Recept Celerová remuláda

(Hodnoceno 2x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Celerová remuláda

Postup

Syrový celer oloupeme a nakrájíme na nudličky tenké jako sirky. Přidáme hořčici, olej, ocet, pepř, sůl a cukr. Všechno dobře promícháme a celerová remuláda je hotová. P.S. Doporučuji celer nakrájet, nestrouhat, chuť je pak docela jiná. Remuládu připravuji den předem, celer změkne.

Recept je z kategorií: Zeleninové saláty

Nahlásit recept

  • 19.02.04 vloženo
  • 13714x zobrazeno

Ingredience

  • 1 středně velký celer
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce octa, nejlépe vinného
  • pepř
  • sůl
  • na špičku nože cukr
  • 2 lžíce hořčice

Doporučená příloha

  • Pečivo, dobrá je také ke grilovanému masu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 01.11.14 14:03

Horcicu som zmenil na dijonsku - kremzsky typ, losos s kuzi na chrumkavo a hranolky z hokaido

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Král Šumavy 01.11.14 10:07

Výtečná záležitost, lze v klidu použít V-krouhač…nepoznal jsem rozdíl…, ovšem připravuji remuládu z čerstvých celerů.....ještě bych zmínil jméno autora, paní Vlasta Laval. Všechny recepty z její brožurky jsou úchvatné.

Diskuse k receptu Celerová remuláda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Král Šumavy
1 příspěvek 01.11.14 10:10

Výtečná záležitost, lze v klidu použít V-krouhač…nepoznal jsem rozdíl…, ovšem připravuji remuládu z čerstvých celerů…ještě bych zmínil jméno autora, paní Vlasta Laval. Všechny recepty z její brožurky jsou úchvatné. :dance:

Bali
1254 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Celerová remuláda

nechybí v té remuládě žloutek?

twixik
149 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Celerová remuláda

Buki, prosím Tě, dej na Labužníka ten svůj recept. Určitě nebudu sama, koho by zajímal. Díky.

twixik
149 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Celerová remuláda

Paraplíčko, to byla paráda. Krájení mi sice při mé „šikovnosti“ trvalo déle,
ale ten výsledek. Naprosto úžasné. Díky za připomenutí receptíku.

Buki
6 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Celerová remuláda

V-krájač nedokáže to, čo ja s dobrými nožmi (aj keď by bol ostrý, v porovnaní s mojimi nožmi je tupý / a nerobí čisté rezné hrany).

Ja robievam na jeseň 8-litrový súdok kvasenej zeleniny (kapusta [zelí], cibuľa, cvikla [červená řepa], zeler, mrkva, paštrnák, cesnak, [feferónky] - možno sem dám recept ;-) a tam používam V-krájač iba na kapustu, maximálne ešte tak na cibuľu. Zvyšok pekne ručne narežem (rokmi preverený vplyv na trvanlivosť a kvalitu :-{))))))))

Kvetka
149 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Celerová remuláda

A co použít „V“ krouhač?

Buki
6 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Celerová remuláda

Horčicu som ja dával vždy len francúzsku (ale stačí aj tuzemská - napr. Snico francúzska). Inak recept je tuším z geniálnej českej brožúrky, ktorá bola vydaná na sklonku socializmu (pre srandu citujem cibuľovú polievku: „sýr se v polévce táhne a odpůrci sýrů omdlévají“ ;-)

V našej rodine mám ja kompetencie robiť zelerovú remuládu - nikomu inému sa nechce narezať buľvu zeleru na rezančeky tenšie od zápaliek (na tom si dám záležať - buľvu na polovice, z polovíc režem tenké plátky filetovacím nožom (ako sa podarí - 0,5 až 2 mm), samotné rezance režem širokým trojuholníkovým nožom naraz asi z tucta plátkov - to sa mi potom podarí hrúbka 0,3-0,5 milimetra :-{)))))))))))))

Pri zarábaní remulády je dôležité redukovať fermentáciu/oxidáciu zelerových rezancov - ja si vopred prichystám tú hustú vinegretu z horčice, octu, oleja, cukru a soli, jednotlivé dávky priebežne premiešavam.

Labužník paraplicko03
359 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Celerová remuláda

Ahoj Lubo,
máš pravdu. Já používám francouzskou hořčici, protože její chuť a vůni nenahradí žádná hořčice vyráběna v našem regionu. A toto jídlo si ji určitě zaslouží.
Zdravím všechny labužníky na Slovensku a přeji hezký den.

luba
185 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Celerová remuláda

Zdravím z Bratislavy
Keďže je to recept z Francúzska, predpokladám, že aj horčica je tej istej proveniencie. Alebo sa mýlim? Ďakujem vopred za odpoveď.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz