Recept Chilli hovězí s fazolemi v pomalém hrnci

Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V pánvičce osmažíme klobásu po obou stranách, vyndáme a dáme stranou. V té samé pánvičce opečeme na několikrát hovězí, dáme do pomalého hrnce. K masu přidáme omáčku, chilli papričky a vývar a vaříme pomalu 4 hodiny. Promícháme a přidáme klobásu, fazole a pariku. Vaříme do změknutí masa (cca další 4 hodiny). Osolíme a opepříme podle chuti. Poznámka: Nejsem si jistá zda je v ČR na trhu komerčně připravená omáčka na těstoviny, přidávám tedy složení té kterou jsem použila : Rajčata, cibule, olej, sůl, cukr, zeleninový vývar, česnek, petrželka, bazalka a chilli.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 13.07.07 vloženo
  • 7278x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut plus vaÄą

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 600 gr klobásy (kransky, chorizo), nakrájené na cca 1 cm plátky
  • 1,5 kg předního hovězího nakrájeného na kostky
  • 2-3 lžičky sušených drcených chilli papriček
  • 575 ml komerční omáčky k těstovinám
  • 125 ml vývaru
  • 2 420gr plechovky červených fazolí (scezených a propláchnutých)
  • 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
  • kukuřičné chipsy a hustá kyselá smetana

Doporučená příloha

  • Kukuřičné chipsy a hustá kyselá smetana nebo rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chilli hovězí s fazolemi v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Chilli hovězí s fazolemi v pomalém hrnci

jaga13
399 příspěvků 23.1.11 15:14

Právě jsem dovařila, je to moc dobré, malinká zimní variace, cibule osmažená na špeku a přidaná s klobáskou a fazolemi, PH nemám, tudíž přiměřeně dlouhou dobu v remosce, za hodinku přijde návštěva, dík za recept a pozdrav do Australska :potlesk:

Yvette
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Chilli hovězí s fazolemi v pomalém hrnci

Esme,
mockrate dekuji za Chilli. Ja pouzila chorizo a bohuzel ja blb, prablb, zapomnela koupit omacku k testovinam, tak jsem pouzila rajcatovy protlak a trosku rajcatove pasty a prilila trosku vina, ale jinak jsem se drzela Tveho receptiku a reknu Ti bylo to straslive moc dobre.
Je to mozna blby, ale udelala jsem Mickovou ryzi, na kterou se k vam sbihaji vsichni Indove z vaseho okoli. Bylo mnanky, mnam a nasim znamym to moc chutnalo take, takze jak jsem se tesila, ze mi zbude do prace a manzelovi na druhy den, tak jsem se teda kompletne mylila.
Esmeraldicko, dekuji moc a mocky zdravim Tebe, Micka a celou vasi rodinu.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Chilli hovězí s fazolemi v pomalém hrnci - Esme ...

to máš pravdu, protože jsem rozlítaná, tak ztrácím pojem o čase, pak odejdu do práce a je hotovo, no a v té zásuvce bych našla andělíčka strážníčka. Příští týden se po ní podívám. Pěkný zbytek dne.

Yvette
704 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Chilli hovězí s fazolemi v pomalém hrnci

Esme, udelala jsi mi velke chute. Tady u nas se chilli dela vetsinou s mletym masem a to u nas nejak jak se rika „nejede“. Ale ta Tvoje varianta s hovezim nakrajenym na kostky se mi zamlouva. A Tvuj obrazek mne presvedcil, abych jej co nejdrive udelala. Diky.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Chilli hovězí s fazolemi v pomalém hrnci - Bedlo,

Také mě napadlo že by to s tmavým chlebem nemuselo být špatné.
Proč sháníš časovací zásuvku?
To je právě to kouzlo pomalého hrnce že se to dělá celý den…nebo celou noc a nemusíš se o to starat. Na nějaké té hodince moc nezáleží. :-))))

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Chilli hovězí s fazolemi v pomalém hrnci

Esme, včera večer dovařeno, jen z nedostatku času jsem vařila v tlakovém hrnci a dovařila v kastrolu. Do rána perfektně odleželé a hezky po česku s krajícem chleba snědeno. Určitě jsem tento pokrm nevařila naposledy. Stále jsem nenarazila na vhodnou časovací zásuvku pro pomalý hrnec. Pro Tebe hezkou dobrou noc …

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Chilli hovězí s fazolemi v pomalém hrnci

Jejky, jandule, ten můj je to samé a jak píšeš Esme, můj muž má to maso také raději měkoučké. Zítra na tom začnu pracovat.

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Chilli hovězí s fazolemi v pomalém hrnci

Bedlo, bylo to opravdu vynikající a myslím že kdyby se to nechalo uležet bylo by to ještě lepší.
Jandule, určitě bude každá značka vařit trochu jinak. Bude asi rozdíl i v mase a osobní chuti. U nás musí být maso aby se ani nemuselo kousat.
Proto jsem tam pro jistotu dala „do změknutí masa “.

Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Chilli hovězí s fazolemi v pomalém hrnci

Pokud někdo začíná vařit v pomalém hrnci, pozor, každý vaří jinak. Ten můj (Bionaire) je s hovězím hotov na Law za pouhých 5-6 hodin. Za 8 by bylo napadrť.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Chilli hovězí s fazolemi v pomalém hrnci

Esme, kus hovězího mám v mrazáku, fazole dokoupím a určitě vyzkouším. Musí to být dobrota. Děkuji.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Tatranské kuře Tatranské kuře
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz