Recept Bulgur s fazolemi a čočkou z Libanonu - Maklhuta

babi Libanonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Na pánvi rozehřát 1 lžíci oleje a asi 4 minuty na něm osmažit maso ochucené pepřem a solí. Slít jakýkoliv tuk a dát stranou. Ve velkém kastrole přivést do varu červené a bílé fazole zalité vodou. Přikryté vařir asi 5 minut. Snížit teplotu na nízkou a vařit 45 minut před přidáním cizrny. Když jsou fazole za 1 1/4 hodiny vaření měkké, přidat čočku, cibuli a 1 lžíci oleje. Přivéct do varu, přikrýt, snížit teplotu a vařit dalších 15 minut. Přidat maso, bulgur a římský kmín a nechat zredukovat všechnu tekutinu (asi 15 minut). Ochutnat a popřípadě dochutit. Přendat na podávací mísu a nechat zchladnout na pokojovou teplotu. Avšak velice horký pokrm také chutná výborně. Může se pokapat trochou olivového oleje. P.S. Pokrm pochází z hor Libanonu. Je to směs masa, luštěnin a populární zeleniny. Může se na příklad použít i rýže. Někteří kuchaři používají qawrama, což je zavařený ochucený jehněčí tuk, který se používá v libanonské kuchyni. V Alžírsku se připravuje podobná Kahlhuta avšak trochu jiným způsobem

Recept je z kategorií: Luštěniny

Nahlásit recept

  • 27.03.07 vloženo
  • 9647x zobrazeno

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 2 lžíce extra panenského oleje
  • 220 g libového jehněčího, bez blan a tuku (kýta), na jemno nakrájené, nebo pomleté
  • sůl a pepř podle chuti
  • 110 g suchých přebraných a propraných červených fazolí
  • 110 g suchých přebraných a propraných bílých fazolí
  • 1.2 litry vody
  • 1 čtvrtlitrový hrnek uvařené a slité cizrny
  • 110 g suché hnědé čočky, přebrané a proprané
  • 1 velká cibule na drobno nakrájená
  • 110 g hrubého bulgur (č. 4), propraného a odkapaného
  • 2 lžičky pomletého římského kmínu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bulgur s fazolemi a čočkou z Libanonu - Maklhuta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz