Recept Bouillabaisse de Poulet - pokrm dvojího použití
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Rozehřát olej na pánvi a osmažit na něm cibuli a česnek po 5min. Sem tam zamíchat. Přidat kuře, bouquet garni a rajčata. Smažit vse po 4min. Přidat vývar, víno, vodu, šafrán, pastys, kajánský pepř, sůl a pepř. Zvýšit teplotu a přivéct vše do varu. Snížit teplotu na střední a vše vařit po 25min. Potřít plátky bagety aïoli majonézou a poskládat tak tři do každé individuální polévkové misky. Zalít je polévkou z kuřete. Pro další chod podávat kuře s rýží a také ho zalít trochou polévky.
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
- 17.09.03 vloženo
- 6572x zobrazeno
Počet porcí
- 6 porcí
Ingredience
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 cibule na jemné plátky nakrájená
- 3 stroužky česneku, utřené
- 5 konzervovaných, nebo čerstvých soudkových rajčat, posekaných
- 1 kuře nakrájené na porce
- bouquet garni (tymián, bobkový list a 10 snítek petrželky svázané do kytičky)
- 500ml kuřecího, nebo zeleninového vývaru
- 250ml vody
- 250ml suchého bílého vína
- 2 špetky šafránu, rozdrceného
- 1 lžíčka pastis (Pernod, nebo Ricard), nebo něco podobného
- 1 špetka kayánského pepře
- mořská sůl a čerstvě pomletý pepř
- Aïoli majonéza (recept je na Labužníku)
- 1 bageta nakrájená na plátky a ty trochu ogrilované
- uvařená rýže
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Bouillabaisse de Poulet - pokrm dvojího použití
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Bouillabaisse de Poulet - pokrm dvojího použití