Recept Jarní játrové placičky Pra

(Hodnoceno 1x) pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jarní játrové placičky

Postup

Játra odblaníme (jak jsme říkali již minule - odstraníme tu světlejší blanku, která je na spodní části jater), ume­leme je, přidáme vaře­né nastrouhané bram­bory, sůl, pepř, vajíčko a všechno varečkou ne­bo ještě lépe rukou řád­ně promícháme. Tvoře­né těstíčko při míchání, stále ochutnáváme, dle potřeba přikořeňujeme, ale raději méně solíme. Přidáme nadrobno na­sekané kopřivy a směs zahustíme strouhankou tak, aby držela pohro­madě. Děláme menší placič­ky, které pečeme na ro­zehřátém sádle asi 4-5 minut po každé straně a horké dodáváme. Vý­pek můžeme použít k omaštění přílohy.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 21.01.04 vloženo
  • 10000x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g vepřových jater
  • 500 g vařených brambor
  • polévkova lžíce soli
  • 1/2 až 3/4 lžíce mletého pep­ře
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • 80 g sádla
  • 1-2 mladé kopřivy.

Doporučená příloha

  • různě uprave­né brambory, nejlépe bramborová kaše, ale chutné i s pečivem a zeleninovým salátem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 15.5.12 13:36

Tak další recept, díky kterému jsem nenásilnou formou dostala do mých zmlsanců játra :)
Placičky byly poměrně rychle hotové, krásně to drží pohromadě. Dělala jsem je hodně placaté a líbí se mi, že nemají sklon k připalování se…
Na masovém strojku jsem namlela vše: jak játra, tak kopřivy (+ kousek cibulové nati), vařené brambory (vařila jsem je do placiček ve slupce „na loupačku“) a nakonec jsem to prohnala hrstí strouhanky… Ta pěkně vyčistila strojek ;)

V misce už jsem jen lehoulince osolila, opepřila a dodala vajíčko a drobet strouhanky - s tou to nepřehnat!

Placičky jsem „rozcápla“ vždy v talíři se strouhanlou, šlo to velice dobře. Sice se to lepí, ale to je u játrové směsi předem jasné ;)

Z dávky je jich vážně dostatečné množství a milovníkům jater vřele doporučuji. U nás doma tyto placičky snědli i ti, kteří ještě donedávna hlásali světu, že játra v životě do pusy nevezmou… A díky Labužníkovi je s chutí snědli dnes již podruhé během cca týdne :) ;)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Jarní játrové placičky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jarní játrové placičky

Zuzka1973
2364 příspěvků 16.5.12 09:38

Tak dvě placičky zbyly od včera, jsou výborné i studené, úplně normálně dát do housky, jako „hambáč“ - obloze se meze nekladou (my si dali hořčicové máslo a cibulku) - výborná (nejen)dopolední svačinka :palec:

Příspěvek upraven 21.05.12 v 12:21

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Cibulačka Cibulačka
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz