Recept Bramborová kaše po německu

(Hodnoceno 1x) bedla Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Bramborová kaše po německu

Postup

Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě s přidáním kmínu (dávám do nádobky na vylouhování čaje), vaříme 20 - 25 min. Horké brambory rozšťoucháme. Mléko, smetanu a máslo ohřejeme a postupně zašleháváme do vznikající kaše. Dobře osolíme, maličko okořeníme muškátovým oříškem a přidáme na kostičky vyškvařenou slaninu a nadrobno pokrájenou cibulovou nať. Místo cibulové natě můžeme přidat spařený drobně pokrájený pórek.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 19.07.05 vloženo
  • 8421x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod.

Ingredience

  • 1 kg moučnatých brambor
  • 125 ml mléka
  • 125 ml smetany
  • 25 g změklého másla
  • mírně strouhaného muškátového oříšku
  • 250 g libové anglické slaniny
  • ze 2 mladých cibulí pokrájená nať.

Doporučená příloha

  • kuřecí řízečky, kapustové karbanátky, atd.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 15.1.21 21:21

Kašu som pripravila s maličkou zmenou v postupe. Cibuľu som krátko osmažila na masle, zaliala mliekom a smotanou a priviedla do varu. Touto zmesou som zaliala mierne rozmačkané uvarené zemiaky a rozmixovala metličkovým mixérom. Pridala som slaninu a znova pomixovala. Kmín pridávam vždy drvený a tak som urobila aj teraz. Chutná kaša.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Bramborová kaše po německu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bramborová kaše po německu

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Bramborová kaše po německu

Zdravím, do kaše přijdou skutečně jen škvarky, zdá-li se ti to příliš, tak trochu uber. Je skutečně moc dobrá.

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Bramborová kaše po německu

tej slaniny je celkom dosť, masť z nej vytopená tiež do zemiakov, alebo len vyškvarené škvarky?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz