Recept Čajové pečivo (recept č.1 na linecké těsto do lisu -pro Agattu)

Pampeliska191 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Čajové pečivo (recept č.1 na linecké těsto do lisu -pro Agattu)

Postup

Utřete máslo s cukrem, přidejte vajíčka, sůl a vanilku. Přesijte mouku (do druhé mísy) a po částech ji přidávejte, dokud nedosáhnete měkkého a vláčného těsta. Vypracované těsto dejte do ledničky asi na hodinu uležet. Těsto ještě trochu vypracujte naplňte lis a na studený, nevymaštěný plech tvořte tvary sušenek. Pečte v předehřáté troubě na 200°C.- asi 10 minut.

Recept je z kategorií: Cukroví strojkové

Nahlásit recept

  • 17.06.04 vloženo
  • 40912x zobrazeno

Ingredience

  • 250 g másla nebo margarínu
  • 250 g cukru
  • 2 vajíčka
  • špetka soli
  • 500 g mouky
  • 1/2 kávové lžičky vanilkové esence

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

labuznik 21.9.10 17:57

Diskuse k receptu Čajové pečivo (recept č.1 na linecké těsto do lisu -pro Agattu)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Čajové pečivo (recept č.1 na linecké těsto do lisu -pro Agattu)

Zuzka1973
2374 příspěvků 10.11.15 21:33

Moc se mi nepovedl vyfotit :)

Zuzka1973
2374 příspěvků 10.11.15 21:24

@janalbc Mám podobný, vlastně téměř stejný, ale ten má trošku jinou rukojeť…
Mačká se sice jednou rukou, ale tou druhou stejně musím držet spodek :)
Funguje na principu pístu.
Krom těch tvarů na sušenky mám k tomu ještě i tu sadu špiček na zdobení.
Já ho kupovala cca v roce 1993 normálně v domácích potřebách, tehdy stál něco přes dvě stovky.
Sestra si ten samý jako já koupila kdesi na nějakém výprodeji a kamarádka ho má z nějakého katalogu, co sem tam najde ve schránce mezi letáky…
Když se s ním člověk naučí dělat a naučí se odhadnout správnou hustotu těsta, tak je to docela fajn, ale nejčastěji používám jen ty kytičky (druhá zleva dole) a pak ty oválky (druhý a třetí zprava).
Když se špatně odhadne konzistence těsta, jde to strašně ztuha a při mastnějším těstě se tvar stejně slije, takže je to pak fuk :D
Takže ve finále používám jen ty zdobící špičky a sušenky dělám stylem: "malou kuličku rozmáčknout vidličkou) :kytka:

EDIT:
Kdybych si měla znovu vybrat, tak kovový…
U toho plastového v případě tužšího těsta stejně nakonec dojde k opoužití obou rukou, protože ty zoubky ze slabého plíšku to neutáhnou a přecvakává na prázdno…

Příspěvek upraven 11.11.15 v 10:27

daduuja
1150 příspěvků 10.11.15 21:23

Vypadá jako Delicia od Tescomy.

Tady je o nich trošku - http://www.labuznik.cz/…ovovy-42798/

Já preferuji kovový :-)

Příspěvek upraven 10.11.15 v 21:26

casino
4497 příspěvků 10.11.15 20:41

@janalbc
Máte pravdu :mavam:
Já mám ten na dvě ruce a je na dvě věci… :cert: :mrgreen:

janalbc
1 příspěvek 10.11.15 12:24

Dobrý den, mohu se prosím zeptat, co je to za lis? Dělá hezké tvary a manipulace je s ním asi lepší, než s dřívějšímm strojkem. Odhaduji dle mačkání páčky jednou rukou. Ty kovové se musely jednou rukou držet a druhou mačkat páčka směrem dolu k plechu. Děkuji za odpověď, Jana :)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz