Recept Celerová remuláda

(Hodnoceno 2x) Labužník paraplic... Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Celerová remuláda

Postup

Syrový celer oloupeme a nakrájíme na nudličky tenké jako sirky. Přidáme hořčici, olej, ocet, pepř, sůl a cukr. Všechno dobře promícháme a celerová remuláda je hotová. P.S. Doporučuji celer nakrájet, nestrouhat, chuť je pak docela jiná. Remuládu připravuji den předem, celer změkne.

Recept je z kategorií: Zeleninové saláty

Nahlásit recept

  • 19.02.04 vloženo
  • 15451x zobrazeno

Ingredience

  • 1 středně velký celer
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce octa, nejlépe vinného
  • pepř
  • sůl
  • na špičku nože cukr
  • 2 lžíce hořčice

Doporučená příloha

  • Pečivo, dobrá je také ke grilovanému masu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 1.11.14 14:03

Horcicu som zmenil na dijonsku - kremzsky typ, losos s kuzi na chrumkavo a hranolky z hokaido

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Král Šumavy 1.11.14 10:07

Výtečná záležitost, lze v klidu použít V-krouhač…nepoznal jsem rozdíl…, ovšem připravuji remuládu z čerstvých celerů.....ještě bych zmínil jméno autora, paní Vlasta Laval. Všechny recepty z její brožurky jsou úchvatné.

Diskuse k receptu Celerová remuláda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Celerová remuláda

Král Šumavy
1 příspěvek 1.11.14 10:10

Výtečná záležitost, lze v klidu použít V-krouhač…nepoznal jsem rozdíl…, ovšem připravuji remuládu z čerstvých celerů…ještě bych zmínil jméno autora, paní Vlasta Laval. Všechny recepty z její brožurky jsou úchvatné. :dance:

Bali
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Celerová remuláda

nechybí v té remuládě žloutek?

twixik
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Celerová remuláda

Buki, prosím Tě, dej na Labužníka ten svůj recept. Určitě nebudu sama, koho by zajímal. Díky.

twixik
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Celerová remuláda

Paraplíčko, to byla paráda. Krájení mi sice při mé „šikovnosti“ trvalo déle,
ale ten výsledek. Naprosto úžasné. Díky za připomenutí receptíku.

Buki
6 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Celerová remuláda

V-krájač nedokáže to, čo ja s dobrými nožmi (aj keď by bol ostrý, v porovnaní s mojimi nožmi je tupý / a nerobí čisté rezné hrany).

Ja robievam na jeseň 8-litrový súdok kvasenej zeleniny (kapusta [zelí], cibuľa, cvikla [červená řepa], zeler, mrkva, paštrnák, cesnak, [feferónky] - možno sem dám recept ;-) a tam používam V-krájač iba na kapustu, maximálne ešte tak na cibuľu. Zvyšok pekne ručne narežem (rokmi preverený vplyv na trvanlivosť a kvalitu :-{))))))))

Kvetka
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Celerová remuláda

A co použít „V“ krouhač?

Buki
6 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Celerová remuláda

Horčicu som ja dával vždy len francúzsku (ale stačí aj tuzemská - napr. Snico francúzska). Inak recept je tuším z geniálnej českej brožúrky, ktorá bola vydaná na sklonku socializmu (pre srandu citujem cibuľovú polievku: „sýr se v polévce táhne a odpůrci sýrů omdlévají“ ;-)

V našej rodine mám ja kompetencie robiť zelerovú remuládu - nikomu inému sa nechce narezať buľvu zeleru na rezančeky tenšie od zápaliek (na tom si dám záležať - buľvu na polovice, z polovíc režem tenké plátky filetovacím nožom (ako sa podarí - 0,5 až 2 mm), samotné rezance režem širokým trojuholníkovým nožom naraz asi z tucta plátkov - to sa mi potom podarí hrúbka 0,3-0,5 milimetra :-{)))))))))))))

Pri zarábaní remulády je dôležité redukovať fermentáciu/oxidáciu zelerových rezancov - ja si vopred prichystám tú hustú vinegretu z horčice, octu, oleja, cukru a soli, jednotlivé dávky priebežne premiešavam.

Labužník paraplicko03
359 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Celerová remuláda

Ahoj Lubo,
máš pravdu. Já používám francouzskou hořčici, protože její chuť a vůni nenahradí žádná hořčice vyráběna v našem regionu. A toto jídlo si ji určitě zaslouží.
Zdravím všechny labužníky na Slovensku a přeji hezký den.

luba
185 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Celerová remuláda

Zdravím z Bratislavy
Keďže je to recept z Francúzska, predpokladám, že aj horčica je tej istej proveniencie. Alebo sa mýlim? Ďakujem vopred za odpoveď.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Houbová smaženice Houbová smaženice
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz