Recept Bulgur s fazolemi a čočkou z Libanonu - Maklhuta

Libanonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na pánvi rozehřát 1 lžíci oleje a asi 4 minuty na něm osmažit maso ochucené pepřem a solí. Slít jakýkoliv tuk a dát stranou. Ve velkém kastrole přivést do varu červené a bílé fazole zalité vodou. Přikryté vařir asi 5 minut. Snížit teplotu na nízkou a vařit 45 minut před přidáním cizrny. Když jsou fazole za 1 1/4 hodiny vaření měkké, přidat čočku, cibuli a 1 lžíci oleje. Přivéct do varu, přikrýt, snížit teplotu a vařit dalších 15 minut. Přidat maso, bulgur a římský kmín a nechat zredukovat všechnu tekutinu (asi 15 minut). Ochutnat a popřípadě dochutit. Přendat na podávací mísu a nechat zchladnout na pokojovou teplotu. Avšak velice horký pokrm také chutná výborně. Může se pokapat trochou olivového oleje. P.S. Pokrm pochází z hor Libanonu. Je to směs masa, luštěnin a populární zeleniny. Může se na příklad použít i rýže. Někteří kuchaři používají qawrama, což je zavařený ochucený jehněčí tuk, který se používá v libanonské kuchyni. V Alžírsku se připravuje podobná Kahlhuta avšak trochu jiným způsobem

Recept je z kategorií: Luštěniny

Nahlásit recept

  • 27.03.07 vloženo
  • 8964x zobrazeno

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 2 lžíce extra panenského oleje
  • 220 g libového jehněčího, bez blan a tuku (kýta), na jemno nakrájené, nebo pomleté
  • sůl a pepř podle chuti
  • 110 g suchých přebraných a propraných červených fazolí
  • 110 g suchých přebraných a propraných bílých fazolí
  • 1.2 litry vody
  • 1 čtvrtlitrový hrnek uvařené a slité cizrny
  • 110 g suché hnědé čočky, přebrané a proprané
  • 1 velká cibule na drobno nakrájená
  • 110 g hrubého bulgur (č. 4), propraného a odkapaného
  • 2 lžičky pomletého římského kmínu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bulgur s fazolemi a čočkou z Libanonu - Maklhuta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Jahodový pohár Jahodový pohár
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz