Recept Celerový salát po wuchansku

(Hodnoceno 1x) Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Celerový salát po wuchansku

Úvod

zdroj: Originální čínská vegetariánská kuchařka od Taj-Tün Hejzlarové

Postup

Celerovou bulvu oloupeme a omyjeme, nakrájíme na velice tenké nudličky o síle a délce zápalky, vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou, oheň uzavřeme a necháme spařit asi 2-3 minuty.

Nudličky pak scedíme a propláchneme studenou vodou, necháme okapat, vložíme do mísy, pokapeme citrónovou šťávou a podle chuti ještě osolíme, zamícháme, přidáme pórek, pálivou papriku, cukr, sójovou omáčku, dobře promícháme a necháme odležet aspoň 30 minut, aby celer dobře vsákl přidané ingredience.

Před podáváním polejeme sezamovým olejem.

Recept je z kategorií: Zeleninové saláty


Reklama

Nahlásit recept

  • 21.06.16 vloženo
  • 3031x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10min+odležení

Ingredience

  • 1 celerová bulva o váze 30dkg
  • 2 lžíce jemně nakrájeného pórku
  • půl lžičky práškové pálivé papriky
  • půl lžičky cukru (krupice)
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 1-2 lžíce čínského světlého octa
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • trochu citrónové šťávy
  • sůl.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 25.06.16 16:03

Podle očekávaní moc dobré, včera příjemná lehká večeře. Vynechala jsem jen pokapání sezamovým olejem, v tom vedru mi představa čehokoli olejového nějak nesedla.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

daduuja 21.06.16 20:26

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Celerový salát po wuchansku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Eja
3798 příspěvků 27.06.16 07:12

@daduuja Já jsem měla maličkou bulvičku, jinak bych to krájení ke konci asi taky zracionalizovala :D

Sezamový olej příště určitě přidám, ale je to dobré i bez něj, vychlazení a rozležení do druhého dne neuškodí, měla jsem krabičku na sobotu do práce.

 
daduuja
1133 příspěvků 26.06.16 16:54

@Eja :-), ale tělo jsi ochudila o látky rozpustné v tucích. Sezamového dávám jen pár kapek, i to malé množství dodá jinou chuť a vůni :mavam:

Měla jsi zápalku jako mustr? Máš jednu nudličku jako druhou, taky jsem měla, asi z první čtvrtky celeru, dokonce jsem zarovnávala okraje :-)

Příspěvek upraven 26.06.16 v 17:06

 
daduuja
1133 příspěvků 22.06.16 14:36

@Eja částečně máš pravdu :-)
Dlouhé byly asi 4cm, no a asi trošku širší než zápalka. Dělala jsem ho z celého většího celeru a krájení, i když u televize, bylo ke konci nezáživné, divím se, že to poslední nebyly plátky :-)
Jestli ho budeš dělat, tak té sojovky stačí opravdu jen lžička, sezamový olej jsem dala tmavý, chutná mi víc :mavam:

 
Eja
3798 příspěvků 22.06.16 07:07

Fotka samozřejmě zkresluje, ale „velice tenké nudličky o síle a délce zápalky“ :think: :think: Dando, Tobě se nechtělo si s tím krájením moc hrát :mrgreen:
Ale určitě vyzkouším, jen co potkám pěknou čerstvou malou celerovou bulvičku.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz