Recept Bílé Octoberfest klobásky z Mnichova-domácí příprava a jak se jí

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Pomlet maso na strojku s mřížkou s otvory asi 9mm-1.2mm. Pomlet vše až na vodu, tak, aby všechny ingredience byly stejnoměrně rozdělené. Přendat vše do velké mísy a postupně přidávat ledovou vodu a hníst a hníst a hníst masovou hmotu tak dlouho, až se zdá být dostatečně emulzifikovaná. Nacpat směs běžným způsobem do vepřových vyčištěných 32mm-35mm střívek a přetáčet je každých 25cm na dlouhé klobásky. Vařit je ve 70°C vodě tak dlouho, až je vnitřní teplota klobásek 66°C . Potom opláchnout klobásky studenou vodou tak dlouho, až jejich vnitřní teplota poklesne na 24°C. Nechat je v chladnu po 24 hodin před použitím. Ogrilovat, nebo osmažit klobásky. Výborné jsou namočené v mléce a potom obalené v mouce a osmažené na oleji. Podává se k nim pikantní německá hořčice, nebo křenová omáčka, tmavý režný chlaba, nebo slané pečivo. P.S. Avšak správný způsob pojídání Weisswurstu je takovýto. Ohřát klobásky ve skoro vařící vodě s kouskem citronu. Položit je na talíře před hosty. Každý si pomocí příboru rozřízne klobásku napůl. Zapíchne vidličku do čerstvě rozříznuté strany jedné půlky klobásky a pomocí ostrého nože rozřízne kůži podélce. Jemně vložit ostří nože mezi kůži a maso a pevně přitiskne kůži k talíři. Začne se otáčet vidličkou zapíchnutou do klobásky tak dlouho, až se kůže sloupne. Stejně se pokračuje s druhou stranou klobásky. Někteří dávají přednost vycucnout klobásku z kůže, ale pochopitelně to není velice uhlazený způsob. Důvod procesu je tento. Klobáska se nikdy nedrží v ruce, ale na druhou stranu kůže se nejí a velice těžce jde sloupnout. Weissewurst se tradičně jí s preclíky (Bretzel) a sladkou hořčicí (Süsser Senf).

Recept je z kategorií: Uzenářské výrobky

Nahlásit recept

  • 20.09.03 vloženo
  • 10649x zobrazeno

Ingredience

  • 2250g telecího masa
  • 30g pomletých hořčičných semínek
  • 2250g libového zadního vepřového masa
  • 1 lžíce pomletého bílého pepře
  • 100g beztučného sušeného mléka
  • 1 lžíce pomletých celerových semínek
  • 100g soli
  • 1 lžička pomletého muškátového květu
  • 100g sojové moučky
  • 30g hroznového cukru
  • 1 lžička sušené cibule v prášku
  • 1 lžička pálivé papričky
  • 1120ml ledové vody
  • 1 lžíce sušené petrželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Bílé Octoberfest klobásky z Mnichova-domácí příprava a jak se jí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Bílé klobásky z Mnichova-domácí příprava a jak se jí.

ja, ja
es schmeckt
boli a nie raz s praclíkmi a sladkou horčicou :o)
aj keď nebol Oktoberfest. A weizenbier k tomu, ach jaj…

len tej petrželovej vňate si myslím že dávajú viac, celkom hodne zelených kúskov je v klobáskach
A babi, nepridáva sa do nich aj biele víno?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz