seznamu věcí potřebných na zářijový sraz ke gothaji od Dolejších i římský kmín :))

 
noskovice
1323 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chlapácké klobásy na česneku,... vsem...

Tak vam vsem moc dekuji, ze jste se mi venovali. Ted je rada na mne, abych se zde poohledla. Mejte se moc pekne a ahojky, Sona!

 
lydia
1226 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: medvědí česnek a římský kmín - Soňo :-)

medvědí česnek aglio orsino
římský kmín-aumino romano
Snad ti to trochu pomůže.
Pěkný pozdrav , Lydia

 
mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chlapácké klobásy na česneku,víně a cizrně ala Papaj

Římský kmín
Cuminum cyminum L.
V našem sortimentu najdete koření pod názvem: Římský kmín

bílý křížový kmín, římský kmín, mateřský kmín
Sušená semena.
Silně aromatická, ostrá, hořká a pronikavá (vůně a chuť má jiný charakter a je výraznější než u našeho kmínu).
Západní Asie, kde je kultivován již od biblických dob. Hlavní pěstitelské oblasti jsou dnes Indie, Írán, Indonésie, Čína a jižní prostory Středozemního moře.
Jednoroční okolíkatá rostlina vysoká 50 cm s jemně dělenými listy. Květy bílé nebo růžové.
Je součástí kari koření a dalších směsí, v řadě zemí je oblíben i při pečení chleba, pečiva, při výrobě salámů, sýrů. V Africe se dává do pokrmů tadžin, kuskus. Ve Španělsku se míchá se skořicí, v arabských zemích s koriandrem, kurkumou a kardamonem. Obecně se nejvíce používá do masových pečení, ostře kořeněných jídel, polévek, salátů, likérů a směsí koření (kari směs).
Vypadá sice podobně jako kmín, znatelně se však liší v chuti. Působí při žaludečních a střevních problémech, povzbuzuje chuť k jídlu a podporuje tvorbu žluči.

 
Manana
1515 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chlapácké klobásy na česneku - Soňo

Na Itálii a italštinu jsem úplnej debil, ale jestli by ti to pomohlo, tak v angličtině je náš kmín caraway seed a římský kmín je cumin.

 
buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chlapácké klobásy na česneku,víně - Soňo

Rozdíl je to pořádný, římský kmín (v italštině údajně cumino romano, jinde zase píší, že je to zastaralý název) se u nás už dá poměrně běžně koupit, v Itálii jsem ho viděla v Desparu v oddělení exotických potravin, ale byl i mezi běžným kořením. S medvědím česnekem bude asi trochu problém, používá se nejčastěji čerstvý v době od dubna do začátku června, teď už má listy zatažené pod zem, sušený není zdaleka tak aromatický.

 
noskovice
1323 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chlapácké klobásy na česneku,víně .... buraci,

Ja kdyz tady koupim cumino (kummel), je to nas normalni kmin. Proto tomu nerozumim, proc se to jmenuje rimsky kmin. Asi to budu muset koupit u nas v Cechach a cuchnout si k tomu, abych citila ten rozdil. I ten medvedi cesnek si budu muset vyzkouset nejdrive u nas a pak ho budu hledat v Italii. Moc Ti dekuji, v zari prijedu na „vyzkum“. Mejte se vsichni moc hezky a ahoj Sona

 
buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chlapácké klobásy na česneku - noskovice

Soňo, zkus si najít allium ursinum, to je latinsky medvědí česnek, římský kmín je italsky cumino.

 
Manana
1515 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chlapácké klobásy na česneku,víně a cizrně ala Papaj - Ejo

Jen to zkus, nesmí to být řídké, ten brambor to zahustí, je to kejda, ale mňam! A ta cizrna je v tom pěkně křehká, protože zůstane „al dente“, takže to není blems.

 
Eja
3787 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chlapácké klobásy na česneku,víně a cizrně ala Papaj

Garbanzo vypadá skvěle, já to snad s tou cizrnou ještě zkusím. Já mám ráda všechny luštěniny, takový šoulet je lahůdka - já na něj dostala chuť jen jsem to slovo napsala, fazole na všemožné způsoby, čočka, ale cizrna mi prostě nejede.

 
Manana
1515 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chlapácké klobásy na .. cizrně... - Ejo

Co máš proti cizrně? Vždyť je to výborná luštěnina, no ale proti gustu žádnej dišputát. Přesto bych ti doporučil ochutnat Garbanzo , což je cizrna po mexicku. Já slintám jen na ní pomyslím a už ji jdu zejtra koupit! Ke klobásce je tam navíc ještě obyčejné a uzené koleno. Joj to bude žrádlo!

 
gekonuss
18 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chlapácké klobásy na česneku,víně a cizrně ala Papaj

Klobása by měla být spíš jako domácí,zaměř se na vzhled „slupky“,pokud bude vypadat moc uměle,tak neber,ale jinak je to asi potřeba vyzkoušet,vařil sem tohle jidlo asi 3× a pokaždé jsem vzal třeba 4druhy klobás po třech kusech a ty jsem upekl,každá byla jiná,ale pokaždé jeden druh byl nic moc a jeden převyšoval ostatní,hlavně si pohlídejte,ať vám mezi těma fazolkam,slaninkou atd zbude ten výpek tekutější,pokud už bude skoro všechen vypařený,přilejte víno,pečte ještě tak 5 min a ven s tím,musí tam být šťáva,do té si namáčíte chleba a to je úžasné,pokud není je to hodně suché a špatně se to poliká…chilli papričku určitě,podle libosti a taky chlazené PIVKO!!!:)

 
Eja
3787 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chlapácké klobásy na česneku,víně a cizrně ala Papaj

Genokuss, dáš tip na vhodnou klobásu ? Máš nějakou speciálně vyzkoušenou? Já to s cizrnou zkoušet nebudu, ale s těmi červenými fazolemi určitě ano. Vadila by tomu chilli paprička, jen tak velmi decentně ?

 
noskovice
1323 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chlapácké klobásy na česneku,víně a cizrně ala Papaj

Cizrna = italsky jsou Ceci, ty znam, ale:
Medvedi cesnek = italsky ?
Rimsky kmin = italsky ?
Ja tohle neznam. Ahoj vsem, Sona

 
gekonuss
18 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chlapácké klobásy na česneku,víně a cizrně ala Papaj

Cizrna je spíš podobná hrachu,tvarem i chutí a velmi doporučuji ji aspoň skusit.Fazole v závorce jsou jako alternativa…uzenou papriku koupite u lidí,co prodávají koření ve větších baleních v různých obchodních domech (např. tesco) v uličkách před obchůdkama,koření nakupuji jedině u nich,madvědí česnek,římský kmín,uzenou papriku,vše co potřebujete!!!

 
KUHTIK
39 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chlapácké klobásy na česneku,víně a cizrně ala Papaj

Cizrna je druh luštěniny podobná hrachu, je však větší a chutnější. Zrna jsou kulatá, žlutá až žlutohnědá. Chutná lehce oříškově a je známá především ve Středozemí,kde se s oblibou používá. Obsahuje bílkoviny, vápník a další důležité minerály. Připravují se z ní nákypy, dušené pokrmy a polévky. Upravuje se stejně jako sója a též se z ní vyrábí mouka. Fazole jsou fazole.

 
noskovice
1323 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chlapácké klobásy na česneku,víně a cizrně ala Papaj

Ja si myslim, ze ta cizrna je mensi „preklep“. Jo s fazolema, to je neco jineho! Neco podobneho delame a prave kombinace fazole a klobasa je neuveritelne dobra! Co jsem nikdy nevidela, je uzena paprika-koreni. Taky zajimave. Ahoj Sona

 
Eja
3787 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chlapácké klobásy na česneku,víně a cizrně ala Papaj

Cizrna je cizrna a fazole jsou fazole. Ale s fazolemi ( cizrnu já ne v žádné podobě) by to vůbec nemuselo být špatné - tady se občas objeví poklady, které by člověk nenašel. Díky.

 
noskovice
1323 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chlapácké klobásy na česneku,víně a cizrně ala Papaj

Jses si jista/y, ze cizrna jsou cervene fazole, nebo naopak? Dejte mi vedet, protoze se mi to nejak nezda. Dekuji Sona

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz