Recept Celerová remuláda
Labužník paraplic... Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Syrový celer oloupeme a nakrájíme na nudličky tenké jako sirky. Přidáme hořčici, olej, ocet, pepř, sůl a cukr. Všechno dobře promícháme a celerová remuláda je hotová. P.S. Doporučuji celer nakrájet, nestrouhat, chuť je pak docela jiná. Remuládu připravuji den předem, celer změkne.
Recept je z kategorií: Zeleninové saláty
- 19.02.04 vloženo
- 17431x zobrazeno
Ingredience
- 1 středně velký celer
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce octa, nejlépe vinného
- pepř
- sůl
- na špičku nože cukr
- 2 lžíce hořčice
Doporučená příloha
Pečivo, dobrá je také ke grilovanému masu
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku1.11.14 14:03
Horcicu som zmenil na dijonsku - kremzsky typ, losos s kuzi na chrumkavo a hranolky z hokaido
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkům1.11.14 10:07
Výtečná záležitost, lze v klidu použít V-krouhač…nepoznal jsem rozdíl…, ovšem připravuji remuládu z čerstvých celerů.....ještě bych zmínil jméno autora, paní Vlasta Laval. Všechny recepty z její brožurky jsou úchvatné.
Líbí se miDiskuse k receptu Celerová remuláda
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Celerová remuláda
1 příspěvek 1.11.14 10:10
Výtečná záležitost, lze v klidu použít V-krouhač…nepoznal jsem rozdíl…, ovšem připravuji remuládu z čerstvých celerů…ještě bych zmínil jméno autora, paní Vlasta Laval. Všechny recepty z její brožurky jsou úchvatné.
1254 příspěvků 25.1.09 03:43
nechybí v té remuládě žloutek?
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Buki, prosím Tě, dej na Labužníka ten svůj recept. Určitě nebudu sama, koho by zajímal. Díky.
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Paraplíčko, to byla paráda. Krájení mi sice při mé „šikovnosti“ trvalo déle,
ale ten výsledek. Naprosto úžasné. Díky za připomenutí receptíku.
6 příspěvků 25.1.09 03:43
V-krájač nedokáže to, čo ja s dobrými nožmi (aj keď by bol ostrý, v porovnaní s mojimi nožmi je tupý / a nerobí čisté rezné hrany).
Ja robievam na jeseň 8-litrový súdok kvasenej zeleniny (kapusta [zelí], cibuľa, cvikla [červená řepa], zeler, mrkva, paštrnák, cesnak, [feferónky] - možno sem dám recept
a tam používam V-krájač iba na kapustu,
maximálne ešte tak na cibuľu. Zvyšok pekne ručne narežem (rokmi preverený
vplyv na trvanlivosť a kvalitu :-{))))))))
149 příspěvků 25.1.09 03:43
A co použít „V“ krouhač?
6 příspěvků 25.1.09 03:43
Horčicu som ja dával vždy len francúzsku (ale stačí aj tuzemská - napr. Snico francúzska). Inak recept je tuším z geniálnej českej brožúrky, ktorá bola vydaná na sklonku socializmu (pre srandu citujem cibuľovú polievku: „sýr se v polévce táhne a odpůrci sýrů omdlévají“
V našej rodine mám ja kompetencie robiť zelerovú remuládu - nikomu inému sa nechce narezať buľvu zeleru na rezančeky tenšie od zápaliek (na tom si dám záležať - buľvu na polovice, z polovíc režem tenké plátky filetovacím nožom (ako sa podarí - 0,5 až 2 mm), samotné rezance režem širokým trojuholníkovým nožom naraz asi z tucta plátkov - to sa mi potom podarí hrúbka 0,3-0,5 milimetra :-{)))))))))))))
Pri zarábaní remulády je dôležité redukovať fermentáciu/oxidáciu zelerových rezancov - ja si vopred prichystám tú hustú vinegretu z horčice, octu, oleja, cukru a soli, jednotlivé dávky priebežne premiešavam.
359 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahoj Lubo,
máš pravdu. Já používám francouzskou hořčici, protože její chuť a vůni nenahradí žádná hořčice vyráběna v našem regionu. A toto jídlo si ji určitě zaslouží.
Zdravím všechny labužníky na Slovensku a přeji hezký den.
185 příspěvků 25.1.09 03:43
Zdravím z Bratislavy
Keďže je to recept z Francúzska, predpokladám, že aj horčica je tej istej proveniencie. Alebo sa mýlim? Ďakujem vopred za odpoveď.