Recept Celerový salát po wuchansku

(Hodnoceno 1x) Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Celerový salát po wuchansku

Úvod

zdroj: Originální čínská vegetariánská kuchařka od Taj-Tün Hejzlarové

Postup

Celerovou bulvu oloupeme a omyjeme, nakrájíme na velice tenké nudličky o síle a délce zápalky, vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou, oheň uzavřeme a necháme spařit asi 2-3 minuty.

Nudličky pak scedíme a propláchneme studenou vodou, necháme okapat, vložíme do mísy, pokapeme citrónovou šťávou a podle chuti ještě osolíme, zamícháme, přidáme pórek, pálivou papriku, cukr, sójovou omáčku, dobře promícháme a necháme odležet aspoň 30 minut, aby celer dobře vsákl přidané ingredience.

Před podáváním polejeme sezamovým olejem.

Recept je z kategorií: Zeleninové saláty


Reklama

Nahlásit recept

  • 21.06.16 vloženo
  • 3331x zobrazeno

Čas přípravy

  • 10min+odležení

Ingredience

  • 1 celerová bulva o váze 30dkg
  • 2 lžíce jemně nakrájeného pórku
  • půl lžičky práškové pálivé papriky
  • půl lžičky cukru (krupice)
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 1-2 lžíce čínského světlého octa
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • trochu citrónové šťávy
  • sůl.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 25.06.16 16:03

Podle očekávaní moc dobré, včera příjemná lehká večeře. Vynechala jsem jen pokapání sezamovým olejem, v tom vedru mi představa čehokoli olejového nějak nesedla.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

daduuja 21.06.16 20:26

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Celerový salát po wuchansku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Eja
3820 příspěvků 27.06.16 07:12

@daduuja Já jsem měla maličkou bulvičku, jinak bych to krájení ke konci asi taky zracionalizovala :D

Sezamový olej příště určitě přidám, ale je to dobré i bez něj, vychlazení a rozležení do druhého dne neuškodí, měla jsem krabičku na sobotu do práce.

 
daduuja
1139 příspěvků 26.06.16 16:54

@Eja :-), ale tělo jsi ochudila o látky rozpustné v tucích. Sezamového dávám jen pár kapek, i to malé množství dodá jinou chuť a vůni :mavam:

Měla jsi zápalku jako mustr? Máš jednu nudličku jako druhou, taky jsem měla, asi z první čtvrtky celeru, dokonce jsem zarovnávala okraje :-)

Příspěvek upraven 26.06.16 v 17:06

 
daduuja
1139 příspěvků 22.06.16 14:36

@Eja částečně máš pravdu :-)
Dlouhé byly asi 4cm, no a asi trošku širší než zápalka. Dělala jsem ho z celého většího celeru a krájení, i když u televize, bylo ke konci nezáživné, divím se, že to poslední nebyly plátky :-)
Jestli ho budeš dělat, tak té sojovky stačí opravdu jen lžička, sezamový olej jsem dala tmavý, chutná mi víc :mavam:

 
Eja
3820 příspěvků 22.06.16 07:07

Fotka samozřejmě zkresluje, ale „velice tenké nudličky o síle a délce zápalky“ :think: :think: Dando, Tobě se nechtělo si s tím krájením moc hrát :mrgreen:
Ale určitě vyzkouším, jen co potkám pěknou čerstvou malou celerovou bulvičku.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz