Recept Berlínská játra

Pampeliska191 Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Berlínská játra

Postup

Z jablek odstraníme jádřince, společně s cibulkami je omyjeme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozehřejeme polovinu másla, jablka a cibulky na něm osmahneme dozlatova a uložíme v teple. Očištěná játra podélně rozkrojíme a zaprášíme hladkou moukou. V další pánvi rozehřejeme zbytek másla a játra na něm smažíme 3 – 5 minut z každé strany. Hotová játra osolíme, ochutíme bílým pepřem, upravíme na talíři, poklademe usmaženými plátky jablek a nakonec smaženou cibulku. Místo jablek můžete použít také ananas. Oloupejte ho, odstraňte tuhý střed a dužninu nakrájejte na plátky (kolečka).

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 02.07.03 vloženo
  • 16062x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45

Ingredience

  • 700 g jater (telecích nebo vepřových)
  • 2 velká jablka
  • 2 menší svazky jarní cibulky
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 60 g másla
  • špetka mletého bílého pepře

Doporučená příloha

  • Jako přílohu připravte bramborovou kaši.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Berlínská játra

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Berlínská játra

maladama
7 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Berlínská játra

Tak jsem je dnes dělala s bramborem. Byla to dobrá večeře. Doporučuji.

svato
1449 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Berlínská játra

Vyskúšané, ako príloha bola kari ryža. Jediný problém bol v tom, že syn prišiel domov prvý a bolo dosť ťažké uchrániť nejaké zvyšky aj pre ostatných.

svato
1449 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Berlínská játra

S ananásom som už robila, dnes vyskúšam jablká a králičie pečienky.

Labužník jandule02
1099 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Berlínská játra

Jako přílohu jsem použila šťouchané brambory s máslem s drobně nasekanou zelenou petrželkou - také není k zahození. Jinak to samozřejmě nemá chybu, zvláště z čerstvých telecích jater.

Cuso
350 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Berlínská játra

oprava: Nepridával som hotové jablká, cibuľku a pečienku po častiach na tanier, ale som ich na záver zmiešal na panvici a nechal ich spolu sa zoznamovať na slabom plameni asi 2-3 minúty. :-)

Cuso
350 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Berlínská játra

Pam toto jedlo je neskutočne dobre. Použil som kuracie pečienky, keďže iné sme doma nemali. Nepridával som to po častiach na tanier, ale jablká, cibuľku a pečienku som zmiešal na panvici a nechal ich spolu sa zoznamovať na slabom plameni asi 2-3 minúty. Neposlúchol som ťa čo sa týka prílohy, ale podával som ryžu. Nenormálne sme sa oblizovali. Ďakujem za skvelý tip.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Rizoto s batáty

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz