Recept Bramborové populární teplé, nebo studené smažené "Koutlet"

babi Turecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bramborové populární teplé, nebo studené smažené

Postup

Dobře našlehat vejce s petrželkou, solí, pepřem a cibulí. Uvařit brambory do měkka, slít je a nechat vystydnout. Nastrouhat je na hrubém struhadle a přidat k vejcím společně s masem. Dobře vše promíchat. Vzít hrst míšeniny, vytvořit kouli a tu obalit ve strouhance. Z koule vytvarovat stejnoramenné 13cm trojůhelníky (pomáhám si stranou nože). Znovu je obalit ve srouhance. Rozehřát olej na pánvi a osmažit ¨Koutlety¨na středním ohni po 8-12min. do zlatova. Sem tam je obracet. Osušit je na ubrousku. Podávat je horké, nebo studené ozdobené mátou s Pitta chlebem a salátem (používám Jogurtový ¨Cacik¨z Labužníka). TIP: ¨Koutlet¨ se mohou připravit na olejem potřeném zahradním grilu. Pita chleba se také může ogrilovat.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 29.07.03 vloženo
  • 8688x zobrazeno

Ingredience

  • Na 12-15 koutlet
  • 3 vejce
  • 1 cibule nastrouhná
  • 2 lžíce posekané petrželky
  • 450g olejnatých brambor, oloupaných
  • 450g na jemno pomletého skopového masa
  • (může být vepřové, nebo hovězí, ale není to tradiční)
  • 120g strouhanky
  • sůl a pepř
  • olej na smažení
  • čerstvá máta na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborové populární teplé, nebo studené smažené "Koutlet"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bramborové populární teplé, nebo studené smažené "Koutlet"

jana2_02
49 příspěvků 8.8.03 21:00
Zkusila jsem - vyborny

I nas velice narocny stravnik sesnactilety americky teeneger / ten kdo ma doma neco podobneho, vi ocem mluvim/jenom sedel a delaly se mu boule za usima.
Trochu jsem musela zmenit skladbu masa podle toho co bylo k dispozici. Pouzila jsem pul libovejsiho veproveho a pul jemne uzene veprove kyty. Perfektni, studene i teple.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz