Recept Chilli hovězí s fazolemi v pomalém hrnci

Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V pánvičce osmažíme klobásu po obou stranách, vyndáme a dáme stranou. V té samé pánvičce opečeme na několikrát hovězí, dáme do pomalého hrnce. K masu přidáme omáčku, chilli papričky a vývar a vaříme pomalu 4 hodiny. Promícháme a přidáme klobásu, fazole a pariku. Vaříme do změknutí masa (cca další 4 hodiny). Osolíme a opepříme podle chuti. Poznámka: Nejsem si jistá zda je v ČR na trhu komerčně připravená omáčka na těstoviny, přidávám tedy složení té kterou jsem použila : Rajčata, cibule, olej, sůl, cukr, zeleninový vývar, česnek, petrželka, bazalka a chilli.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 13.07.07 vloženo
  • 7125x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut plus vaÄą

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 600 gr klobásy (kransky, chorizo), nakrájené na cca 1 cm plátky
  • 1,5 kg předního hovězího nakrájeného na kostky
  • 2-3 lžičky sušených drcených chilli papriček
  • 575 ml komerční omáčky k těstovinám
  • 125 ml vývaru
  • 2 420gr plechovky červených fazolí (scezených a propláchnutých)
  • 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
  • kukuřičné chipsy a hustá kyselá smetana

Doporučená příloha

  • Kukuřičné chipsy a hustá kyselá smetana nebo rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Chilli hovězí s fazolemi v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jaga13
399 příspěvků 23.01.11 15:14

Právě jsem dovařila, je to moc dobré, malinká zimní variace, cibule osmažená na špeku a přidaná s klobáskou a fazolemi, PH nemám, tudíž přiměřeně dlouhou dobu v remosce, za hodinku přijde návštěva, dík za recept a pozdrav do Australska :potlesk:

Yvette
704 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chilli hovězí s fazolemi v pomalém hrnci

Esme,
mockrate dekuji za Chilli. Ja pouzila chorizo a bohuzel ja blb, prablb, zapomnela koupit omacku k testovinam, tak jsem pouzila rajcatovy protlak a trosku rajcatove pasty a prilila trosku vina, ale jinak jsem se drzela Tveho receptiku a reknu Ti bylo to straslive moc dobre.
Je to mozna blby, ale udelala jsem Mickovou ryzi, na kterou se k vam sbihaji vsichni Indove z vaseho okoli. Bylo mnanky, mnam a nasim znamym to moc chutnalo take, takze jak jsem se tesila, ze mi zbude do prace a manzelovi na druhy den, tak jsem se teda kompletne mylila.
Esmeraldicko, dekuji moc a mocky zdravim Tebe, Micka a celou vasi rodinu.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Chilli hovězí s fazolemi v pomalém hrnci - Esme ...

to máš pravdu, protože jsem rozlítaná, tak ztrácím pojem o čase, pak odejdu do práce a je hotovo, no a v té zásuvce bych našla andělíčka strážníčka. Příští týden se po ní podívám. Pěkný zbytek dne.

Yvette
704 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chilli hovězí s fazolemi v pomalém hrnci

Esme, udelala jsi mi velke chute. Tady u nas se chilli dela vetsinou s mletym masem a to u nas nejak jak se rika „nejede“. Ale ta Tvoje varianta s hovezim nakrajenym na kostky se mi zamlouva. A Tvuj obrazek mne presvedcil, abych jej co nejdrive udelala. Diky.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chilli hovězí s fazolemi v pomalém hrnci - Bedlo,

Také mě napadlo že by to s tmavým chlebem nemuselo být špatné.
Proč sháníš časovací zásuvku?
To je právě to kouzlo pomalého hrnce že se to dělá celý den…nebo celou noc a nemusíš se o to starat. Na nějaké té hodince moc nezáleží. :-))))

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Chilli hovězí s fazolemi v pomalém hrnci

Esme, včera večer dovařeno, jen z nedostatku času jsem vařila v tlakovém hrnci a dovařila v kastrolu. Do rána perfektně odleželé a hezky po česku s krajícem chleba snědeno. Určitě jsem tento pokrm nevařila naposledy. Stále jsem nenarazila na vhodnou časovací zásuvku pro pomalý hrnec. Pro Tebe hezkou dobrou noc …

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Chilli hovězí s fazolemi v pomalém hrnci

Jejky, jandule, ten můj je to samé a jak píšeš Esme, můj muž má to maso také raději měkoučké. Zítra na tom začnu pracovat.

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chilli hovězí s fazolemi v pomalém hrnci

Bedlo, bylo to opravdu vynikající a myslím že kdyby se to nechalo uležet bylo by to ještě lepší.
Jandule, určitě bude každá značka vařit trochu jinak. Bude asi rozdíl i v mase a osobní chuti. U nás musí být maso aby se ani nemuselo kousat.
Proto jsem tam pro jistotu dala „do změknutí masa “.

Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Chilli hovězí s fazolemi v pomalém hrnci

Pokud někdo začíná vařit v pomalém hrnci, pozor, každý vaří jinak. Ten můj (Bionaire) je s hovězím hotov na Law za pouhých 5-6 hodin. Za 8 by bylo napadrť.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Chilli hovězí s fazolemi v pomalém hrnci

Esme, kus hovězího mám v mrazáku, fazole dokoupím a určitě vyzkouším. Musí to být dobrota. Děkuji.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Chilli con carne Chilli con carne
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz