Recept Bramborová kaše s houbami

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bramborová kaše s houbami

Postup

Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Rozmačkáme a s horkým mlékem (nebo smetanou) a máslem vyšleháme nepříliš řídkou kaši.
Než se uvaří brambory, rozehřejeme olej, zpěníme na něm najemno posekanou cibuli a česnek, po chvilce přidáme na malé kostičky nakrájenou syrovou mrkev a po orestování i houby s částí vody, ve které se máčely. Nyní můžeme přidat bujonovou kostku. Dochutíme solí a pepřem a dusíme doměkka. Pokud by se voda vyvařila, podlejeme. Na konci by mělo ve směsi zůstat trochu tekutiny.
Do hotové bramborové kaše vmícháme houbovou směs. Podáváme horké, posypané strouhaným sýrem.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla



Nahlásit recept

  • 21.10.07 vloženo
  • 4643x zobrazeno

Ingredience

  • brambory
  • máslo
  • sůl
  • mléko nebo smetana
  • olivový olej
  • cibule
  • česnek
  • mrkev
  • sušené houby předem namočené a posekané
  • kostka hovězího bujonu (nemusí být)
  • tvrdý sýr nastrouhaný

Doporučená příloha

  • salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 12.01.15 13:24

Houby jsem zapomněla vyndat z mrazáku, tak jsem dala žampiony.
Na sádle se lžící škvarečků jsem opekla dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, okořenila pepřem, kmínem, česnekem a libečkem, přidala na plátky nakrájené žampiony, osmahla, trochu svlažila uzeným vývarem z kolena, brambory rozšťouchala s máslem (bez mléka) a smíchala s houbovou směsí a pokrájenou zelenou petrželkou. V zapékací míse pokladla plátečky másla a nastrouhanou uzenou scamorzou a pekla, až se sýr roztavil, rozvoněl a zezlátnul :-) K tomu plátky uzeného kolena, okurka a nakládané cibulky.
Dát plátky masa do pekáčku, navrch tuto ochucenou kaši, vynaleznu nový Shepherd's pie :-)
Birkano, dík za objevení receptu :-)

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

birkana 30.12.14 17:01

Vynechala jsem mrkev a bujón. Hromádky kaše s houbami jsem nakonec krátce zapekla v troubě (do zaschnutí povrchu a jemného zahnědnutí špiček. Nakonec jsem posypala hrubě strouhanými sýry (čedar, grana padano a ementál – od každého druhu na 3 hromádky kaše) a ještě je nechala v teplé troubě rozpustit. Servírovala jsem posypané směsí sekané natě celeru a tymiánu. Měli jsme jako bezmasou teplou odpolední svačinku. Bez zeleninového salátu, neb masožravec si otevřel višňový kompot :lol: . Opravdu jsme si pochutnali :palec: :palec: :palec: . Příště prý mám ušťouchat brkaši alespoň ze 2 kg brambor :evil: .

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Bramborová kaše s houbami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek


 
daduuja
1140 příspěvků 30.12.14 17:03

Birkano, dobrý tip :-)
Dojde na ni po svátkách :mavam:

Vložit nový komentář


Dnes doporučujeme: Králičí roláda na víně





Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz