Recept Bramborový salát z Německa

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Bramborový salát z Německa

Postup

Studené uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, vložíme do mísy. Ze stejných dílů oleje a octa, špetky cukru a mletého pepře v šejkru vytoříme zálivku. Pokrájené brambory posypeme jemně nakrájenou cibulí, může být i červená, jemně pokrájenou petrželkou a menšími snítkami kopru. Přidáme zálivku a dáme do lednice na 2 hodinky proležet. Po hodině jemně dvěma špachtličkami bramborový salát otočíme. Na talíři zdobíme kousky slanečka a kyselou okurkou nakrájenou na jemné oválky.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 12.11.07 vloženo
  • 22082x zobrazeno

Ingredience

  • Brambory vařené ve slupce
  • ocet
  • kvalitní olej
  • špetka moučkového cukru
  • mletý černý pepř
  • 1 středně velká cibule
  • zelená petrželka
  • kopr
  • slaneček
  • kyselá okurka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bramborový salát z Německa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bramborový salát z Německa

twixik
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa

Tak milá Bedlo, tento salát si ukládám do oblíbených nejen kvůli tomu, že jsem ho
ještě nikdy nezkusila a připadá mi zajímavý, ale i kvůli mnoha ohlasům. Hlavně
Milan mě pobavil a taky s ním a ostatními souhlasím. Tolerance a velkorysost jsou úžasné vlastnosti a já tvrdím, že lidé, kteří mají rádi vaření a dobré jídlo, jsou jimi
obdařeni. Bedlo, Bono, Milane, Teo i vy ostatní (promiňte mi, že všechny nejmenuju), ráda čtu vaše recepty a vždycly se těším na nové komentáře.
Krásný večer všem.Helena-Twixík

darfa
9 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa-rodolpho

Tento salát není určen, pro každého. Údajně podlé mé babičky vznikl při vítězném ústupu vojsk ve 20°c mrazech. V nouzi si i pes… Protože vyvážená německá kuchyně, používající s oblibou ajntopf ?!
nevím jestli jsem to napsala správně, je světoznámě proslulá svými netradičními recepty. Proto neodsuzuji Muchacho , a nevím co má proti německému zelí s langustama. Mohlo to dopadnout ještě i daleko víc jinak.
Díky bedlinko, jen tak dál

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa a trados a Archie Goodwin

Nero Wolfe je detektiv;
Fritz Brenner je kuchař;
Archie Goodwin je také detektiv - a tajemník či spolupracovník detektiva Nero Wolfe; a také vlastně vypravěč jeho příběhů (je to psáno v ich-formě´)… ačkoli se tváří, že jídlu nerozumí, tak mu vlastně rozumí dost hodně…;
autorem jejich příběhů je Rex Stout;
i když detektivky nijak moc nečtu, tak tyto rozhodně čtu rád (nejen kvůli chytrým zápletkám a pěknému jazyku, ale ovšem také kvůli té labužnické´ poloze - škoda, že autor u mnoha zmíněných receptů nepíše poměry ingrediencí - hned bych si to zkusil); a kdo nechce číst knihy, je možné se podívat třeba na Kuchařku Nero Wolfa " TARGET = _new , kde je mnoho dalších odkazů (které - upřímně řečeno - ani neznám, takže se k nim nemohu odpovědně vyjádřit)…
Každopádně jsem rád, že salát, který dala bedla na ´Labužníka, Ti zachutnal… mně také…
JINAK: Někteří se již odvážili inspirovat se podle knih o Nero Wolfovi; třeba
marmelada
TARGET = _new nebo **zase marmelada ** TARGET = _new , i když v tomto případě bych já nejspíše souhlasil s variantou, kterou uvařil Fritz Brenner – tedy nikoli šalvějové listy, ale estragon… ostatně i Archie Goodwin se domníval, že je tato varianta rozhodně poživatelná…

trados
12 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa - bedlo

sice nevím, kdo je Archie Goodwin, ale ten tvůj salát se určitě dá jíst!

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa

Zkusil jsem - a musím říci, že „jíst se to dá“ (když tuto větu říkal Archie Goodwin, odchovaný kuchyní Nero Wolfa a Fritze Brennera, tak to znamenalo pochvalu!)…

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa

Na mě tento recept díky kombinaci brambory, naložená ryba, kopr působí spíš švédsky než německy. Tím nechci říct, že bych chtěla zpochybňovat zemi původu, jen to, že jsem pár podobných pochoutek už jedla a moc mi chutnalo…
A na tuhle se neskutečně těším !!

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa

a my javánské řízky od podskalačky, měj se hezky :-)

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa

Dando, není zač. My máme zítra škubánky naslano se sladkým mlékem. Pěkný zbytek večera.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa - Bedlo :-)

dnes jsem ho dojídala k večeři, z lednice, studený.....díky ti :-))

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa

Milane … zkus a budeš překvapen. Už jsi někdy jedl teplý bramborový salát? Tak k tomu jsem měla také slanečky a nic se mně nestalo. Nebo jsem si v Berlíně dala bramborovou kaši s uzeným masem a k tomu kopec červeného zelí. Mimochodem to jsem nečekala, ale co … zvládla jsem to s úsměvem. Tak ať chutná …pěkný večer.

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa

„Nesouhlasím s vámi, ale do smrti budu hájit vaše právo říkat to“… [François-Marie Arouet (Voltaire)]… I proto se domnívám, že KAŽDÝ recept má právo zde být; každý má právo, aby se mu nějaký recept zamlouval či nezamlouval… a není třeba odcházet „obrovsky znechucen“ či se vztekat, když si přečteme „cosi o trojích bramborách“… jen tak mimochodem, gourmet si umí vychutnávat právě ty jemné, téměř nepostřehnutelné rozdíly v chutích… Tím samozřejmě nechci říci, že můj recept o trojích bramborách je správný - třeba je to pro mnohé neskutečně hnusné jídlo a to plně respektuji. Ale na druhou stranu – znám několik lidí, kterým to chutnalo právě pro ty nejjemnější odlišnosti… prostě, jsme každý jiný. Já se nad recepty nevztekám, ale hledám v nich povzbuzení… tedy v receptech, nikoli v komentářích…
PS: bedlo, ač německá kuchyně není moje ´první liga´, tak to tedy najust zkusím!!!

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa - dando ... díky

a že jsi to udělala náramně. Já ani nemůžu psát, co nemám ráda. Pěkný večer. A ty slanečky už mám v lednici.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa - Bedlo :-)

a protože mám slanečky ráda a brambory s cibulí a koprem taky, vyzkoušela jsem a prohlašuji, že se všechno k sobě báječně hodí :-)
Na druhou stranu chápu muchachovo rozhořčení, protože kombinace langusty a konzervy zelí ( a že mi německé zelí nechutná, br ) musela být pro otrlé, jen jsem nepochopila, proč svůj názor umístil sem? :-))

rodolpho
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa

Moje babička mi o tom vyprávěla, avšak to nikdy nepřipravovala tudíž ani nepředkládala na talíři , nebo v ES šálku. Říkala tomu " zákopové jídlo". Ještě prý se vařily kopřivy a nejrůznější byliny i plevel. Říkávala, že hlad a bída je mocnější než cokoli jiného. Snad se nás to už nedotkne

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa - Aničko

Aničko, jsem si jistá, že tak jak jsi to dobře myslela, tak to i ostatní pochopili. Napsala jsi to úplně srozumitelně.
Pěkný den Tobě a všem přeje
Sylvie

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát..., Bedla,

veľmi by ma mrzelo, ak by Bedla alebo niekto iný mal dojem, že ja som svojím príspevkom útočila na ňu. Ja som naopak, videla tu útok na jej osobu. A tie slovenské a české povahy sú podobné v tom, že sme hádaví, netolerantní, niekto začne a spustí sa lavína. A potom to už vôbec nie je o recepte.
Celé je to „hluboké nedorozumění“, čo ma fakt mrzí, samozrejme, môžeš mi veriť a nemusíš. Želám Ti príjemný deň, ktorý som Ti úprimne želala aj minule…
A.

heja
312 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa, Bedlo,

V mé anglické kuchařce přidávají do tohoto salátu (German Salad) ještě 2 jablka a uvařená vejce. Také to nemusí být špatná kombinace.

Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa

Když už jsme se tak hezky rozpovídali, nevíte někdo recept na švédský bramborový salát za tepla? Je tam rozkrájené syrové kysané zelí, brambory a vše je polité rozškvařenou slaninou, mám ten dojem, že tam je ještě cibule a možná matjesy? Kdysi mi hrozně chutnal a dělávala jsem ho, ale teď už dlouho ne a trochu jsem pozapomněla recept.

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa-Sylvi

:-)) jasně, že ne, příjímám cokoliv…hezké odpoledne, ahojky

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa - Teo

:-))Já nevím, jestli mám napsat pravdu. Tak tedy pozitivně, ale nebudeš se zlobit, že ne?

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa- Sylvi:-)

A negativně nebo pozitivně:-))

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa - Teo

Ahoj Teo, dnes jsem zrovna na Tebe myslela. To je ale náhodička. :-))

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa

Tak, až dnes jsem si přečetla tu lavinu, co se spustila.:-)
Bedlo: děkuji za „paní teo“, hned jsem měla lepší náladu :-))), ale já bych to nechala při starém, OK?:-)) Moje kritika se vůbec netýkala tohoto receptu, uvedla jsem jen typově recepty, které si myslím, že je zbytečné psát jako nové, ale stačí udělat poznámku do komentářů ke stávajícím. Ten salát je výborný, dělám podobný, ale ne se slanečkem, nějak jsem ho už dlouho neviděla, používám sledě v oleji a kopřík k tomu - výborná kombinace.
A to, že mi vadí opisování receptů z novin a kuchařek bez vyzkoušení? Mockrát jsem naletěla, ne všechny publikované recepty jsou dobré, některé jsou přímo nerealizovatelné. Tak už prostě nevěřím..
A proč rozumím muchacho? Protože je to impulsivní člověk a já někdy taky:-)Občas také " odcházím" a zase se vracím. Ale to už jsem psala. Použil ostřejší výraz, pravda, ale za to ho není třeba odsuzovat. Naopak podpořit.
Také souhlasím s Jandulou, tam bude hodně zakopaný pes.
No a hodně se také mluví o toleranci, myslím, že ta největší tolerance je vyslechnout názor druhého bez zbytečných emocí, příjmout kritiku, ať už je jakákoli, každá je dobrá, pozitivní i negativní. Z obou se můžeme poučit a čerpat pro dny příští. Pro mne je důležitější ta negativní, ta totiž bývá pravdivá…
Teď jsem se vypsala asi na měsíc:-)))..... mějte se krásně a hlavně pište svoje kulinářské nápady a zkušenosti. Hezký den. Tea.

anickav
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa,Bedla!

A ja som si práve hovorila, že je tu už dávno divný kľud…
Viem, že tu by sme mali rozoberať recept, ale nedá mi nekonštatovať, že česká a slovenská nátura sú v podstate rovnaké… Želám Ti príjemný deň!
A.

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa

Tak a ja ho vcera vyzkousela a i s tim slaneckem a vsem nam chutnal:-) Ocet jsem pouzila jablecny, olej olivovy (ale radeji bych tam videla kvalitni slunecnicovy, ten nam ovsem bohuzel dosel). S cervenou cibuli navic salat pekne vypada. Bedlo, dekuji za recept a preji pekny den.

Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa

Jenom malé připomenutí - skandinávské kuchyně mají jako takovou docela stálou kombinaci - brambory, ryba, kopr - a podle mě je to kombinace výborná, dokonce v té sladkokyselé úpravě. Tak oč jde?

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa

Ále to je smutné čtení, lidičky klídek, vždyť je to jen salát a může být moc DOBRÝ, já jej určitě vyzkouším… díky „bedli“ a všem bez pardónu…„nejde o život tak jde..... "o“ … a všem přeji jen :-))))))))))

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa-Dandi,

moje řeč, úplně se mi sbíhají sliny..
Mimochodem, dnes jsem v Boleslavi koukala jak blázen na ten sníh a zimu - to v Praze nemáme a není to tak daleko…:-)
O Skalsku nemluvě, tam je „Sibiř“ :-)

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa - Bedlo :-)

to mi připomnělo - ráda jíšku?…hm, to já radši frťana :-)), no jo, ani řezníci nejsou jako řezníci :-)))
A salát zkusím, protože brambory a ty dobré uzené slanečkové filety v oleji půjdou k sobě jedna báseň :-)) Měj se a krk zase za 14 dní, už jsem poučená, dík :-))

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa ...

děkuji všem zdravého rozumu, kteří se vyjádřili v tom smyslu, že nejsme všichni z jednoho těsta. Jeden rád vdolky… druhý holky, nebudete se jistě zlobit, že nejmenuji, ale kdo tam určitě nepatří … ví sám, protože jich zaplať pán Bůh moc není. Moje maminka milovala krásně hnědou teplou zápražku, zasypanou moučkovým cukrem … a jedla ji po lžičkách, aby dlouho vydržela. Já jsem jí chápala … pracovala v Řeznictví.
Přeji pěkný večer.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa

Ještě jsem chtěla napsat, že souhlasím s Jandulkou, podle Bedliných receptů jsem již mnohokrát vařila (i před svojí registrací, kdy jsem nemohla napsat pochvalný komentář) a vždy s velkým úspěchem.
Na druhou stranu ani na těstovinách a nejrůznějších úpravách kuřete neshledávám nic špatného. A recepty, které mě už podle názvu nezajímají (vnitřnosti, hrách, zvěřina) prostě neotvírám a nečtu…:-). Nahoře uvedený k nim ale rozhodně nepatří…:-)

Martifulka
66 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa - milá bedlo,

na Tvou podporu musím po pravdě říci, že tenhle salát je moc dobrý. Moje babička ho občas dělává a máme ho moc rádi. Se slanečkem jsme ho ještě neměli, ale určitě to vyzkouším. Mimo jiné je to výborná varianta klasického českého bramborového salátu např. pro žlučníkáře… Takže jen tak dál :-) Asi si ten salátek zase u babičky „objednám“. Díky za připomenutí - snad jen na okraj - my krájíme brambory na kostičky jako u klasického bramborového salátu a je to též moc dobré. Hezký večer, M. PS: Souhlasím s těmi labužníky, kteří říkají, že ne všechny recepty musí všem lahodit, ale to je přece úplně normální a navíc by život v opačném případě byl nuda!

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa

Vzpomínáte na Muchachovy Pečené veverky, vrabečky a medvědí tlapy?
Také jsme to vzali v pohodě, i když předpokládám, že to rozhodně nikdo nevařil a nejspíš ani nebude …:-) Ovšem nikdo neodcházel „obrovsky znechucen“… :-))))

Papaja
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa

Moje babička dělávala podobný salát na Štědrý den, ale já už to znám jen z vyprávění. S malou obměnou by to mohl být i recept na „ruský“ způsob.

Každý máme své chutě, oblíbené recepty a tím i okruh Labužníků, kteří píší podle „mého gusta“. Tak trochu staročeské a ve své (někdy) jednoduchosti krásné recepty prostě Bedla píše a je to tak dobře. Jolana má své arabské, marianne má své řecké, MI-LAN své patizony. Je to někdy velmi poučné, zajímavé a příjemné vystoupení z (cituji): „…z těstovin a kuřete na tisícerý způsob…“ (mimochodem - velmi trefné označení). Někdy i velmi překvapující, ale o tom je přece tento web.

Tohle už snad pochopí i ten, který by snad byl něčím zděšen…

P. :-)

emem
46 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa

Já bych si naopak té možnosti napsat svůj názor a současně vědět, že na druhé straně mě někdo tolerantní vyslechne, moc vážila! Pestrost je v životě potřeba a nové chutě a recepty sem patří, protože to je na vaření to prima dobrodružství. To celé teď - jak to po sobě čtu - zní strašně mentorsky, ale ještě stále si pamatuji „diktát jednoho názoru“ a doufejme, že již nikdy více! Ani na Labužníkovi. Mějte se a toleranci zdar.

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa

Já jsem si vždycky v Německu pochutnala, ale naši se divili, jaká jídla jsem zkonzumovala. Všechny nám nepochopitelné kombinace se mi v této zemi zamlouvají.

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa

Ja tenhle salat delam a chutna mi a s chuti si dam i jina jidla nemecke kuchyne, presto se tedy dovoluji povazovat za velkeho mlsouna:-) Pravda slanecka do nej nedavam, ale urcite to zkusim. Ted jsem sehnala takovy velky kbelicek slanecku v Tescu, tak to se na to bude hodit.
Mam radeji, kdyz lide hodnoti recepty az po ochutnani. Bedla tu ma spoustu skvelych receptu a nemyslim si, ze je nutne ji (a nejen ji) urazet.

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa - :-)))

Napadlo mě, jak nás mučí Muchacho těmi našimi nechutnými jídly. Všechno sníst, do posledního drobečku a nakonec každý plechovku kyselého zelí. Pak bychom chodili poďobaní jak Louis de Funés.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa

Dobrý den všem,
nemám ráda debaty o ničem, ale dnes se pochlapím. Je každého rozhodnutí tak jak píše Milan i Bona co bude konzumovat. Také míjím spoustu receptů, které mé chuťové buňky nenaladí, i toto se tu v dřívějších dobách probíralo, kdy jedinci pod receptem psaly, že se po...... . Povzneste se, i ten který recept si svého strávníka najde, proboha to třísknu Kuchařkou, protože 50 receptů je pro mě jedlých a zbytek ne? Jinak ještě k tomuto receptu. Je hodně starý a dělávala ho maminka mé tchýňky, taktéž jsem ho osobně chutnala. Samozřejmě jsem k němu řízky nejedla, a kdyby tak co? Hodně Vám to vadí paní teo?
Přeji všem pěkný den

Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa

Muchacho, Ty jsi vždycky takový impulsivní. Když jsem četla Tvůj komentář, tak jsem si vzpoměla na „Křidýlko nebo stehýnko“ s Funesem. Osobně si myslím, že podezírat Bedlu z nechutných receptů je blbost, ona je skutečně výborná kuchařka, řadu receptů od ní jsem vyzkoušela a ani jeden nebyl špatný. Ale na druhé straně, domnívám se, že nástup nové generace na tento web svědčí o něčem jiném - o takovém malém úpadku vkusu ve stravování obecně. Jen malé procento mladých má představu o tom, co je opravdu dobré a jak to připravit. Většinou oscilují mezi některými extrémně „zdravými“ směry a fastfoody. Jejich domácí kuchyně směřuje většinou k těstovinám a kuřeti na tisícerý způsob, ale v podstatě stále na jedno brdo. A to je asi ta základní potíž.

Labužník janat02
33 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa

Není to z pořadu Kluci v akci?

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa

Nu, netvrdím, že „Bramborový salát z Německa“ by byla zrovna moje první liga v chutích, ale na druhou stranu bych ho klidně zkusil - špatné to být rozhodně nemusí; bedla napsala, to, o čem se domnívala, že je zajímavé - a proč být proti tomu jenom proto, že to nepřipadá zajímavé někomu jinému. Každopádně si tento recept RÁD přečtu; jako ostatně každý recept. Není receptu na „Labužníku“, kvůli kterému bych „Labužníka“ opustil (jsou tady recepty, které bych dokonce já nejedl; i Ty si však čtu rád - to, co vysloveně nesedí mně, může naopak vysloveně vyhovovat někomu jinému - a proč ne?)… Pokud mě někdy napadne, že bych „Labužníka“ opustil, tak to rozhodně nejsou recepty… naopak jsou to až přehnaně expresivně (bohužel směrem k útočnosti) pojaté komentáře… proč? To se již budou lidé přít a vztekat i kvůli rozdílným jídlům? Skutečně už jsme tak daleko…? My lidé…? Vždyť u jídel je přece docela dobrá svoboda volby - prostě nejíst to, co mně osobně nechutná - a nechat jíst toho druhého, co chutná jemu… možná, že i to je kreativita (či její součást). I ´nekreativní´ recept má právo na existenci - neboť míra jeho ´kreativnosti´ je věc poměrně značně relativní… Nebo se mýlím? Jsem tak hloupý a naivní? Nu, možná že ano… Měl bych se nad sebou zamyslet…

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa

Boni, já s Tebou naprosto souhlasím, každý má právo výběru, právo na inspiraci, ale je tady tolik nádherných receptů…to je inspirace!! Ale v poslední době obecně „labužník“ ztrácí na kreativnosti. Všechno se opakuje, recepty se opisují odkudsi, aniž byly vyzkoušeny, to zase vadí mě a moc, do toho MOP (mrkev, ocet, patizon) a teď zrovna přemýšlím, kde se asi koupí takový slaneček, to bych ráda věděla:-))Papa a měj se.:))

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa

Teo, každý si přece může vybrat…a o tom to je. Někoho může i zajímavě zkombinovaná obložená houska (předesílám, že to není můj recept a ani ho neznám) nebo tři druhy brambor na jednom talíři inspirovat k dalším kulinářským pokusům…
Mně spíše vadí neplodné opakování identických receptů (a také jsem svoji chybu v tomto směru, jak doufám, napravila).
Tyto stránky jsou, domnívám se, výjimečné a kvůli receptu, který mi nesedí, nemá smysl je zavrhovat…
Mějme se hezky.. B.

tea63
935 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa- muchacho:-))

já Ti moc dobře rozumím, ale odcházet nemusíš.:-) Já to chci udělat každý den, protože některé slovní a " recepisní" labužnické výplody mi krátí můj volný, drahocený čas. Stránky se mi někdy pomalu otáčí a to je k vzteku, když si pak přečtu cosi o trojích bramborách nebo o obložené housce, dušené zelenině s vařenou rýží…ale vždycky se vrátím a to je dobře. Mám z toho radost. Tak honem, ať už jsi zase zpátky!..........:-))))

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa-Muchacho,

pravděpodobně jsi už odešel, ale já na tomto salátu neshledávám nic znechucujícího, právě naopak, láká k vyzkoušení.
A už vůbec nevím, jak to souvisí s langustami kombinovanými s kyselým zelím… Německé chutě jsou, pravda, někdy pro nás nepochopitelné - vím, o čem mluvím, na „vejšce“ jsem brigádničila jako servírka - ale myslím, že to není případ tohoto salátu.
Tak se vrať … :-)))

Muchacho
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa

Snad jen kvůli tomuto jsem se zase nechal zaregistrovat.
Děsné šílené !
Vzpomínám, jak někde mi telefonoval známý Němec, že má langusty, jestli bych mu mu je nepřijel připravit. Dal jsem si záležet aby všechny ingredience byly vyvážené aby nic nepřevažovalo, aby se zvýraznila přirozená výtečná chuť langust. OK. Když jsme zasedli ke stolu aby se hodovalo, šel a otevřel KONZERVU KYSELÉHO ZELÍ. Dál netřeba komentáře.
Odcházím obrovsky znechucen z Labužníka. M

Muchacho
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Bramborový salát z Německa
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz