Recept Hovězí roštěnky v pomalém hrnci

marmelada Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Cibuli oloupeme na nakrájíme. Roštěnec nakrájíme na plátky asi 2 cm silné. Není třeba maso naklepávat. Plátky osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Poté je opečeme nasucho na pánvi (teflonové, titanové) do růžova. Lze péci i na oleji. Do pomalého hrnce dáme cibuli, navrch rozložíme roštěnky a zalijeme studenou vodou tak, aby maso bylo téměř ponořeno. Vaříme na hight 5 hod. Zahustíme trochou mouky rozkverlanou asi v 1 dcl vody a necháme na hihgt ještě 30 až 40 minut vařit.

Recept je z kategorií: Závitky, rolády a hovězí dušené plátky

Nahlásit recept

  • 01.09.06 vloženo
  • 23231x zobrazeno

Ingredience

  • 750 g roštěnce
  • sůl
  • pepř
  • cibule
  • hladká mouka

Doporučená příloha

  • dušená rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hovězí roštěnky v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hovězí roštěnky v pomalém hrnci

Kely
186 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hovězí roštěnky v pomalém hrnci

Marmelado, ano výtečný recept přidala jsem dnes čerstvé hříbky a smetanu jak píše Spiser, dělala jsem ze zvěřiny a přidala koření (nové koření, celý pepř a bobkový list do sítka na čaj) a byla to mňamka. Ráno ve tři když jsem si odskočila zapnula jsem hrnec, kde bylo vše připraveno od večera a ve 12 byl oběd na stole paráda..
Milko Spiser má naprostou pravdu, právě pro hodně zaměstnané lidi je pomalý hrnec ideální pomocník a jídla z něj se mi zdají chutnější.

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hovězí roštěnky v pomalém hrnci

Spisere, zlobit se určitě nebudu. Já včera k těm roštěnkám jednoho hříbka na plátky nakrájeného taky přidala. Bylo to skvělé.

Milko - vařila jsem právě tak, jak píše Spiser. K pomalému hrnci jsem si přikoupila časovací zásuvku, takže dobu vaření si nastavím, jak potřebuji. Maso si připravím večer, ráno dám do hrnce a když přijdu z práce, mám hotovo.

spiser
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hovězí roštěnky v pomalém hrnci

Marmelado, snad se nedudes zlobit kdyz do rostenek podle Tvého receptu pridám trochu na másle podusených hub a malounko smetany. Zvlást ted kdy je nadbytek hub. Budou rostenky na houbách.

spiser
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hovězí roštěnky v pomalém hrnci

To by nemusel být problém. Konkretne v tomto skvelém receptu od marmelady se uvádí doba varení na HIGHT 5 hodin. To odpovídá 10-15-ti hodinám na LOW. Ráno v 6 zapnes hrnec a po príchodu domu zahustís. Más uvareno.

Milka
236 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hovězí roštěnky v pomalém hrnci

Mě ten pomalý hrnec strašně láká, ale nevím kdy bych v něm vařila. Ráno odcházím v 6 a vracím se kolem páté odpoledne. Ach jo.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz