Recept Cheese cake
martan Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
1. Máslové sušenky zabalte do čisté utěrky a několikrát přejeďte válečkem. Můžete je také rozdrtit v robotu. 2. Rozdrcené sušenky nasypejte do mísy, přidejte rozpuštěné máslo, krupicový cukr, 2 bílky a mandlové lupínky a dobře promíchejte. 3. Připravenou sušenkovou hmotu rozložte do máslem vymazané rozevírací formy a dobře přitiskněte ke dnu i stranám. Formu vložte do trouby vyhřáté na 200°C a korpus upečte do zlatohněda. 4. Vanilkový cukr vyšlehejte s lučinou a žervé na hladkou hmotu. Přišlehejte vejce, 2 žloutky, zakysanou smetanu a sladkou smetanu a špetku soli a směs ochuťte amarettem, rumem a vanilkovou esencí. Upečený korpus naplňte syrovou hmotou, formu ponořte do vodní lázně, vložte do trouby vyhřáté na 150°C a pečte asi 45 minut. Povrch upečeného dortu potřete směsí ze zakysané smetany oslazené cukrem a ochucené griotkou, krátce zapečte při 180°C a nechejte chladit nejméně 3 hodiny.
Recept je z kategorií: Moučníky
- 08.10.03 vloženo
- 16553x zobrazeno
Čas přípravy
- 90 minut
Ingredience
- Korpus:
- 300 g máslových sušenek
- 100 g másla
- 50 g krupicového cukru
- 2 bílky
- 30 g mandlových lupínků
- máslo na vymazání formy
- Náplň:
- 500 g lučiny
- 500 g žervé
- 7,5 dl sladké smetany
- 2 dl zakysané smetany
- 6 sáčku vanilkového cukru
- 2 žloutky
- 1 vejce
- 1 dl rumu
- 1 dl amareta
- vanilková esence na dochucení
- špetka soli
- Poleva:
- 1 kelímek zakysané smetany
- 3 lžíce cukru
- 3 lžíce griotky
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Cheese cake
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Cheese cake
1 příspěvek 8.12.08 06:18
no, tak chvili jsem musela meditovat nad tim, jak je to s tim pecenim ve vodni lazni…misto 7,5 dcl sladke smetany jsem tam soupla 7,5 dcl kysane…taky tolik gervais jsem v nasi samosce nenasla… a misto polevy z kysane smetany (ta mi logicky nezbyla, kdyz jsem ji dala skoro litr do naplne
jsem posypala a oblozila zbytkem mandlovych
lupinku… a byl VYNIKAJICI! Predvanocni seslost nesetrila chvalou!! Nekdo
pronesl, ze chutna jak nesizeny pribinak…ale to zni dost
obycejne…proste LUXUS!