Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky (asi 2x2x2 cm), osolíme, opepříme, případně posypeme svou oblíbenou kořenící směsí, zalijeme trochou oleje tak, aby se maso obalilo. Necháme chvilku odležet. Mezitím uvaříme brokolici. Neměla by se rozpadat, ale zůstat pevná. Pro barvu ji zakapeme citrónovou šťávou. Uvaříme vajíčka, pokud jsme to ještě neudělali. Maso opečeme na rozpálené suché pánvi, olej připávat nemusíme, již ho máme na mase. Po vychladnutí všech surovin smícháme růžičky brokolice, vejce pokrájená na osminky a maso. Nemísíme moc důkladně, aby vajíčka nevytvořila neestetické hrudky na ostatních surovinách. Zalijeme zálivkou připravenou ze šlehačky, česneku, dijonské hořčice a soli. Nejlepší je k tomuto účelu použít šroubovací zavařovací sklenici, ve které vše protřepeme. Nešejkrujeme příliš intenzívně, šlehačka má silnou tendenci houstnout! :).
Recept je z kategorií: Různé saláty
bílé pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Brokolicový salát s kuřecím masem a vejci natvrdo
to je to moje čtení receptů
možná jsem dyslektik
Měj se 
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Danduš, a není to jedno…?
Hlavně, že Vám chutnalo, na postupu v tomto případě až tolik nezáleží, jde tady o onu výbornou kombinaci brokolice, kuřátčího masíčka, šlehačky, tvrdých vajec a hořčice z Dijonu..
Teplé je lepší, souhlasím!
tak jsem za vola
, já dala olej i do zálivky, asi půl deci a
šlehačky míň než dvě, maso jsem orestovala na suché pánvi a pak s tím
výpekem a zálivkou, tedy rozmixovala jsem do ní ještě kousek košťálu,
nalila na kolena, promíchala a až pak přidala vejce, bylo to opravdu moc
dobré a vůbec ne mastné
, měli jsme ho teplý, mistička zbyla, ale
studený už nebyl ono
Dobrou .-)
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Blani, tak ten mám už dávno ve svých „oblíbených“, ale ještě jsem nezkusila. Dík za připomínku! B.
Jinak tady je fajn způsob na přípravu brokolice, vyzkoušela jsem a osvědčilo se
.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
A ještě - jsem ráda, že Dandulka recept vytáhla, mám toto jídlo moc ráda a nakonec i celá moje (i širší) rodina a připadalo mi, že se setkal s nezaslouženým nezájmem
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
nenene… Olej nepřijde do zálivky, jen na maso, které potom opečeme. Zálivka se dělá jen ze šlehačky, strouhaného česneku, hořčice a soli. Čauky B.
myslela jsem olej ke šlehačce, vyrozumněla jsem to tak z Dandina příspěvku, ale ty ho asi dáváš jen na maso a ne do šlehačky
. Jinak už se na to těším. B.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
s tím olejem prostě tak nějak přiměřeně, aby byl všude kolem masa. Já to dělám tak, že si do plastového uzávěru v oleji propíchnu dírku tlustou špízovou jehlou (nakonec ji tam mám vždycky) a pak zalévám a míchám, dokud není maso obalené… Podle citu…
Ta dírka v zátce je dobrá i na saláty, kropení masa v pekáči apod. Pa B.
A nechte si chutnat, je to mňaminka
mám dotaz, kolik asi toho oleje je potřeba? B.
Spíš líná…:-)
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
já to jednou protřepávala v zavařovačce tak dlouho, že jsem zálivku na salát nevylila, ale musela jsem ji vybírat stěrkou na těsto… Tak proto ta moje poznámka.
Ale máš pravdu, zase tolik na škodu to nebylo, vlastně si teď uvědomuji, že je to nějak lepší… Jsi geniální, co si budeme povídat…
teď jsem ještě koukala na recept a píšeš - nešejkrujeme příliš -, já všechny ingredience nalila do nádoby, přidala celé stroužky česneku a zpracovala tyčovým mixérem, šlehačka s olejem zhoustla a vytvořila nádhernou ulpívající omáčku, bylo to bóóóží
Měj se 
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
zapomněla jsem to napsat do receptu, ale pravda je, že jsem to také občas promíchala s těstovinami. Tak to jde zatepla i zastudena. Tak jsem ráda, že chutnalo.
místo pečiva jsem všechno smíchala s kolínkama a lituji, že jsem neuvařila celý pytel
, dík za velice dobrou večeři 