Recept Bílé Octoberfest klobásky z Mnichova-domácí příprava a jak se jí

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Pomlet maso na strojku s mřížkou s otvory asi 9mm-1.2mm. Pomlet vše až na vodu, tak, aby všechny ingredience byly stejnoměrně rozdělené. Přendat vše do velké mísy a postupně přidávat ledovou vodu a hníst a hníst a hníst masovou hmotu tak dlouho, až se zdá být dostatečně emulzifikovaná. Nacpat směs běžným způsobem do vepřových vyčištěných 32mm-35mm střívek a přetáčet je každých 25cm na dlouhé klobásky. Vařit je ve 70°C vodě tak dlouho, až je vnitřní teplota klobásek 66°C . Potom opláchnout klobásky studenou vodou tak dlouho, až jejich vnitřní teplota poklesne na 24°C. Nechat je v chladnu po 24 hodin před použitím. Ogrilovat, nebo osmažit klobásky. Výborné jsou namočené v mléce a potom obalené v mouce a osmažené na oleji. Podává se k nim pikantní německá hořčice, nebo křenová omáčka, tmavý režný chlaba, nebo slané pečivo. P.S. Avšak správný způsob pojídání Weisswurstu je takovýto. Ohřát klobásky ve skoro vařící vodě s kouskem citronu. Položit je na talíře před hosty. Každý si pomocí příboru rozřízne klobásku napůl. Zapíchne vidličku do čerstvě rozříznuté strany jedné půlky klobásky a pomocí ostrého nože rozřízne kůži podélce. Jemně vložit ostří nože mezi kůži a maso a pevně přitiskne kůži k talíři. Začne se otáčet vidličkou zapíchnutou do klobásky tak dlouho, až se kůže sloupne. Stejně se pokračuje s druhou stranou klobásky. Někteří dávají přednost vycucnout klobásku z kůže, ale pochopitelně to není velice uhlazený způsob. Důvod procesu je tento. Klobáska se nikdy nedrží v ruce, ale na druhou stranu kůže se nejí a velice těžce jde sloupnout. Weissewurst se tradičně jí s preclíky (Bretzel) a sladkou hořčicí (Süsser Senf).

Recept je z kategorií: Uzenářské výrobky

Nahlásit recept

  • 20.09.03 vloženo
  • 11601x zobrazeno

Ingredience

  • 2250g telecího masa
  • 30g pomletých hořčičných semínek
  • 2250g libového zadního vepřového masa
  • 1 lžíce pomletého bílého pepře
  • 100g beztučného sušeného mléka
  • 1 lžíce pomletých celerových semínek
  • 100g soli
  • 1 lžička pomletého muškátového květu
  • 100g sojové moučky
  • 30g hroznového cukru
  • 1 lžička sušené cibule v prášku
  • 1 lžička pálivé papričky
  • 1120ml ledové vody
  • 1 lžíce sušené petrželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bílé Octoberfest klobásky z Mnichova-domácí příprava a jak se jí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Bílé Octoberfest klobásky z Mnichova-domácí příprava a jak se jí

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Bílé klobásky z Mnichova-domácí příprava a jak se jí.

ja, ja
es schmeckt
boli a nie raz s praclíkmi a sladkou horčicou :o)
aj keď nebol Oktoberfest. A weizenbier k tomu, ach jaj…

len tej petrželovej vňate si myslím že dávajú viac, celkom hodne zelených kúskov je v klobáskach
A babi, nepridáva sa do nich aj biele víno?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz