Recept Čajové pečivo (recept č.1 na linecké těsto do lisu -pro Agattu)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Čajové pečivo (recept č.1 na linecké těsto do lisu -pro Agattu)

Postup

Utřete máslo s cukrem, přidejte vajíčka, sůl a vanilku. Přesijte mouku (do druhé mísy) a po částech ji přidávejte, dokud nedosáhnete měkkého a vláčného těsta. Vypracované těsto dejte do ledničky asi na hodinu uležet. Těsto ještě trochu vypracujte naplňte lis a na studený, nevymaštěný plech tvořte tvary sušenek. Pečte v předehřáté troubě na 200°C.- asi 10 minut.

Recept je z kategorií: Cukroví strojkové

Nahlásit recept

  • 17.06.04 vloženo
  • 33568x zobrazeno

Ingredience

  • 250 g másla nebo margarínu
  • 250 g cukru
  • 2 vajíčka
  • špetka soli
  • 500 g mouky
  • 1/2 kávové lžičky vanilkové esence

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

labuznik 21.09.10 17:57

Diskuse k receptu Čajové pečivo (recept č.1 na linecké těsto do lisu -pro Agattu)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Zuzka1973
2300 příspěvků 10.11.15 21:33

Moc se mi nepovedl vyfotit :)

Zuzka1973
2300 příspěvků 10.11.15 21:24

@janalbc Mám podobný, vlastně téměř stejný, ale ten má trošku jinou rukojeť…
Mačká se sice jednou rukou, ale tou druhou stejně musím držet spodek :)
Funguje na principu pístu.
Krom těch tvarů na sušenky mám k tomu ještě i tu sadu špiček na zdobení.
Já ho kupovala cca v roce 1993 normálně v domácích potřebách, tehdy stál něco přes dvě stovky.
Sestra si ten samý jako já koupila kdesi na nějakém výprodeji a kamarádka ho má z nějakého katalogu, co sem tam najde ve schránce mezi letáky…
Když se s ním člověk naučí dělat a naučí se odhadnout správnou hustotu těsta, tak je to docela fajn, ale nejčastěji používám jen ty kytičky (druhá zleva dole) a pak ty oválky (druhý a třetí zprava).
Když se špatně odhadne konzistence těsta, jde to strašně ztuha a při mastnějším těstě se tvar stejně slije, takže je to pak fuk :D
Takže ve finále používám jen ty zdobící špičky a sušenky dělám stylem: "malou kuličku rozmáčknout vidličkou) :kytka:

EDIT:
Kdybych si měla znovu vybrat, tak kovový…
U toho plastového v případě tužšího těsta stejně nakonec dojde k opoužití obou rukou, protože ty zoubky ze slabého plíšku to neutáhnou a přecvakává na prázdno…

Příspěvek upraven 11.11.15 v 10:27

daduuja
1145 příspěvků 10.11.15 21:23

Vypadá jako Delicia od Tescomy.

Tady je o nich trošku - http://www.labuznik.cz/…ovovy-42798/

Já preferuji kovový :-)

Příspěvek upraven 10.11.15 v 21:26

casino
4488 příspěvků 10.11.15 20:41

@janalbc
Máte pravdu :mavam:
Já mám ten na dvě ruce a je na dvě věci… :cert: :mrgreen:

janalbc
1 příspěvek 10.11.15 12:24

Dobrý den, mohu se prosím zeptat, co je to za lis? Dělá hezké tvary a manipulace je s ním asi lepší, než s dřívějšímm strojkem. Odhaduji dle mačkání páčky jednou rukou. Ty kovové se musely jednou rukou držet a druhou mačkat páčka směrem dolu k plechu. Děkuji za odpověď, Jana :)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz